Fijne Hapjes van Margriet

Fijne Hapjes van Margriet Aan de titel te zien, zou je denken dat dit een uitgave is van het weekblad Margriet. Alleen ben ik er niet achter gekomen of dit het geval is. Deze uitgave stamt uit 1964 en is samengesteld door Marianne, een achternaam ontbreekt. De getekende illustraties zijn gemaakt door Anton Heijn. Marianne begint het boekje met keukensnippers, de weetjes voor in de keuken. Zo heb ik nooit geweten dat aluminiumfolie bij de kantoorboekhandel of drogist verkrijgbaar was vroeger, het is nu zo vanzelfsprekend om het in de supermarkt te halen. Daarna maakt ze een pleidooi voor de saus, heeft ze 6 menu’s voor het middaguur. Ook denkt ze aan speciale avondjes dejeuner dinatoire, diner en souper. Specialiteiten van her en der ontbreken ook niet, zoals gerechten uit China en Indonesië. Marianne denkt ook nog een het kinderpartijtje. Kortom een boekje (het is een pocketuitgave) met voor iedereen wat wils, en zeker voor die tijd moderne gerechten, gerechten die niet misstaan in de hedendaagse keuken.

Titel: Fijne hapjes van Margriet
Uitgever: De Geïllustreerde pers
Verschijningsjaar: 1964

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Fijne Hapjes van Margriet”

  1. Anja,

    ‘Marianne’ was ook samensteller van het ‘Margriet Kooboek’, in de jaren 60. Ook in het ‘Margriet Kookboek’ werd er toen geen achternaam vermeld maar het ging wel om het ‘echte’ kookboek van het weekblad Margriet, dat is namelijk op de titelpagina vermeld. Ik heb hier een uitgave van het ‘Margriet Kookboek’ liggen uit de tijd waarin ‘Marianne’ als samensteller genoemd wordt en ook deze uitgave is van De Geillustreerde Pers N.V.. De werkelijk fantastische tekeningetjes in mijn uitgave van het ‘Margriet Kookboek’ zijn van de hand van I. Spreekmeester. Het boekje ‘Fijne Hapjes’ kent dus een ander illustrator.

    Maar ‘Fijne Hapjes’ is ongetwijfeld ook van het weekblad Margriet, gezien het feit dat ‘Marianne’ de samensteller is en zij ook het ‘Margriet Kookboek’ heeft samengesteld in die tijd. En beide boeken zijn uitgegeven door De Geillustreerde Pers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.