Koken met Thee door Frank van der Zande

Koken met Thee door Frank van der ZandeKoken met thee, spannende titel voor een kookboek. Nu kende ik al wel recepten waar thee een ingrediënt van was, maar dat er zoveel meer mogelijkheden zijn met thee dat wist ik dus niet. Ik ben natuurlijk echt wel een theemeisje, maar dan qua theedrinken, thee gebruiken in mijn recepten deed ik niet, misschien na het lezen ven het boek?

Over het boek: Koken met thee

Het verwerken van thee in gerechten wordt langzaam steeds bekender in Europa en dus in Nederland. Thee kan net als wijn tijdens een maaltijd de smaken versterken, niet alleen als drank bij het gerecht maar ook als ingrediënt van een gerecht. Ik hoorde Johannes van Dam dat jaren geleden nog zo zeggen tegen een theesommelier van Dilmah tijdens de Culiperslunch. Leuk dat Frank van der Zande het aandurfde om hierover een boek te maken.

Koken met Thee door Frank van der Zande

In het boek

Het boek begint met een uitgebreide informatie over thee. Over de geschiedenis van thee in ‘thee, hoe het allemaal begon’ en in ‘Van thee naar theestruik’. Ook lees je hoe thee wordt gemaakt, wat de verschillende theesoorten zijn en wat de verschillende kwaliteiten van thee zijn. Vervolgens beginnen de recepten. Deze zijn ingedeeld in de hoofdstukken: voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, fingerfood en mocktails & cocktails. De recepten hebben een inleiding met anekdotes van de schrijver. Vervolgens zijn de recepten in duidelijke stappen beschreven. Niet alle recepten zijn voorzien van een foto van het gerecht.

Koken met Thee door Frank van der Zande

Wat vind ik van het boek?

Vooral de inleiding over de thee vind ik erg interessant. Over koffie weet ik inmiddels wel het een en ander, terwijl ik over thee, wat ik het liefst drink, eigenlijk niet zoveel weet. De recepten in het boek zijn goed te doen. Uiteraard moet je dan wel een goede losse thee hebben. Tip serveer, wanneer je een gerecht maakt uit dit kookboek, ook een bijpassende thee bij het gerecht. De “welke thee drink je bij dit gerecht” tip miste ik eigenlijk wel in dit boek. Koken met thee is een mooi boek als je eens net even wat anders wilt doen met je gerecht.

Wie is Frank van der Zande?

Frank van der Zande is een ondernemer en chefkok met een missie. Hij richt zich met zijn bedrijf Umoja Foods op een duurzame en maatschappelijke invulling van productontwikkeling, kookworkshops en catering. Koken met Thee is het eerste kookboek van Frank.

Titel: Koken met thee
Auteur: Frank van der Zande
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789045205267
Winkelprijs: 24,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Nintendo Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Philips Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining