De Smaak van Verlangen

De Smaak van Verlangen Bercken, C.P. van & Bercken, C.P. van denDe Smaak van Verlangen, droomrecepten en verhalen uit bezet Nederlands-IndiĆ«. Voor vele van ons is honger, bezetting, oorlog ondenkbaar. Maar een hele generatie vrouwen heeft het allemaal meegemaakt. Verhalen van die generatie vrouwen zijn verzameld in dit boek. Dromen van een leven na de Japanse bezetting. Elk stukje papier werd door vrouwen in het jappenkamp gebruikt om recepten op te schrijven en zo uit te wisselen, of gewoonweg om over te dromen van smaken. De recepten uit dit boek zijn meer dan 60 jaar oud, opgeschreven tijdens de bezetting van Nederlands-IndiĆ« door het Japanse leger. Niemand wist van deze recepten af, tot kinderen van de schrijfster van deze recepten dit vonden. Van de originele recepten ‘papieren’ zijn foto’s gemaakt en uitgewerkt in dit boek. Samen met alle verhalen is dit een gedenkwaardig boek. Wil je meer weten ga dan naar de site: Smaak van Verlangen!

Titel: Smaak van Verlangen
Auteur: Cathelijne van den Bercken, Esther Captain & Elwin Swinkels
Uitgever: Artemis
Verschijningsjaar: 2007
ISBN: 9789077075364
Winkelprijs: 12,50
Klik op de cover van het boek om het boek te bestellen bij Bol.com!

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)