Brutsellog CuliStyle http://www.brutsellog.eu Alles wat Brutsellog doet, lekker vindt, leest en probeert Mon, 22 Dec 2014 09:11:57 +0000 nl-NL hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.1 PokPok – Andy Ricker & JJ Goode http://www.brutsellog.eu/2014/12/22/pokpok-andy-ricker-jj-goode/ http://www.brutsellog.eu/2014/12/22/pokpok-andy-ricker-jj-goode/#comments Mon, 22 Dec 2014 09:11:57 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49858 Lees verder ]]> PokPok - Andy Ricker & JJ GoodeThais,ik heb het onlangs gegeten in een klein tentje in Ede, Nok’s Kitchen. Bekende en onbekende smaken. Alleen hoe wordt het gemaakt, met veel zuren begreep ik van de eigenaar. Hoe precies verteld het kookboek Pokpok. Andy Ricker, schrijver van Pokpok, opende in 2005 zijn restaurant PokPok welke inmiddels is uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van de Thaise keuken. Na zoveel succes is het tijd voor een echt kookboek met Thaise familie recepten en streetfood.

inkijkje PokPok

Over het boek: PokPok

Het boek begint na de inleiding door David Thompson en Andy Ricker over Thailand en de Thaise keuken met een hoofdstuk over hoe je het boek gebruikt, welke ingrediënten belangrijk zijn voor de Thaise keuken en meer over de verschillende Thaise regio’s. Daarna beginnen de recepten, ingedeeld in: Khao (rijst), Som Tam (papajasalade en verwanten), Yam (Thaise salade), Pla (vis), Pad (roerbakgerechten), Laap (Thaise gehaktsalade), Khong Yaang (geroosterde gerechten), Kaeng, Tom & Co (curry’s en soepen), Nam Prik (chilidips), Aahaan Jaan Diaw (de eenbordsmaaltijd), Aahaan Farang (buitenlands voedsel), Khong Waan (desserts en zoetigheden) en Diversen (bouillons en van alles voor de voorraadkast). De recepten hebben vaak een uitgebreide inleiding, verhalen van de schrijver en verhalen over hoe het op straat of bij de families thuis bereid wordt. Verder hebben de recepten een foto van het gerecht zelf. De recepten zijn uitgebreid beschreven.

inkijkje PokPok

Wat vind ik van het boek?

Het eerste wat opvalt is de cover van het boek wat stoffen uitvoering. Het boek laat je uitvoerig zien wat de Thaise keuken eigenlijk is. Verder is het een boek met veel verhalen, echt een leeskookboek dus. Het neemt je mee naar de straten in Thailand en thuis bij Thaise families. Kortom een kookboek met een verhaal. Wat ik fijn vind aan het boek is dat bij de recepten een smaakprofiel staat, dus er staat bijvoorbeeld bij dat het smaakprofiel vol, zoutig en een tikje vissig is. Dat kan vaak wel handig zijn om van te voren te weten, zeker als het een onbekende keuken voor je is. Zoals ik al vertelde zijn de recepten en portretten uitgebreid, er staat dus echt veel tekst in het boek. PokPok is een mooi boek om de echte Thaise keuken te ontdekken!

Titel: PokPok
Auteur: Andy Ricker & JJ Goode
Uitgever: Good Cook Publishing
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789461431103
Winkelprijs: 29,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/12/22/pokpok-andy-ricker-jj-goode/feed/ 0
Dat is Lekker! Kruiden & Specerijen http://www.brutsellog.eu/2014/12/18/dat-is-lekker-kruiden-specerijen/ http://www.brutsellog.eu/2014/12/18/dat-is-lekker-kruiden-specerijen/#comments Thu, 18 Dec 2014 09:12:26 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49854 Lees verder ]]> dat is lekker kruiden en specerijen coverBen je nog op zoek naar een leuk cadeau voor die ene hobbykok in je familie, voor een leuke prijs? Er is nu weer een leuke nieuwe kookboekenserie uitgekomen: Dat is Lekker! met kookboekjes in allerlei onderwerpen. Zo zijn nu al verschenen: kruiden & specerijen, sauzen, vegetarisch en wild. Begin volgend jaar verschijnen er nog meer in deze serie. Inmiddels heb ik uitgebreid in een deel van Dat is Lekker! Kruiden & Specerijen gelezen. Een heerlijk boekje vol recepten en handige weetjes.

inkijkje kruiden en specerijen

Dat is Lekker! Kruiden & Specerijen

Kruiden en specerijen zijn heel belangrijk in de keuken alleen hoe moet je er mee omgaan? Dan moet je eigenlijk wel meer weten van kruiden en specerijen. Het boekje Dat is Lekker! Kruiden & Specerijen heeft al die weetjes verzameld. Kruiden & Specerijen begint met een inleiding over onder andere bewaren en roosteren, kruiden drogen en fijnmaken. Vervolgens zijn de recepten in gedeeld naar de verschillende smaaksoorten: harmonieus & mild, fris & geurig, aards & oosters, scherp & heet, etherisch & fruitig en zoet & troostend. Bij elk hoofdstuk krijg je eerst uitleg over de verschillende kruiden en specerijen die in de recepten van dat hoofdstuk worden gebruikt. De recepten zijn in stappen beschreven en voorzien van een foto.

Wat vind ik van het boek

Dat is Lekker! Kruiden & Specerijen is echt een boekje wat je cadeau doet eventueel samen met allerlei zakjes exotische kruiden en specerijen. Het is niet een heel dik boekje, maar het biedt wel veel recepten (veertig stuks) en leuke weetjes. Kortom een superleuk cadeautje voor iedereen die van koken houdt!

Titel: Dat is Lekker! Kruiden & Specerijen
Auteur: Hans Gerlach
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789045204598
Winkelprijs: 6,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/12/18/dat-is-lekker-kruiden-specerijen/feed/ 0
Echte Mannen Dieet – Dave Myers & Si King http://www.brutsellog.eu/2014/12/16/echte-mannen-dieet-dave-myers-si-king/ http://www.brutsellog.eu/2014/12/16/echte-mannen-dieet-dave-myers-si-king/#comments Tue, 16 Dec 2014 09:11:39 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49856 Lees verder ]]> Cover Echte Mannen DieetJe kent Dave Myers en Si King misschien wel van de Hairy Bikers, op tour door Engeland of door Europa om al het lokale lekkers te ontdekken. De kilo’s kwamen er aan en nu hebben ze The Hairy Bikers omgedoopt tot The Hairy Dieters. Dave en Si zijn aan het diëten geslagen en zijn afgevallen en hebben gewoon met hun welbekende stevige trek gegeten. Hoe? De recepten hebben ze verzameld in hun boek: Echte mannen dieet met gelukkig als onderschrift (stiekem ook voor vrouwen).

Echte Mannen Dieet inkijkje

Over Echte Mannen Dieet

Ja ja, afvallen en lekker eten dat lukt die mannen nooit. Toch wel, Dave en Si hebben hun liefde voor koken niet opgegeven en hebben geen honger geleden. Ze hebben met aanwijzingen van voedingsdeskundigen wat veranderingen in hun kookgewoonten aangebracht en die waren al voldoende om kilo’s kwijt te raken. De recepten in dit boek zijn zo caloriearm mogelijk gemaakt. Het boek Echte Mannen Dieet begint dan ook met allerlei tips om een dunnere versie van jezelf te worden. Daarna beginnen de recepten, ingedeeld in: ontbijt & lunch, eenpansgerechten, grillen & roosteren, uit de oven, stoofschotels, groenten & salades, fakeaways, pasta & rijst, toetjes, taarten & cakes, lunchtrommel & snacks en menu’s voor de eerste week. Elk hoofdstuk begint eerst met afvaltips van Dave en Si en daarna natuurlijk de recepten met een korte inleiding en het aantal calorieën per portie. De recepten zijn stapsgewijs beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat.

Echte Mannen Dieet inkijkje

Wat vind ik van het boek?

Zo wil ik wel diëten, al die gerechten zien er zo lekker uit! Niet een zielig blaadje sla met een mini stukje vlees, maar echt eten (maar dan met minder calorieën). Na de feestdagen beginnen de meesten natuurlijk weer met de goede voornemens waarbij kilo’s kwijtraken waarschijnlijk hoog op de verschillende lijstjes staan. De recepten en de tips van Dave en Si uit Echte Mannen Dieet helpen je echt en doordat ze ook zo lekker zijn lukt het je ook!

Titel: Echte Mannen Dieet, voor iedereen met stevige trek
Auteur: Dave Myers & Si King
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789021558196
Winkelprijs: 17,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/12/16/echte-mannen-dieet-dave-myers-si-king/feed/ 0
Het Grote Ongeautoriseerde Lidl Kookboek http://www.brutsellog.eu/2014/12/12/het-grote-ongeautoriseerde-lidl-kookboek/ http://www.brutsellog.eu/2014/12/12/het-grote-ongeautoriseerde-lidl-kookboek/#comments Fri, 12 Dec 2014 09:15:02 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49831 Lees verder ]]> Het Grote Ongeautoriseerde Lidl Kookboek CoverSinds 1995 is Lidl in Nederland begonnen als discount-supermarktketen (tijd voor een feestje dus volgend jaar. In Duitsland werd de eerste Lidl supermarkt al in 1973 geopend en eigenlijk bleek Lidl een ongekend succes te zijn en het wordt maar hipper en hipper. Tijd voor een kookboek! Nu is er dan een echt Lidl-kookboek: Het Grote Ongeautoriseerde Lidl Kookboek met meer dan 100 recepten met ingrediënten uit het basis assortiment van de Lidl.

Het Grote Ongeautoriseerde Lidl Kookboek

Over Het Grote Ongeautoriseerde Lidl Kookboek

Al een paar jaar op rij is de Lidl uitgeroepen tot de beste supermarkt op het gebied van groente en fruit. Goede producten en daar moet je dan ook wel lekker mee kunnen koken. Heb je zin in Oosters of juist Italiaans of zoek je een slank gerecht of eigenlijk vegetarisch. Het staat er in. De recepten in Het Grote Ongeautoriseerde Lidl Kookboek zijn na het deel ‘handig om te weten’, ingedeeld in bits & bites, seizoenen, kids, slank, oosters, Italiaans, snel & simpel en vegetarisch. De recepten hebben een foto van het resultaat en vaak ook handige tips en weetjes. De recepten zijn stapsgewijs op een korte, duidelijke manier beschreven.

Het Grote Ongeautoriseerde Lidl Kookboek

Wat vind ik van het boek?

In het dorp waar ik woon is helaas geen Lidl, terwijl het toch wel een groot dorp is en er genoeg mensen zijn die er graag een Lidl hebben. Om een lang verhaal kort te maken, ik kom dus niet heel vaak bij de Lidl, maar om me heen hoor ik inderdaad dat Lidl hip is! Dus al er eentje in de buurt is zal ik er eens induiken. Het boek staat vol diverse gerechten, die helemaal niet moeilijk te maken zijn. Qua uiterlijk, illustraties is het een eenvoudig kookboek maar er staan sowieso foto’s in wat ik bij een kookboek wel belangrijk is. De prijs van het kookboek (zeker voor een kookboek met +100 recepten) is goed. Kortom leuk om cadeau te geven aan de Lidl-addict.

Titel: Het Grote Ongeautoriseerde Lidl Kookboek
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789045207575
Winkelprijs: 14,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/12/12/het-grote-ongeautoriseerde-lidl-kookboek/feed/ 0
Mister Kitchen Chia Fruit http://www.brutsellog.eu/2014/12/10/mister-kitchen-chia-fruit/ http://www.brutsellog.eu/2014/12/10/mister-kitchen-chia-fruit/#comments Wed, 10 Dec 2014 09:12:56 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49809 Lees verder ]]>
Mister Kitchen Chai Fruit

Jam, ‘s ochtends op je croissantje, door de yoghurt of bij een high tea op een scone. Had je wel eens gezien hoeveel suiker er in jam zit? De heren achter Mister Kitchen verbaasden zich hierover en zijn in hun keuken aan de slag gegaan en het is gelukt! Drie smaken ‘superspreads': aardbei, abrikoos sinaasappel en bosbes cranberry. Inmiddels heb ik ze alledrie mogen proeven en inderdaad deze Chia Fruit superspreads lijken echt op de ouderwetse jam maar dan net even anders.

Mister Kitchen Chia Fruit met de broodjes

Over Mister Kitchen Chia Fruit

Hoe krijg je het gelerende effect van suiker? Dat bleek de toevoeging van chiazaadjes te zijn. Chiazaad ken je vast als superfood, het is namelijk rijk aan vezels, omega-3 en antioxidanten. De Chia Fruit bestaat uit 60% fruit en 5% chiazaad, daarnaast wordt er naast concentraten, conserveringsmiddel en pectine nog stevia toegevoegd om het nog iets zoeter te krijgen. Mister Kitchen Chia Fruit smaakt dus als jam maar dan met 65% minder suiker.

Wat vinden wij er van?

Met kleine brunchbroodjes hebben we alle drie de smaken getest. Het eerste wat opvalt zijn de chiazaadjes in de superspread en het ziet er veel fruitiger uit. Normale jam heeft meer dat gelei-achtige. Daarna de smaak. Inderdaad het smaakt bijna net als jam maar dan een stuk minder zoet. Dat kan natuurlijk wel even wennen zijn, maar je proeft op deze manier wel meer van het fruit. Aardbeien zijn toch ook niet zo zoet zoals ze in een jam zijn? Ons oordeel: lekker!

de heren van Mister Kitchen op het label

Waar te koop?

Jumbo is de eerste supermarkt die landelijk de drie fruitvarianten in het assortiment heeft genomen. Later volgen Deen en misschien ook wel Albert Heijn volgen. Kortom een klein merk wat groots gaat worden!

Over Mister Kitchen

Mister Kitchen ken je vast van Het Weekend van de Rollende Keukens wat al een aantal jaar in Amsterdam wordt georganiseerd. Mister Kitchen zijn Maarten Hoekstra, Daan Faber en Igor Sorko. Ze maken verder reportages over eten en maken voedingsproducten voor de retail die nog niet bestaan of nog net even beter kunnen worden gemaakt. Zo vind je bijvoorbeeld bij onder andere de Albert Heijn de Butch & Dutch braadworsten.

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/12/10/mister-kitchen-chia-fruit/feed/ 0
Let’s Go Paleo – Sandra van Schijndel http://www.brutsellog.eu/2014/12/08/lets-go-paleo-sandra-van-schijndel/ http://www.brutsellog.eu/2014/12/08/lets-go-paleo-sandra-van-schijndel/#comments Mon, 08 Dec 2014 09:15:34 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49786 Lees verder ]]> Let's Go Paleo coverSteeds meer mensen om mij heen doen aan Paleo? Paleo is dat iets nieuws? Nee, dat niet maar het is wel een dieet wat op dit moment erg populair is en dan vooral bij mensen met voedselintoleranties (tenminste dat was mij opgevallen). Paleo is eigenlijk een kijkje in de keuken van onze voorvaders (van heel lang geleden, dus niet je overgrootmoeder of overgrootpa). Het is een dieet waarbij je meer natuurlijke voeding gaat krijgen in plaats van al dat prefab-eten van om de hoek en allerlei granen et cetera.

Let's Go Paleo

Over het boek: Let’s Go Paleo

Paleo is dus eigenlijk geen dieet maar meer een andere levensstijl waarbij je vrijwel klachtenvrij bent en absoluut gezond bezig bent. Het boek begint eerst met de visie van Sandra van Schijndel op Paleo, wat superfood eigenlijk is, wat wordt er vooral niet gegeten bij Paleo en eindigt met de keiharde feiten. Vervolgens begin je aan de 28 dagen challenge, 4 weken lang volgens het Paleo principe eten en leven. Per week krijg je een boodschappenlijst en vervolgens krijg je voor de hele week recepten voor ontbijt, tussendoor, lunch en diner. Verder staan bij de recepten veel handige tips om het volgen van Paleo net wat makkelijker te maken.

Let's Go Paleo

Wat vind ik van het boek?

Dat voeding invloed heeft op je gezondheid dat wist ik wel, maar al die dingen met suiker zijn zo lekker (of eigenlijk verslavend). Maar misschien is Let’s Go Paleo wel net dat steuntje in de rug om in het nieuwe jaar gezonder te gaan eten, zou ik dan 28 dagen Paleo kunnen volhouden? Ik kan het antwoord nog niet geven. Wat goed is aan het boek is dat er meer inzicht in het Paleo principe wordt gegeven op een duidelijke manier. Naast eten wordt er ook meer vertelt over beweging want oké je kan gezond gaan eten, maar beweging is net zo belangrijk voor een goede gezondheid en Sandra kan gezond eten en voldoende lichaamsbeweging als sportinstructrice natuurlijk goed combineren en er over vertellen.

Wie is Sandra van Schijndel?

Sandra is sportinstructrice en in samenwerking met haar sportschool organiseert zij bijeenkomsten waar zij voorlichting geeft over voeding volgens het Paleo principe. Er bleek enorme vraag te zijn naar ervaringen met Paleo en Paleo-recepten en voilà Let’s Go Paleo is ontstaan!

Titel: Let’s Go Paleo
Auteur: Sandra van Schijndel
Uitgever: Aerial Media Company
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789402600025
Winkelprijs: 22,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/12/08/lets-go-paleo-sandra-van-schijndel/feed/ 0
Good Food – Laurianne Ruhé http://www.brutsellog.eu/2014/12/04/good-food-laurianne-ruhe/ http://www.brutsellog.eu/2014/12/04/good-food-laurianne-ruhe/#comments Thu, 04 Dec 2014 09:15:31 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49788 Lees verder ]]> In 1 maand een betere versie van jezelf worden… Wie wil dat nu niet? Dat voeding een grote invloed heeft op je lichaam is wel bekend maar wat is nu gezond en wat kan je beter laten staan? Heel veel dingen liggen voor de hand zoals vette snacks, snoepgoed en drankjes met suiker. In Good Food laat Laurianne Ruhé zien dat er voor elke ongezonde gewoonte een gezond alternatief bestaat die vaak ook nog lekkerder is! Nou als dat zou kunnen.

Over het boek: Good Food

Good Food is een boek die je laat nadenken over je lichaam en over je eetpatroon. Alleen gezond eten is vaak zo’n drempel want het is natuurlijk zo lekker en je ‘moet’ het gewoon eten. De enige regel in het boek is eigenlijk de 80/20 regel, 80 procent gezond en 20 procent voor die uitspattingen. Hoe je die regel toepast leer je in dit boek, want gezond eten is ook luisteren naar jezelf. Het boek is ingedeeld in drie delen: Good Food, over het waarom en de voordelen, Transisition, over hoe je gemotiveerd raakt en wat zou je standaard in huis moeten hebben en Feel Good Food met allerlei handige voedingstips en recepten. De recepten in het boek zijn duidelijk geschreven, door iedereen te maken en voorzien van een foto van het resultaat.


Wat vind ik van het boek?

Good Food is een boek die je aan het denken zet. Wat eet ik eigenlijk echt op een dag en wanneer voel ik me minder in mijn vel en wat at ik eigenlijk toen. Door allerlei dingen te noteren krijg je een beter inzicht in jezelf. Verder is het boek informatief. Zo krijg je er een seizoenskalender erbij met een overzicht van alle groenten in het seizoen en lees je wat de gezondheidsvoordelen zijn van verschillende ingrediënten die gebruikt zijn in de recepten. Zeker nu al die goede voornemens voor het nieuwe jaar al weer bedacht worden is dit boek wel het steuntje in de rug om die goede voornemen om gezond te eten het hele jaar door te zetten!

Wie is Laurianne Ruhé?

Laurianne is voedingscoach bij haar bedrijf GoodFoodTransition. Ze richt zich op de positieve verandering die Good Food kan betekenen voor mens en maatschappij. Haar boodschap: het hoeft niet moeilijk te zijn om gezonde voeding blijvend in je leven te passen. 1 Verandering per dag zijn er al 365 per jaar!

Titel: Good Food
Auteur: Laurianne Ruhé
Uitgever: Scriptum
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789055949427
Winkelprijs: 22,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/12/04/good-food-laurianne-ruhe/feed/ 0
Stuur een kaartje met Pickwick en Hallmark http://www.brutsellog.eu/2014/12/03/stuur-een-kaartje-met-pickwick-en-hallmark/ http://www.brutsellog.eu/2014/12/03/stuur-een-kaartje-met-pickwick-en-hallmark/#comments Wed, 03 Dec 2014 09:14:08 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49826 Lees verder ]]>
Pickwick Hallmark

Deze actie wilde ik graag met je delen, door thee te drinken kan je iemand anders blij maken met een kaartje die bij hem of haar in de bus valt!

Theemaker Pickwick en kaartenmaker Hallmark zijn deze feestdagen een samenwerking aangegaan. Met een code die je vindt op een verpakking uit het Pickwick zwarte thee assortiment kan je via Hallmark gratis een echte kaart naar iemand versturen. Je kan een kaartje kiezen uit de hele collectie of je kiest een speciaal ‘tea wishes’ kaartje die speciaal voor deze actie is ontworpen. Wat is nu leuker om gewoon thuis een kaartje te ontvangen, zeker in deze donkere maanden!

De actie is van toepassing op English, Earl Grey, Ceylon, Dutch en Mild Black. Er zijn 5 miljoen actieverpakkingen en de actiecode is te gebruiken tot 1 mei 2015!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/12/03/stuur-een-kaartje-met-pickwick-en-hallmark/feed/ 0
Allerhande Kerst 2014 http://www.brutsellog.eu/2014/12/01/allerhande-kerst-2014/ http://www.brutsellog.eu/2014/12/01/allerhande-kerst-2014/#comments Mon, 01 Dec 2014 09:14:59 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49833 Lees verder ]]> plaatjeWeet jij al wat je straks met de kerstdagen op tafel gaat zetten? Veel mensen zijn al druk bezig met ideeën op doen en zelfs al aan het proefkoken voor kerst. Ik ben zo iemand die eigenlijk pas op het laatste moment beslist wat ik ga eten met kerst, maar ideetjes opdoen is natuurlijk altijd leuk… en dat kan net als elk jaar met een dubbeldikke Kerst Allerhande.

In de Allerhande Kerst

Samen koken, eten & genieten dat is het thema van deze kerst Allerhande en met 60 recepten vind je vast wel iets om samen te koken en vooral om van te genieten tijdens de feestdagen. De recepten zijn ingedeeld over de verschillende gangen van het kerstmenu: 5x feestelijke voorgerechten, 5x lekker licht, 5x verrukkelijk vega, 5x kerstklassiekers, 15 x bijgerechten, 5x nagerechten en 8x hapjes. Verder ook nog ideeën voor een gourmetmenu, een klassiek menu met een twist en een hapjesbuffet Naast al dat lekkers voor kerst krijg je ook al een aantal lekkere recepten voor oud en nieuw, daarvoor draai de Allerhande even om en dan lees je de oudjaarspecial met onder andere een recept voor oliebollen.

Allerhande bijgerechten alledaagse groenten kerstheld

Net als altijd

Lees je ook alles over de favorieten en nieuwe producten bij Albert Heijn en rond de feestdagen is er natuurlijk genoeg nieuws in de winkel. Verder ook proef het seizoen met deze keer cranberrycompote, leer je stap voor stap een koekhuisje maken (ken je het nog die proef in Heel Holland Bakt 2?) en krijg je in Allerhande wijnvragen antwoord op hoe je de perfecte feestwijn kiest.

Waar?

Net als altijd haal je de Allerhande gratis bij de Albert Heijn of download je de Allerhande gratis op je tablet via de app!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/12/01/allerhande-kerst-2014/feed/ 0
Eet Jezelf Gezond – Dale Pinnock http://www.brutsellog.eu/2014/11/28/eet-jezelf-gezond-dale-pinnock/ http://www.brutsellog.eu/2014/11/28/eet-jezelf-gezond-dale-pinnock/#comments Fri, 28 Nov 2014 09:08:27 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49719 Lees verder ]]> Dale Pinnock Eet Jezelf gezond CoverSteeds vaker hoor je dat voedsel een enorme impact heeft op je algehele gezondheid. Boeken over gezond eten worden dan ook steeds populairder. Eerder dit jaar verscheen van Dale Pinnock Eten als Medicijn en nu is deel 2 verschenen met de titel Eet jezelf gezond. Opnieuw 80 heerlijke en geneeskrachtige recepten voor een goede gezondheid. Door wetenschappelijke kennis in combinatie met culinaire ervaring weet Dale Pinnock deze gezonde gerechten dan ook op tafel te toveren.

Dale Pinnock Eet Jezelf gezond inkijkje 1

Over: Eet Jezelf Gezond

Eet Jezelf Gezond is een boek met maar liefst 80 verschillende recepten die goed zijn voor je huid, gewrichten en botten, luchtwegen, immuunsysteem, stofwisseling, zenuwstelsel en mentale gezondheid, bloedsomloop en hart, spijsvertering en voortplantingssysteem en urinewegen, elke lichaamsfunctie heeft een eigen symbool die je weer terugvindt bij de recepten. De recepten zijn ingedeeld in: begin de dag, voor onderweg, lunchtrommel, snacken, vlugge maaltijden, luie weekenden, gezonde verwennerij en even ontspannen. Een aantal recepten hebben een foto van het resultaat en nog meer recepten hebben een extra uitleg over het steringrediënt die een bijzondere werking op je gestel hebben. Achterin het boek staat een overzicht van de recepten per lichaamsfunctie.

Voedselapotheek

Het laatste deel in het boek is de Voedselapotheek. Hier wordt een kijkje genomen in wat er in je voedsel zit en welke impact dit kan hebben. Het is ingedeeld in vitaminen, mineralen en spoorelementen, vetten en vetzuren en fytovoedingsstoffen. Er wordt uitgelegd wat het is, waar je het voor nodig hebt en waar het in zit.

Dale Pinnock Eet Jezelf gezond inkijkje 2

Wat vind ik van het boek?

Net als het eerste boek vind ik ook Eet Jezelf Gezond een super informatief boek, vooral het deel Voedselapotheek is erg interessant want je weet wel ergens dat bijvoorbeeld mineralen goed voor je zijn, maar wat ze precies doen weet je eigenlijk niet. De recepten in het boek zijn duidelijk beschreven en voor iedereen wel goed te maken. Kortom een leuk, informatief boek!

Titel: Eet Jezelf Gezond, eten als medicijn 2
Auteur: Dale Pinnock
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789048822348
Winkelprijs: 29,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/11/28/eet-jezelf-gezond-dale-pinnock/feed/ 0
Feestelijk: Teabar Santa’s Choice http://www.brutsellog.eu/2014/11/27/feestelijk-teabar-santas-choice/ http://www.brutsellog.eu/2014/11/27/feestelijk-teabar-santas-choice/#comments Thu, 27 Nov 2014 09:15:39 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49807 Lees verder ]]>
Teabar santa's Choice
Thee met een smaakje, ik ben er gek op… Ik heb dan ook wel genoeg favoriete smaken maar ik kan er sowieso weer eentje aan toevoegen namelijk de Santa’s Choice van de Teabar. Een tijdelijke winterse theesmaak die door de verpakking ook nog eens leuk is om cadeau te geven.

Teabar Santa's Choice

Over Teabar Santa’s Choice

Santa’s Choice is één van de drie winterse smaken die de Teabar dit jaar heeft ontwikkeld. De andere smaken zijn Old Dutch ApplePie (de naam zegt het al appeltaart a la Heel Holland Bakt) en White Delight is gewoon feest in je kopje. Santa’s Choice zelf is een mix van zwarte thee, kaneel, amandel, citroen en rozenbloesem. Het heeft iets weg van koekjes gevuld met spijs. Het is dan ook niet voor niets de favoriet van de kerstman en die van mij en Britt!

Santa's Choice leeg blikje

Over de Teabar

De Teabar heeft thee voor elk karakter. De Teabar ontwikkelt haar assortiment samen met klanten en dit levert dan steeds weer bijzondere theesmaken op. Naast al die lekkere verse theetjes kan je bij de Teabar ook de leukste cadeaus samenstellen zoals onder andere deze Santa’s Choice en de twee andere feestelijke thee-smaken.

Wat kost het dan?

Santa’s Choice, Old Dutch Applepie en White Delight kosten elk € 5,95. Je krijgt ongeveer 50 gram thee in een blikje met schroefdop en in een mooie cadeauverpakking die echt past bij de kerstdagen. De thee is online te bestellen via teabar.nl of je gaat langs in de Teabar winkel op de Haarlemmerdijk 71 in Amsterdam (wat echt een leuke ervaring is).

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/11/27/feestelijk-teabar-santas-choice/feed/ 0
Leuk Cadeau: Philips Senseo Melkopschuimer http://www.brutsellog.eu/2014/11/26/leuk-cadeau-philips-senseo-melkopschuimer/ http://www.brutsellog.eu/2014/11/26/leuk-cadeau-philips-senseo-melkopschuimer/#comments Wed, 26 Nov 2014 09:15:50 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49793 Lees verder ]]>
Philips Senseo Melkopschuimer
Op zoek naar een leuk cadeau voor die koffieliefhebber? Een melkopschuimer is dan echt een toevoeging in de keuken, iets wat ik eigenlijk niet had gedacht, maar toch is melk uit een melkopschuimer echt anders dan snel geklopte melk uit een pannetje. Douwe Egberts en Philips hebben samen de Philips Senseo Melkopschuimer ontwikkeld. Past goed bij je Senseo-apparaat, maar natuurlijk past het ook goed bij andere koffiemachines zoals een koffiemachine met bonen of gewoon bij de ouderwetse (en nu weer hippe) filterkoffie die je zelf opschenkt (slow coffee). In ieder geval staat er bij ons ook op doordeweekse avonden een cappuccino of een latte macchiato ‘s avond op tafel.

Philips Senseo Melkopschuimer

Over de Philips Senseo Melkopschuimer

De melk wordt in de Senseo Melkopschuimer magnetisch geklopt op de juiste temperatuur. Hierdoor krijg je precies het goede schuim. Zowel warme als koude melk kan worden opgeschuimd. De melkopschuimer heeft een capaciteit van 120 ml en dat is precies genoeg voor 2 cappuccino’s (of 1 latte macchiato). In 130 seconden is je schuim perfect. Met slechts 1 knop kan je dus als snel het perfecte melkschuim maken. De binnenkant van de melkopschuimer heeft een antikleeflaag waardoor de melkopschuimer goed schoon te maken is. De deksel en opschuimer zijn vaatwasmachine bestendig.Goed om te weten is dat de Philips Senseo Melkopschuimer in april 2014 als beste is getest door Kieskeurig.nl.

Philips Senseo Melkopschuimer

Wat vinden wij er van?

De Philips Senseo Melkopschuimer moest vrijwel direct getest worden. Melk er in en gaan. Er zal alleen wat te veel melk in want het maximaal streepje was gemist. De schuim ging dan ook uit het apparaat. Daarna natuurlijk wel de juiste hoeveelheid er in gedaan en voilà de perfecte melkschuim was gecreëerd! Na even de machine te laten afkoelen konden we al snel weer aan de gang voor de volgende latte. Het schoonmaken van de opschuimer zelf, doen we met heet water en dus niet in de vaatwasmachine (als de dood dat het ergens tussen komt en breekt). Britt en Michel, zij maken hier het vaakst de koffie, vinden het beide een erg leuke toevoeging. Sowieso staat er in het weekend ‘s avond een latte of cappuccino met melkschuim op tafel en op doordeweekse avonden komt ook steeds vaker een koffietje met vers melkschuim op tafel te staan, want dat is toch wel lekkerder. Kortom echt een leuk apparaat!

Onderstaande YouTube laat zien wat de Philips Senseo Melkopschuimer kan, op de YouTube zie je overigens de Senseo Milk & Twist melkopschuimer:


Bron: YouTube-kanaal Philips.com

melkschuim

Senseo Herfst recept

Met zo’n melkopschuimer ga je natuurlijk ook aan de slag met andere smaken. Onderstaand recept is een recept voor een echte herfstachtige koffie. Wist je overigens dat de Senseo Superior Intense is gewaardeerd met een 8,5.

Cinnamon Sensation
• 100 ml warme melk en melkschuim
• 30 ml Senseo Intense Black koffie
• 1⁄2 theelepel cacaopoeder
• snufje kaneel
• snufje nootmuskaat

• Doe de cacaopoeder in een glas en voeg de kaneel, nootmuskaat en de vers gezette SENSEO® koffie toe.
• Schuim 100 ml melk op in de Senseo melkopschuimer. Schenk de warme melk langzaam in het glas en schep daarna het overgebleven melkschuim er op.
• Decoreer met een snufje kaneel.

melkschuim

Waar te koop en wat kost het dan?

De Philips Senseo Melkopschuimer is onder andere te koop online bij Bol.com. De adviesverkoopprijs is 69,99 maar er zijn natuurlijk ook leuke aanbiedingen mogelijk!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/11/26/leuk-cadeau-philips-senseo-melkopschuimer/feed/ 0
Voor Jou! Wensrepen http://www.brutsellog.eu/2014/11/24/voor-jou-wensrepen/ http://www.brutsellog.eu/2014/11/24/voor-jou-wensrepen/#comments Mon, 24 Nov 2014 09:20:32 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49774 Lees verder ]]>
voor jou wensers

Chocolade, al eerder deze week schreef ik al dat je mij daar wel wakker voor kan maken, maar chocolade in de brievenbus vinden als verrassing is eigenlijk nog veel beter! Via de site chocoladegeschenk.nl kan je iemand een chocolade wensreep versturen met een speciale boodschap. Helemaal leuk om zo iemand te verrassen!

Over Voor Jou! Wensrepen

Een reep met een boodschap verpakt in een luxe doosje met een kaartje waarop je je eigen tekst en zelfs foto’s kwijt kan. Een hele verrassing als je dat op je deurmat vindt. De chocolade is van Belgische Callebaut chocolade, chocolade die lekker is en tegelijkertijd een programma ondersteund om cacaoboeren te hepen in een beter bestaan. Voor bijna alle denkbare momenten zoals onder andere verjaardagen, Secretaressedag, Valentijn en moederdag zijn er wensrepen met speciale teksten verkrijgbaar.

Wat vind ik er van?

Voor Jou! chocolade kende ik al wel uit geschenkwinkels met hun chocolaatjes voor verschillende gelegenheden. De wensrepen nog niet, en ook niet dat je deze via Chocoladegeschenk.nl als gepersonaliseerde verrassing kan verzenden. Kortom een leuk idee, zeker nu met deze feestdagen of gewoon als je iemand een warm hart wil toedragen.

Meer over de Voor Jou! wensreep?

Een wensreep weegt 70 gram, wordt verpakt in een zwart, luxe doosje met zilveren opdruk en een kaartje met je eigen tekst. De reep is glutenvrij, maar kan wel sporen van noten bevatten. De chocolade wordt niet verzonden als het buiten warmer is dan 25 graden. Een wensreep kost 6,99 inclusief verzendkosten!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/11/24/voor-jou-wensrepen/feed/ 0
Rutger Bakt Feestelijk http://www.brutsellog.eu/2014/11/21/rutger-bakt-feestelijk/ http://www.brutsellog.eu/2014/11/21/rutger-bakt-feestelijk/#comments Fri, 21 Nov 2014 09:05:55 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49722 Lees verder ]]> De feestdagen komen steeds dichterbij. Veel zullen al de kookboeken ingedoken zijn om de menu’s voor de feestdagen te bedenken, te regelen en te plannen. Vergeet dan niet het bakken! Rutger van den Broek, de eerste winnaar van Heel Holland Bakt, heeft een boek gemaakt vol feestelijke baksels: Rutger Bakt Feestelijk! 40 Recepten voor de feestdagen, maar ook als je gewoon zin hebt in een eigen, feestelijk baksel. Kijk mee wat Rutger op tafel zet tijdens zijn feestdagen en wat jij misschien ook straks wel op tafel zet!

Rutger Bakt Feestelijk

Over Rutger Bakt Feestelijk

Een brunch tijdens de kerstdagen of dat mooie grande dessert als afsluiter van het kerstmenu of iets lekkers bij de bubbels om het nieuwjaar in te luiden. De recepten daarvoor vind je in Rutger Bakt Feestelijk. Het boek begint eerst met een inleiding over het bakken: welke bakbenodigdheden heb je nodig, wat betekenen die bakbegrippen, hoe werkt die baktechniek nu precies en welke bakingrediënten moet je gewoon in huis hebben. Daarna zijn de recepten ingedeeld in: brunch, bij de koffie, dessert, grand dessert en bij de bubbels. Als afsluiter krijg je nog een aantal basisrecepten zoals soezendeeg, banketbakkersroom en amandelspijs. De recepten zijn in duidelijke, uitgebreide stappen beschreven en voorzien van een foto van het resultaat. Naast al die foto’s van al dat lekkers staan er ook veel feestelijke foto’s in het boek van Rutger met familie en vrienden. Dat maakt het boek nog feestelijker!

Rutger Bakt Feestelijk

Wat vind ik van het boek?

Help! Keuzes maken… Er staat zoveel lekkers in, alleen ontbreekt mij de tijd soms, maar straks zo voor de kerstdagen heb ik sowieso tijd om wat te gaan bakken en ik heb al wel keuzes gemaakt zo lijken mij die kruidige krentenbollen met appel erg lekker voor bij het ontbijt, de sachertorte voor bij de koffie en als dessert de profiteroletaart. Dat is dus al bedacht, nu de rest van het kerstmenu nog! Enne de recepten hoef je natuurlijk niet alleen met de feestdagen of andere feestelijke gelegenheden te maken, maar ook gewoon als je er zin in hebt. Bakken is toch altijd feestelijk?

Wie is Rutger van den Broek?

Rutger heeft de eerste editie van Heel Holland Bakt gewonnen. Rutger Bakt Feestelijk is zijn tweede boek. Naast het schrijven van deze boeken werkt hij als recoveryverpleegkundige in een ziekenhuis. Werkt hij niet, dan is hij wel te vinden in de keuken.

Titel: Rutger Bakt Feestelijk
Auteur: Rutger van den Broek
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789048825219
Winkelprijs: 17,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/11/21/rutger-bakt-feestelijk/feed/ 0
Lekker! De Nieuwe Crunch Smaken http://www.brutsellog.eu/2014/11/20/lekker-de-nieuwe-crunch-smaken/ http://www.brutsellog.eu/2014/11/20/lekker-de-nieuwe-crunch-smaken/#comments Thu, 20 Nov 2014 09:16:33 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49742 Lees verder ]]>
Crunch Biskoto, Hazelnoot, Wit

Chocolade, mij kan je er wel wakker voor maken! Ik heb natuurlijk favorieten, maar probeer ook graag andere smaken. Zo mocht ik onlangs de drie nieuwe Crunch smaken uitproberen, helemaal niet verkeerd om te doen. Het merk kende ik natuurlijk al langer, melkchocolade met knapperige granen. Nu zijn er drie nieuwe smaken toegevoegd: biskoto, hazelnoot en wit!

biskotto

Crunch Biskoto, Hazelnoot en Wit

Crunch Wit, witte chocolade met knapperige granen, en Crunch Hazelnoot, melkchocolade met stukjes hazelnoot zijn herkenbare smaken in het assortiment. Crunch Biskoto is net even anders. Biskoto is melkchocolade met stukjes knapperige biscuit (koekjes in de chocolade dus). Het zijn alle drie chocolade tabletten met een stevige bite. De tabletten zijn overigens makkelijk te breken, alleen niet in gelijke stukken, door het patroon op de tabletten.

wit

Wat vinden wij er van?

De Crunch tabletten die ik mocht proberen hebben we natuurlijk met zijn drieën uitgetest, lekker bij een kopje thee of gewoon zo tussendoor. Iedereen had wel een eigen favoriet. Zelf vond ik de Crunch hazelnoot het lekkerst, Britt en Michel vonden beide de Crunch wit het lekkerst (zij zijn dan ook echt gek op witte chocolade). De Biskoto vonden we zelf de minste smaak, dat in tegenstelling wat ik op de social media heb gelezen. Gelukkig heeft iedereen een andere smaak!

hazelnoot

Waar kan ik de nieuwe Crunch smaken kopen?

Deze drie nieuwe smaken zijn vanaf dit najaar verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. De adviesprijs is €0,99. De tabletten zijn 100 gram. Crunch is een merk van Nestlé.

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/11/20/lekker-de-nieuwe-crunch-smaken/feed/ 0
Danny’s Azië – Danny Jansen http://www.brutsellog.eu/2014/11/19/dannys-azie-danny-jansen/ http://www.brutsellog.eu/2014/11/19/dannys-azie-danny-jansen/#comments Wed, 19 Nov 2014 09:03:40 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49717 Lees verder ]]> Danny's AziëIk hou van de Indische keuken, sowieso om te eten, maar ook om te koken. Lekker met kruiden bezig zijn. Sowieso de Aziatische keuken is er eentje die mij interesseert daarom was ik ook blij dat Danny Jansen, dé tv-kok op het gebied van de Aziatische keuken op dit moment, zijn boek Danny’s Azië heeft uitgebracht met recepten van zijn Indonesische familie, maar ook met recepten uit andere Aziatische landen. Kortom Danny’s Azië is voor mij weer een enorme bron van inspiratie!

specerijen danny's azie

Over Danny’s Azië

Na de inleiding wordt je eerst wegwijs gemaakt in de Aziatische keuken, wat hoort er in je keukenkastje, leer je alles over rijst en lees je alles over de 12 meest gebruikte specerijen in dit boek. Daarna kan je echt aan de slag gaan. De recepten zijn ingedeeld in: Danny’s familiekeuken, superburgers, ‘hapjes, snackjes en tussendoortjes’, ‘vis, schaal- en schelpdieren’, vegetarisch, ‘vlees van koe, varken, lam en geit’, ‘kip en eend’ en zoete lekkernijen. De recepten zijn duidelijk beschreven en grotendeels voorzien van een foto van het gerecht. Veel van de recepten hebben handige tips om het bereiden nog net even makkelijker te maken.

soto ajam danny/s azie

Meer dan een kookboek

Danny’s Azië is meer dan een kookboek met recepten. Je krijgt een kijkje in de Aziatische keuken (wat zijn de geheimen van goed wokken), maar ook in de eetgewoontes van Danny’s familie. Zo weet oom Ronny echt alles over sambal, hij was dan ook de sambal-maker van de familie. Foto’s van Danny’s familie staan dan ook door het boek heen.

sushi danny's azie

Wat vind ik van het boek

Dat kan je vast raden? Dit is een kookboek waar ik echt vaak doorheen ga bladeren op zoek naar inspiratie om tijdens het weekend uitgebreid Aziatisch te koken, een prominente plaats in de boekenkast dus. Handig van Danny’s Azië is de legenda. Met een symbool zie je namelijk bij elk recept of het vegetarisch is of dat er juist vis in is verwerkt. Verder is Danny’s Azië een echt persoonlijk kookboek geworden, met de verschillende familierecepten. De afwisseling van de Indonesische recepten met andere Aziatische recepten is prima, al merk je de Indo invloeden wel. Kortom laat je net als mij door Danny meenemen op een reis langs Aziatische smaken, culturen en beleving!

Titel: Danny’s Azië
Auteur: Danny Jansen
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789045206660
Winkelprijs: 24,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/11/19/dannys-azie-danny-jansen/feed/ 0
Nieuwe Smaken: AriZona Half & Half en Green Tea Zero http://www.brutsellog.eu/2014/11/17/nieuwe-smaken-arizona-half-half-green-tea-zero/ http://www.brutsellog.eu/2014/11/17/nieuwe-smaken-arizona-half-half-green-tea-zero/#comments Mon, 17 Nov 2014 09:20:14 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49737 Lees verder ]]> plaatjeJaren geleden viel ik in de toko voor die vrolijke flesjes van AriZona. De green tea honey was eigenlijk vrijwel direct mijn favoriet en verrast was ik dat weer wat later die thee gewoon in de supermarkt te koop waren. In Amerika waren er al veel smaken verkrijgbaar en langzaam komen al die smaken ook naar Nederland. Sinds kort kan je namelijk twee nieuwe smaken vinden in de supermarkt: Arizona Half & Half en Arizona Green Tea Zero. De smaak Arizona Half & Half heb ik inmiddels geproefd en het is een verrassende afwisseling met de Green Tea Honey.

AriZona Half & Half

Arizona Half & Half is voor de helft gemaakt van zwarte thee en de andere helft is citroenlimonade, vandaar de naam Half & Half. Het is een frisse limonade / ijsthee, die je echt koel moet drinken en zorgt voor een zomers gevoel. Net even anders dan de andere merken citroen-ijsthee. Half & Half, in een fles met een vrolijk geel geblokt design, bevat door de toevoeging van thee minder calorieën dan de gemiddelde limonade. Deze smaak kende ik nog niet en de eerste gedachte was, oei wat zoet, maar eigenlijk viel dat ook weer mee door de combinatie van het friszurige van de citroenlimonade. Een fijne afwisselen voor de Original waar ik zo gek op ben.

AriZona Green Tea Zero

Dit is een thee zonder calorieën en lijkt op de Green Tea Honey. Het is een groene thee met een vleugje honing en ginseng. De fles is crèmekleurig met een Japanse geisha. Ook weer zo’n mooie fles! Deze smaak ken ik nog van vroeger, uit de toko. De smaak is echt vergelijkbaar met de original AriZona ijsthee, alleen met minder calorieën. Fijn!

Over AriZona

AriZona is begonnen in 1971 met de verkoop vanuit een oud Volkswagenbusje en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gedronken ijsthee in de Verenigde Staten. Het is een 100% natuurlijke ijsthee zonder kunstmatige, conserveringsmiddelen, smaak- en kleurstoffen. Het design van de flessen en pakken zijn zo populair geworden dat het een bron van inspiratie is voor allerlei DIY projectjes.

Verkrijgbaarheid

Arizona is nu verkrijgbaar in de smaken: blueberry white tea, lemon, green tea zero, peach, green tea honey (original), half & half en pomegranate green tea. De laatste drie smaken zijn ook verkrijgbaar in 1,5 liter. De kleine flessen AriZona ijsthee (500 ml) hebben een adviesprijs van 1,09. De grote flessen van 1,5 liter hebben een adviesprijs van 1,99.

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/11/17/nieuwe-smaken-arizona-half-half-green-tea-zero/feed/ 0
Comfort Food – Jamie Oliver http://www.brutsellog.eu/2014/11/14/comfort-food-jamie-oliver/ http://www.brutsellog.eu/2014/11/14/comfort-food-jamie-oliver/#comments Fri, 14 Nov 2014 09:15:21 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49676 Lees verder ]]> comfort food jamie oliverOktober is eigenlijk al sinds jaren dat er een nieuw Jamie Oliver kookboek verschijnt. Dit jaar is Comfort Food verschenen, dit is inmiddels het zestiende boek! Ongelofelijk hè, voor je 40ste al zo populair zijn met tv-programma’s, kookboeken en restaurantketens. Comfort Food is naast een kookboek ook een tv-programma die momenteel ook te zien is op 24Kitchen. De recepten zijn van gerechten waar je blij van wordt, guilty pleasures voor elk moment oftewel: verrukkelijke Happy Classics, wanneer je de papieren band van het boek verwijderd.

Over Comfort Food

Wat vind Jamie (en zijn familie en vrienden) nu echt lekker? Wat zijn die klassiekers? Comfort Food heeft die gerechten en je kan ze nu ook thuis maken. De recepten in Comfort Food zijn ingedeeld in Nostalgie, Good Mood Food, Oppeppers, Rituelen, Guilty Pleasures en Zoete Verleidingen. Omdat voedingswaarden belangrijk zijn, staan achter in het boek van elk recept een foto van het gerecht met de voedingswaarden. De recepten zijn uitgebreid beschreven en hebben een foto van het resultaat, uiteraard gemaakt door Lord David Loftus. Eén van de recepten is het recept voor de superschnitzel waarvan je hieronder een foto ziet uit het boek. Simpel, echt comfort, een klassieker en met wat toevoegingen van Jamie toch weer een verrassend recept.

Wat vind ik van Comfort Food

Ik blijf een zwak voor Jamie Oliver hebben, jaren geleden was één van zijn eerste boeken reden voor mij om toch anders te gaan koken en rond die tijd is ook Brutsellog gestart. De boekenplank met Jamie Oliver wordt dan ook voller en voller elk jaar. Comfort Food is een echt Jamie Oliver boek, gewoon al door de recepten, de manier hoe het geschreven is en de foto’s natuurlijk. De recepten zijn uitgebreid beschreven, aan te raden is dus om eerst het recept goed te lezen voordat je aan de gang gaat (moet je sowieso altijd doen). Foto’s van de gerechten en de verschillende stappen in de bereiding worden afgewisseld met enkele foto’s in de privésfeer, zo zie je de dochters en zoon van Jamie ook ergens terug in het boek. Kortom een fijn boek, met leuke ideeën voor die lekkere gerechten waar je zo lekker van kan genieten!

De sfeer uit het boek is ook duidelijk te zien in de Channel 4’s trailer van het tv-programma Comfort Food:

Titel: Comfort Food
Auteur: Jamie Oliver
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789021558233
Winkelprijs: 29,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/11/14/comfort-food-jamie-oliver/feed/ 0
Nespresso Limited Edition Variations 2014 http://www.brutsellog.eu/2014/11/13/nespresso-limited-edition-variations-2014/ http://www.brutsellog.eu/2014/11/13/nespresso-limited-edition-variations-2014/#comments Thu, 13 Nov 2014 09:08:18 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49731 Lees verder ]]>
Nespresso Limited Edition Variations 2014

Het is weer zover: de nieuwe Nespresso Limited Edition Variations zijn weer verkrijgbaar. Elk jaar is het weer een verrassing wat Nespresso tijdelijk toevoegt aan het assortiment. Dit jaar hebben de Nespresso Facebook-fans een keuze gemaakt uit vijf geselecteerde smaken en deze drie, Apple Crumble, Chocolate Mint en Hazelnut Dessert, waren het meest populair. De Nespresso Limited Edition Variations 2014 heeft net als elk jaar als basis de grand cru Livanto.

Nespresso Variations Apple Crumble

Nespresso Limited Edition Variations Apple Crumble

Traditie in een kopje. Apple Crumble is een harmonie tussen de aroma’s van appel en biscuit die de noten van de Livanto versterken. De Apple Crumble, zoals zijn naam al aangeeft, doet denken aan versgebakken appelkruimeltaart.

Nespresso Variations Chocolate Mint

Nespresso Limited Edition Variations Chocolate Mint

Luxe in een kopje. Een combinatie van geroosterde tonen van de Livanto grand cru met aroma’s van donkere, pure chocolade en verse munt.

Nespresso Variations Hazelnut Desserts

Nespresso Limited Edition Variations Hazelnut Dessert

Smaak in een kopje. Hazelnootaroma’s gecombineerd met zoete karameltonen van de Livanto grand cru. Het doet denken aan zelfgebakken zandkoekjes met hazelnoot.

Hieronder zie je een YouTube van deze Variations 2014:

Geproefd? Ja!

Inmiddels zijn de drie smaken geproefd door ons. Op nummer 1 staat Hazelnut Dessert op de voet gevolgd door de Apple Crumble en hekkesluiter Chocolate Mint. Wij houden dan ook wel van bakken en zelfgebakken taartjes en koekjes. Bij alle drie de smaken ruik je subtiel de aroma’s van onder andere hazelnoot, appel (en vanille) en munt. Wat ik zelf verrassend vond is de afdronk van de variation Chocolate Mint. Als laatste ervaar je de munt. De drie smaken zijn net als elk jaar weer verrassend en bijzonder. Leuk om cadeau te geven aan de Nespresso fan of gewoon zelf van te genieten op een winters avondje.

Meer over de Limited Variations

De Nespresso Limited Edition Variations hebben een intensiteit van 6 en gebaseerd op de grand cru Livanto. De variations 2014 zijn tijdelijk verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt). De prijs per etui van 10 capsules is 4,20. Nespresso is verkrijgbaar bij de Nespresso Boutiques en online via Nespresso of Nespresso app.

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/11/13/nespresso-limited-edition-variations-2014/feed/ 0
Home Baked – Yvette van Boven http://www.brutsellog.eu/2014/11/11/home-baked-yvette-van-boven/ http://www.brutsellog.eu/2014/11/11/home-baked-yvette-van-boven/#comments Tue, 11 Nov 2014 09:13:13 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49686 Lees verder ]]> Home Baked cover Yvette van BovenNa Home Made, Home Made Zomer en Home Made Winter heeft Yvette van Boven nu Home Baked uitgebracht! Een mega dik boek vol bakrecepten. Zet de oven dus maar aan en maak zelf de lekkerste thuis baksels. Wordt dit boek net zo populair als haar voorgangers? Ja, natuurlijk! Wordt het straks ook vertaald in meerdere talen? Vast!

Over Home Baked

Home Baked is een bakboek vol klassiekers en nieuwe vondsten. Het is een boek voor de gewone thuisbakker. Je hoeft niet eens ervaren te zijn want Yvette legt alles uit in woord, maar ook beeld en illustraties.

home baked dadelcake

Meer… lekkers

Na het hoofdstuk Mise-en-Place, waarin je alles leert over de basis, wat je nodig hebt, hoe je teleurstellingen voorkomt en hoe je het ook weer oplost als het fout gaat, ga je verder met het echte ‘lekkere’ werk. De bakrecepten zijn ingedeeld in: Viennoiserie, wat je voor het ontbijt bakken kunt, Brood, met gist, desem, zuiveringszout of bier, Cake, alles wat lijkt op sponzig zoet brood, gemaakt met ei, bloem, suiker en boter of olie, Bars & Slices, koeken en plaattaarten die goed in repen of stukken kunnen worden gesneden, Cookies, koeken, koekjes of mopjes voor bij de thee, Pie, taarten en pasteien die bestaan uit deeg met vulling, Taarten, feestelijke zoetigheid, opgerold of gestapeld en vaak versierd, Patisserie, alles wat hierboven niet paste (maar wel lekker is) en Hond, want die wordt uiteraard niet vergeten. De recepten in Home Baked zijn zoals ik al eerder schreef duidelijk beschreven door Yvette van Boven en haar man Oof Verschuren heeft alles prachtig in beeld gebracht. Bij de recepten staat vaak een korte inleiding met wat je echt moet weten over dat recept, tips of gewoon wat leuks.

home baked speculaas

Wat vind ik van het boek?

Home Baked is echt een musthave, de recepten zijn uitnodigend en eigenlijk wil je gelijk al de keuken in duiken, maar aan de andere kant wil je ook lekker knus op de bank zitten en Home Baked lekker doorbladeren. Kijken naar de foto’s van al het lekkers maar ook kijken naar de sfeerfoto’s. Handig zijn trouwens de twee leeslinten in het boek, maar houd je pakje post-its bij de hand want je ziet echt heel veel lekkers in het boek wat je echt allemaal wilt maken? Wie wil er straks een stukje?

Titel: Home Baked
Auteur: Yvette van Boven
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789059565678
Winkelprijs: 29,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/11/11/home-baked-yvette-van-boven/feed/ 0
De Slowjuice Bar – Erin Quon & Briana Stockton http://www.brutsellog.eu/2014/11/06/de-slowjuice-bar-erin-quon-briana-stockton/ http://www.brutsellog.eu/2014/11/06/de-slowjuice-bar-erin-quon-briana-stockton/#comments Thu, 06 Nov 2014 09:16:27 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49683 Lees verder ]]> De Slowjuice Bar CoverSlow Juicen? Wist jij vroeger wat daarmee werd bedoeld? Ik niet. Nu wel natuurlijk want sinds een paar jaar tijd is slow juicen enorm populair geworden. Op een langzame manier met groenten en fruit de meest lekkere sapjes maken. Alleen welke combinaties maak je, en wat kan er allemaal in zo’n slowjuicer? Het boek de Slowjuice Bar heeft maar liefst 90 ideeën voor gezonde sappen uit de slowjuicer. Tijd om veel fruit en groenten in te slaan en de slowjuicer veel te gebruiken.

De Slowjuice Bar recept

Over De Slowjuice Bar

Het boek begint met een inleiding over alles over sap: waarom, wanneer en hoe en wat is detoxen eigenlijk? Maar ook over wat een slowjuicer is en hoe je het gebruikt en allerlei tips en trucs om sap te maken en te bewaren. Daarna is het boek ingedeeld in vier delen: energie, kracht, detox en bescherming. In het deel Energie staan lichte, verfrissende sappen, vol fruit en kruiden, die je energie geven om de dag fris mee te beginnen. In Kracht staan juist vullende maaltijdsappen, vol vitamines, vezels en gezonde vetten. In Detox krijg je recepten voor zuiverende sappen met reinigende groenten, vruchten en specerijen. In het laatste hoofdstuk, Bescherming, staan sappen vol vitamines en mineralen, om je immuunsysteem een natuurlijk boost te geven. Elk deel begint met uitleg over de ingrediënten die belangrijk zijn in de recepten van het hoofdstuk. De recepten zijn kort en bondig beschreven en van veel sappen zie je ook een foto van het resultaat.

De Slowjuice Bar ingrediënten

Wat vind ik van het boek?

Nu ik net zelf een slowjuicer heb ben ik natuurlijk op zoek naar inspiratie. Een boek zoals de Slowjuice Bar komt dan goed van pas. Nu combineer ik vooral veel fruit met elkaar maar dat kan dus ook anders en dat blijkt ook wel uit de recepten uit dit boek. Verder word ik ook gewoon erg blij van de vormgeving van het boek, al die kleuren (alleen daarvan wordt ik al vrolijk). Kortom echt een aanrader als je zelf gezonde sapjes wil maken uit je slowjuicer.

De Slowjuice Bar meer recepten

Wie zijn Erin Quon en Briana Stockton

Erin Quon is voedingsstyliste en ervaren kok. Als styliste heeft ze al diverse prijzen gewonnen. Samen met dochter Tatum kookt ze en maakt ze sappen. Briana Stockton is een raw food-kok en personal trainer met een graad in de bewegingsleer. Briana ziet juicen als een onderdeel van haar raw food lifestyle.

Titel: De Slowjuice Bar
Auteur: Erin Quon & Briana Stockton
Uitgever: Good Cook Publishing
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789461431110
Winkelprijs: 14,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/11/06/de-slowjuice-bar-erin-quon-briana-stockton/feed/ 0
Meesterlijk Brood – Robèrt van Beckhoven http://www.brutsellog.eu/2014/11/04/meesterlijk-brood-robert-van-beckhoven/ http://www.brutsellog.eu/2014/11/04/meesterlijk-brood-robert-van-beckhoven/#comments Tue, 04 Nov 2014 09:14:18 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49680 Lees verder ]]> Meesterlijk Brood Robèrt van BeckhovenWas er eerder al een gat gevallen omdat The Great British Bake Off weer afgelopen was, nu moeten we ook weer afkicken van Heel Holland Bakt. Wat moeten we nu met de zondag? Brood leren bakken met Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven en zijn boek Meesterlijk Brood. Weet je wat trouwens best toevallig is? Beide mannelijke juryleden van Great British Bake Off (Paul Hollywood) en Heel Holland Bakt hebben iets met brood en beiden hebben een boek over brood bakken uitgegeven. Beide met totaal andere recepten, maar wel met dezelfde passie voor brood!

Meesterlijk brood stap voor stap

Over Meesterlijk Brood

Brood bakken begint altijd met een goed begin en er komt best wel veel bij kijken bij brood bakken. Het eerste hoofdstuk is dan ook heel informatief, je leert over temperatuur van ingrediënten en deeg, over tijd en rijsen en over kneden en modelleren. Daarna mag je echt gaan bakken! Zo krijg je recepten voor brooddeeg met gist, brooddeeg met desem en een hoofdstuk vol met andere lekkere dingen van de echte bakker. De recepten zijn stapsgewijs beschreven en voorzien van foto’s van de verschillende stappen en natuurlijk een foto van het resultaat. Verder staan er bij de recepten allerlei informatie, tips en weetjes. Wist je je bijvoorbeeld dat je een deeg van 500 gram moet in een bakblik van 400 gram? Hoe dat kan, tijdens het bakken van het allison-deeg veel water verdampt uit het deeg.

Meesterlijk Brood witte bolletjes

Wat vind ik van het boek?

Brood bakken deed ik soms, maar niet al te vaak. Meestal bak ik brood in de bakmachine, gewoon omdat het makkelijk is, maar krentenbrood maak ik liever zelf. Het wachten op het rijsen, je verwonderen hoe goed je deeg is geworden en hoe lekker het in huis ruikt tijdens het bakken. Heerlijk toch? De recepten die in Meesterlijk Brood staan kunnen eigenlijk niet mislukken, de recepten zijn echt duidelijk beschreven. Stiekem vind ik dat het boek nog wel dubbel zo dik had mogen zijn, met nog meer fijne recepten van Robèrt!

Titel: Meesterlijk Brood
Auteur: Robèrt van Beckhoven
Uitgever: Spectrum
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789000342808
Winkelprijs: 20,00
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/11/04/meesterlijk-brood-robert-van-beckhoven/feed/ 0
Culifilm: Chef! http://www.brutsellog.eu/2014/10/30/culifilm-chef/ http://www.brutsellog.eu/2014/10/30/culifilm-chef/#comments Thu, 30 Oct 2014 09:09:42 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49692 Lees verder ]]>
Chef de film

Deze film, Chef, mag je als foodblogger eigenlijk niet missen. Een film waarvan je eigenlijk al weet hoe het gaat aflopen en waarbij de rol van een bekende foodblogger geen onbelangrijke rol neemt in het leven van een chefkok.

Over Chef

Chef is geschreven, geregistreerd en geproduceerd door Jon Favreau en hij speelt zelfs de hoofdrol als chefkok Carl Casper. Na een slechte recensie van een bekende foodblogger raakt hij in een Twitter oorlog met die bekende foodblogger. Om te laten zien dat hij echt kan koken nodigt hij de foodblogger nog eens uit om in het restaurant te eten. Hij ontwikkelt een nieuw menu met allerlei nieuwe smaken, inspiratie volop, alleen de eigenaar (Dustin Hoffman) steekt er een stokje voor en wil pertinent dat het oude, vertrouwde menu wordt geserveerd. Een strop voor Carl Casper, de social media is ongenadig. Hij komt nergens meer aan de bak. Samen met zijn ex-vrouw en zijn zoontje vertrekt hij naar Miami, zo kan hij wat meer tijd doorbrengen met zijn zoontje en dan komt een oud idee weer op de proppen: een foodtruck en een culinaire road trip. Zijn beste vriend en oude hulp in de keuken komt naar Miami zodra hij hoorde dat zijn oude chef een nieuwe passie in het koken had ontdekt. Samen met hem en zijn zoontje gaat Carl Casper op weg met zijn foodtruck en mede door social media lopen zijn Cubano’s als een malle, rijen dik staan ze voor zijn foodtruck. Eenmaal thuis in Los Angeles staat er een oude bekende bij zijn foodtruck, is de vete nu eindelijk afgelopen?

Wat vind ik van Chef?

Echt een feel good film, eentje waarbij je zin krijgt in een Cubano sandwich en waarbij je wel empathie voor de hoofdrolspeler krijgt (en voor zijn zoontje). De muziek maakt de film af. En zo zie je ook wel foodblogger zijn kan leuk zijn, maar het afkraken van iemands werk kan een zware domper zijn op iemand anders leven, mede door social media.

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/10/30/culifilm-chef/feed/ 0
100 Groene Smoothies – Thea Spierings http://www.brutsellog.eu/2014/10/28/100-groene-smoothies-thea-spierings/ http://www.brutsellog.eu/2014/10/28/100-groene-smoothies-thea-spierings/#comments Tue, 28 Oct 2014 09:15:34 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49673 Lees verder ]]> 100 groene smoothiesSmoothies, ze zijn er in allerlei soorten en maten, niet alleen meer met fruit maar ook met groenten. Leek het een paar jaar geleden nog vreemd om groenten te drinken, tegenwoordig is het super hip. Kijk bijvoorbeeld naar die merken die hele detox-lijnen hebben ontwikkeld en zelfs Albert Heijn heeft eigen groene smoothies. Eigenlijk kan je groene smoothies ook zelf maken, even naar de markt voor verse groenten (of gewoon groenten uit je eigen moestuintje) en dan maar combineren en blenderen, alleen wat past nu echt bij elkaar? Het boek 100 Groene Smoothies van Thea Spierings geeft hier antwoord op!

100 Groene Smoothies - Thea Spierings groene smoothie

Over 100 Groene Smoothies

Chefkok Thea Spierings heeft met veel groenten-combinaties geëxperimenteerd, ze maakte meer dan 100 verschillende smoothies en een panel heeft uiteindelijk een selectie gemaakt van 100 smoothies en sapjes en dat is dit boek dus geworden: 100 Groene Smoothies. Niet alle smoothies zijn groen hoor, sommige hebben wel een andere kleur, maar sowieso speelt groente altijd de hoofdrol in het boek. 100 Groene Smoothies begint met een overzicht van alle foto’s van de smoothies en sapjes die in het boek staan, een kleurrijk overzicht! Daarna volgt een inleiding over smoothies, de voordelen van groenten en over voedingsstoffen. Vervolgens is het boek ingedeeld in een deel met 85 smoothies en een deel met 15 sapjes. Op alfabetische volgorde van de verschillende groentes is het boek ingedeeld. De recepten hebben een ingrediëntenlijst, voedingswaarden van een diëtist en afwisselend een variatietip, weetje of gezondheidsfeit. Uiteraard staan alle smoothies en sapjes op de foto.

100 Groene Smoothies - Thea Spierings rode smoothie

Wat vind ik van het boek?

Zelf heb ik werkelijk geen idee welke groente en fruit goed met elkaar combineren. Ik weet wel dat ik groene smoothies best wel lekker vind, kortom ik wil best wel groenten en fruit gaan blenderen alleen wat doe ik bij elkaar in de blender? 100 Groene Smoothies geeft mij in ieder geval een hoop inspiratie om dingen uit te proberen en misschien zelf wel nog meer te experimenteren. Het is toch ook veel leuker om zelf je smoothies te maken in plaats van een groene smoothie uit een flesje te drinken? Je weet dan zelf wat je er in hebt gedaan! Kortom wil je ook experimenteren met groente en fruit, lees dan 100 Groene Smoothies en staat er straks ook een smoothie op tafel waarvan je ooit zou denken dat zo’n combinatie helemaal niet kon.

Titel: 100 Groene Smoothies
Auteur: Thea Spierings
Uitgever: Caplan
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789079383009
Winkelprijs: 24,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/10/28/100-groene-smoothies-thea-spierings/feed/ 0
Het Grote Sinterklaas Kookboek http://www.brutsellog.eu/2014/10/21/het-grote-sinterklaas-kookboek/ http://www.brutsellog.eu/2014/10/21/het-grote-sinterklaas-kookboek/#comments Tue, 21 Oct 2014 08:16:36 +0000 http://www.brutsellog.eu/?p=49665 Lees verder ]]> Het grote sinterklaas kookboekVolgens mij is het aftellen al begonnen naar 5 december: Sinterklaas! Nog een klein maandje, 15 november om precies te zijn, en dan komt Sinterklaas aan in Gouda. Tijd om al dat traditionele snoepgoed zelf te bakken. Kopen in de winkel kan natuurlijk ook maar niets is leuker toch dan al dat lekkers zelf te maken op die druilerige en koude herfstachtige dagen? Alleen wat moet je dan bakken? Kruidnoten of toch die pepernoten, want hoe zat dat ook al weer en wat hoort er eigenlijk nog meer bij een echt Sinterklaasfeest? In Het Grote Sinterklaas Kookboek laten Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt je precies zien wat je kan gaan bakken en nog veel meer over tradities en dergelijke.

Over Het Grote Sinterklaas Kookboek

Het kookboek is een boek met meer dan 100 recepten die geïnspireerd zijn op het Sinterklaasfeest, maar die je ook wel mag eten op andere tijdstippen in het jaar. Het boek bestaat uit vier delen: vooraf, met allerlei lekkers voor in de schoen onder andere, ingepakt, met van alles voor pakjesavond, heerlijk avondje voor de Sinterklaas borrel en nagenieten, wanneer Sinterklaas al weg is. De recepten zijn duidelijk beschreven en veel al voorzien van een foto van het resultaat. De moeilijkheid van de recepten is divers, soms kan een kind de was doen en soms moet je toch al wel wat kunnen bakken. Voor ieder niveau is dus wel iets te vinden in het boek.

Wat vind ik van het boek?

Het grote Sinterklaas kookboek brengt me eigenlijk terug naar vroeger, dat je gespannen voor de buis zat te kijken naar de intocht van Sinterklaas. Pepernoten erbij (die stiekem kruidnootjes waren) en voor mij speciaal de muizen & kikkers. Na het kijken dan snel met papa en mama naar het centrum van het dorp om daar de intocht van Sinterklaas nog een keer te zien. Gek dat ik het toen niet raar vond dat Sinterklaas er opeens anders uitzag dan op televisie… In ieder geval die sfeer geeft het boek mij, de nostalgische Sinterklaas sfeer… waar ik nu zelf gewoon voor moet zorgen door van allerlei lekkers te bereiden. De variatie tussen de recepten en de verhalen over Sinterklaas vind ik een fijne afwisseling net als de illustraties en foto’s in het boek. Kortom ik duik de keuken in voor Sinterklaas en al die Sinterklaas lekkernijen mislukken niet meer bij mij!

Titel: Het Grote Sinterklaas Kookboek
Auteur: Anneke Ammerlaan, Yolanda van der Jagt 
Uitgever: Van Lindonk & de Bres Special Projects
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789082245509
Winkelprijs: 22,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

]]>
http://www.brutsellog.eu/2014/10/21/het-grote-sinterklaas-kookboek/feed/ 0