Het Jaar Rond Genieten met Menu van de Maand 1

Het Jaar Rond Genieten met Menu van de Maand 1 Big Green Egg boek coverVers van de drukker, het nieuwe boek van Big Green Egg: Het jaar rond genieten met menu van de maand. Ik kreeg het tijdens het Range Rover Evoque & Big Green Egg event in de goodiebag. Een kookboek krijgen is altijd goed! Eigenlijk had ik het boek nog moeten laten tekenen door Ralph de Kok die ons de Big Green Egg workshop gaf, hij heeft natuurlijk ook als chef-kok voor Big Green Egg recepten geschreven voor dit boek, maar helaas vergeten. Het boek is inmiddels doorgebladerd en echt waar je kan het hele jaar rond barbecueën met een Big Green Egg.

Het Jaar Rond Genieten met Menu van de Maand 1 Big Green Egg boek inkijkje recept

Over Het Jaar Rond Genieten met Menu van de Maand

Het menu van de maand is een vast onderdeel op de Big Green Egg site, fans zullen dit vast wel kennen. De lekkerste recepten zijn verzameld in dit boek, waarmee je met 40 recepten verschillende driegangen menu’s kan bereiden met de Big Green Egg. De twaalf maandmenu’s bestaan uit recepten van Ralph de Kok, Michel Lambermon en Arjen Rector. Per seizoen en per maand krijg je steeds een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht en in april zelfs een tussengerecht. De recepten zijn duidelijk beschreven en voorzien van een foto van het gerecht. Verder lees je tussen de verschillende maandmenu’s in allerlei portretten van mensen die met de seizoenen bezig zijn zoals een moestuinier of een paddenstoelplukker. Als extra krijg je nog de ‘Napels’ recepten, want ook pizza kan je op de Big Green Egg bereiden. Achterin het boek staan alle recepten nogmaals op een rij.

Het Jaar Rond Genieten met Menu van de Maand 1 Big Green Egg boek inkijkje verhaal

Wat vind ik van het boek?

Natuurlijk kende ik al de mogelijkheden van de Big Green Egg door het hele jaar heen. Ralph de Kok had tijdens de workshop uiteraard een uitgebreide uitleg over de Big Green Egg gegeven. Ik snap nu na het lezen van dit boek waarom de Big Green Egg door velen als de ultieme barbecue wordt gezien. Stiekem zou ik best wel een Big Green Egg mini willen gebruiken. De recepten stralen wel de filosofie van Big Green Egg uit, genieten met de seizoenen. Het enige wat ik niet snap aan dit kookboek is dat de recepten aan het eind van het boek allemaal herhaald worden. Hier had ik eigenlijk wat extra recepten bijvoorbeeld verwacht voor bijvoorbeeld een lekkere barbecuesaus.

**edit: ik kreeg van één van de makers van het boek een reactie over de herhaling van de recepten achterin het boek. De recepten worden herhaalt zodat je zelf je eigen combinaties (of maar één recept) kan maken en niet vast zit aan vaste menu’s.**

Titel: Het jaar rond genieten met menu van de maand 1
Uitgever: Big Green Egg Europe
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789090283555
Winkelprijs: 24,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining