Het Voedselzandloper Kookboek – Pauline Weuring

Na het lezen van Powerfood van Rens Kroes en ook het horen dat brood eigenlijk niet zo goed voor je is ben ik op zoek gegaan naar nog meer ‘gezonde’ boeken. Dan kom je al snel uit op het Voedselzandloper kookboek van Pauline Weuring. Een boek met recepten wat afgeleid is van de Voedselzandloper methode van Kris Verburgh.

Het Voedselzandloper Kookboek

De methode van de Voedselzandloper is al enorm bekend mede door het eerste boek, maar in een vogelvlucht worden eerst nog de basisprincipes uitgelegd en krijg je enkele praktische voorbeelden op een rij. Weinig brood, pasta, aardappelen en rijs, geen melk of yoghurt. Wel veel groente en fruit en intelligente voedingssupplementen. Vervolgens beginnen de recepten ingedeeld voor elk moment van de dag: ontbijt, lunch, voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, tussendoortjes, drankjes, dips en smaakmakers. De recepten zijn helder beschreven en voorzien van een foto van het resultaat (wat ik altijd wel fijn vind). Daarnaast staan door het hele boek handige tips om bijvoorbeeld een gerecht nog net wat mooier of lekkerder te presenteren.

Wat vind ik van het boek?

Gaaf dat je als blogger de kans krijgt mee te werken aan een boek van een populaire dieet-methode. Of ik het een dieet mag noemen weet ik overigens niet, want het is meer het veranderen van je voedselpatroon en dat is met de Voedselzandloper best drastisch. Geen brood en aardappelen meer, geen yoghurt en melk meer. Ik vraag me dan af hoe dat jaren terug ging, mensen waren toen ook niet echt overgewicht en werden ook op een normale manier oud. Misschien komt het door de huidige tijd waarbij fysieke arbeid steeds minder wordt en dat zo’n beetje elk product uit de supermarkt wel verborgen suikers heeft. Wel is het logisch dat groente en fruit gezond voor je zijn. Jammer vind ik dat je bij de Voedselzandloper nog wel aangeraden wordt om voedingssupplementen te nemen, dat is toch misschien ook wel op een andere manier op te lossen? Verder is het Voedselzandloper Kookboek vooral een lekker kookboek, gezond eten kan gewoon ook erg lekker zijn!

Titel: Het Voedselzandloper Kookboek
Auteur: Pauline Weuring
Uitgever: Prometheus – Bert Bakker
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789035141070
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining