Niven 80/20

Niven 80/20Ergens in 2008 was ik te gast bij de opening van de Nationale Restaurantweek in het Amsterdamse Okura hotel. In die tijd was het best bijzonder om bij dit soort events als blogger aanwezig te zijn, toen draaide het allemaal meer om de schrijvende pers. In ieder geval stond daar een jonge kok te koken, Niven Kunz. Toen al bekend en een ster. Inmiddels is het restaurant wat hij destijds had gesloten en is hij helemaal opnieuw begonnen en die ster, die heeft hij met zijn restaurant Niven inmiddels al lang weer in zijn bezit. Maar wist je dat hij kookt volgens het 80/20 concept? 80 procent groenten en 20% vlees of vis? Nee? Dan lees je dat nu in zijn nieuwe kookboek: Niven 80/20.

inkijkje niven kookboek

Over het boek: Niven 80/20

Zeventig recepten verdeeld in vijf verschillende hoofdstukken waarin Niven bewijst dat koken met groenten in de hoofdrol alles behalve saai is. Koken met wat er op dat moment in het seizoen verkrijgbaar is. Verder laat Niven ook zien dat je de 80/20 regel nog verder kan toepassen: 80% biologisch en 20% gangbaar of 80% uit de eigen regio en 20% van ver en zo kan je er natuurlijk nog meer verzinnen.

In het boek

Na de inleiding, een verhaal over het Westland en de gebruiksaanwijzing van het boek wordt je meegenomen naar de recepten. Deze zijn ingedeeld in 100% groenten, 80% groenten / 20% vis, 80% groenten / 20% vis, schaal- en schelpdieren, 100% vocktails en 100% desserts. Aan het begin van elk hoofdstuk krijg je een lijst met welke recepten in het hoofdstuk staan. De recepten hebben een duidelijke indeling: inleiding, ingrediĆ«nten, nodig, bereiding, presentatie en wijntip. Uiteraard zie je een foto hoe het gerecht er uit hoort te zien. Verder vind je door het boek verschillende sfeerfoto’s.

inkijkje niven kookboek

Wat vind ik van het boek?

Ik zou alles wel willen proberen uit het boek, als Niven het dan maar klaar maakt. Zo’n ster ben ik nu ook weer niet in de keuken. Nou het is meer dat ik vaak gebrek aan geduld heb, terwijl het eigenlijk niet moeilijk hoeft te zijn. De recepten in het boek zijn echt sterrenrecepten, verfijnd en culinair. Dat zie je ook aan de fotografie van de gerechten, verfijning. Met de recepten uit dit boek moet je natuurlijk wel een beetje kunnen koken, je moet het “kookvirus’ te pakken hebben, de skills hebben en natuurlijk tijd. Niven 80/20 is een kookboek voor iedereen die eens echt wat speciaals op tafel wilt zetten!

Titel: Niven 80/20
Auteur: Niven Kunz
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789048818969
Winkelprijs: 29,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining