Powerfood van Rens Kroes

Powerfood van Rens KroesSinds heel lang, heb ik weer eens een kookboek gekocht, een kookboek waar iedereen het zo’n beetje over heeft: Powerfood van Rens Kroes, ja de zus van Doutzen. Ik was wel benieuwd wat een happy & healthy lifestyle nu betekende. In ieder geval geen pasta, aardappels, brood en witte rijst meer, maar quinoa, bakken in kokosolie en gezonde sapjes. In ieder geval pure recepten met een Friese familiesgeschiedenis.

Over Powerfood

De titel zegt het eigenlijk al, powerfood, gezond eten dus en geen dieet want het belangrijkste volgens Rens is genieten. Het boek is ingedeeld in ‘ontbijt’, ‘lunch’, ‘diner’, ‘snacks’, ‘sweets’, ‘spreads’ en ‘drinks’. Kortom genoeg om een hele dag te kunnen eten toch? De recepten hebben een korte inleiding en zijn duidelijk beschreven. Helaas zijn niet alle recepten voorzien van een foto van het resultaat. Helemaal achterin staan nog twee interessante, informatieve hoofdstukken, namelijk: ‘mijn powerfood ingrediĆ«nten – hun werkzame stoffen en interessante weetjes’ en ‘eten als een medicijn’. Kortom twee hoofdstukken om iets van op te steken.

Wat vind ik van het boek?

Eigenlijk twijfelde ik bij de aanschaf van dit boek. Ik vond het jammer dat er hele stukken gewoon blanco gelaten waren boven een best wel groot aantal recepten. Met wat illustraties of inderdaad foto’s was het net wat voller geweest. De recepten vind ik wel leuk en lekker. Het geeft echt even een andere kijk op het koken en eigenlijk kan je aan de recepten ook weer net je eigen twist geven. Interessant in Powerfood vind ik het hoofdstuk ‘eten als een medicijn’. In dit hoofdstuk staan namelijk net die ingrediĆ«nten die goed zijn om je kwaal te bestrijden. Kortom Powerfood is een interessant kookboek, maar of ik alle recepten ga maken in dit boek? Ik denk het niet.

Titel: Powerfood
Auteur: Rens Kroes
Uitgever: Spectrum
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789000341016
Winkelprijs: 19,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining