Tarte Tatin door Ginette Mathiot

Tarte Tatin door Ginette MathiotRecepten uit Tarte Tatin heb ik al uitgeprobeerd tijdens de Rosti Mepal Workshop bij Petit Gâteau in Amsterdam. Zo lekker die taartjes! Helemaal blij was ik dat ik naast de jarige Margrethe beslagkom ook het boek Tarte Tatin van Ginette Mathiot in mijn goodiebag vond. Dit moet hèt bakboek van de Franse vrouw zijn. Dit boek wordt namelijk in Frankrijk gezien als het naslagwerk van de Franse patisserie. Het kostte ook aardig wat tijd om echt het boek van a tot z door te lezen, zoveel verschillende recepten. Kijk in ieder geval even mee.

Inkijkje tarte tatin


Over het boek: Tarte Tatin

Wanneer je het boek al ziet zie je luxe maar ga je ook een beetje terug in de tijd. Tarte Tatin heeft een mooie leerachtige kaft en twee leeslinten. De fotografie en illustraties brengen je een beetje terug in de tijd van de zestiger, zeventiger jaren. Het boek begint met een inleiding waarin je kennis opdoet over de ingrediënten, de gebruikte technieken met een aantal basisrecepten. Na de basisrecepten is al dat lekkers ingedeeld in: gebakjes, cakes, soesjes en taartjes, koekjes, pudding en desserts van beroemde koks. In het boek is een klein Nederlands tintje terug te vinden. Het voorwoord is geschreven door Robèrt van Beckhoven en in het hoofdstuk desserts van beroemde koks vind je zijn recept voor warme kwarktaart (gâteau chaud au fromage frais). Overigens niet elk recept heeft een foto van het eindresultaat (maar goed daar krijg je alleen trek van).

Inkijkje 2 tarte Tatin

Wat vind ik van het boek?

De eerste dingen die mij opvielen waren de fotografie en de illustraties die in de jaren zestig/zeventig stijl waren. Geen standaard fotografie wat je in de bakboeken van nu ziet. Dit vind ik wel positief, het springt er op een andere manier uit en het past ook wel bij de stijl van dit boek. De recepten zijn kort geschreven, de schrijfster wilde dit ook zo zodat je als lezer en thuisbakker in één oogopslag kan zien hoe het recept in elkaar steekt. Tarte Tatin is echt een boek wat je meeneemt in de Franse patisserie. Wanneer je recepten bakt uit dit boek waan je je terug in de tijd in een oude Franse Patisserie in een klein Frans stadje.

Titel: Tarte Tatin
Auteur: Ginette Mathiot
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789000336692
Winkelprijs: 35,00
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining