De 10 regels voor het bakken van een taart

Wil je een perfecte taart op tafel toveren, maar mislukt dit steeds? Misschien helpen je deze 10 regels je een eindje op weg!

1. Als je een deeg maakt, zorg er dan voor dat alle ingredienten koud zijn. Je kan het deeg het beste kneden op een koude ondergrond. Maar voordat je het deeg gaat kneden kan je het beste het deeg een half uurtje laten rusten in de koelkast.

2. Deeg kan je al een tijdje van te voren maken. Een dag of zelfs twee dagen van te voren kan prima. Je bewaart het deeg dan in plasticfolie in de koelkast. Wil je het langer dan twee dagen bewaren dan kan het nog een maand in de vriezer bewaard worden.

3. Het beste is om eerst alle droge ingredienten te mengen en daarna voeg je de natte ingredienten toe.

4. Blijf niet te lang kneden! Het deegwaar kan te zacht of te warm worden door te fanatiek kneden!

5. Leg een deegbal tussen twee vellen plasticfolie en rol er een mooie deeglap van. Haal het onderste vel plasticfolie eraf en kiep de deeglap in de taartvorm. Haal nu het tweede vel plasticfolie eraf en voila het deeg zit in de taartvorm.

6. Haal een klein bolletje deeg van het deeg af en gebruik dit als een stampertje. Dit voorkomt vingerafdrukken en scheuren in het taartdeeg. Krijg je toch nog scheurtjes in het deeg klop dan met de bolle kant van de soeplepel op het deeg.

7. Let er op dat de ingredienten van de vulling ook koud zijn, anders kan het deeg in de taartvorm snel instorten doordat het deeg te zacht en te warm wordt.

8. Als je een hartige taart maakt zorg dan dat je in de deegbodem wat gaatjes prikt. Maak je nog een deksel van deeg? Prik hier dan ook gaatjes in zodat het stoom kan ontsnappen.

9. Voor het beste bakresultaat zet je de taartvorm altijd in het midden van de oven.

10. En het belangrijkste van allemaal: Blijf geduldig!!

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.