Bakken met Paul Hollywood

Bakken met Paul HollywoodBrood bakken, zelf vind ik dat ik er helemaal niet goed in ben. Het brood rijst niet goed, dat kneden moet dat nu echt zo lang en kan het allemaal niet wat sneller? Kortom ik moest gewoon weer een brood gaan bakken en dan natuurlijk zonder broodbakmachine maar gewoon met de hand. Wie kan het je dan als geen ander leren dan Paul Hollywood, je weet wel jurylid van The Great British Bake Off. In zijn boek Bakken leert hij je de kneepjes van het vak en die kneepjes die wil ik ook wel leren. Ingrediënten in huis gehaald, mouwen opgestroopt en aan het broodbakken geslagen en warempel, brood bakken lukt nu echt.

Bakken met Paul Hollywood inkijkje 1

Over het boek: Bakken

De titel zegt het al dit boek gaat over bakken, maar dan over brood bakken. Paul Hollywood weet daar veel over en deze kennis deelt hij nu. Het boek begint met een inleiding tot het broodbakken. Je leert alles over ingrediënten, de technieken en wat jij eigenlijk nodig hebt in de keuken om goed brood te bakken. Daarna start het boek met basisbroden om vervolgens door te gaan naar brood met smaak, zuurdesem en croissants & zoete broodjes. Naast brood wordt er ook nog aandacht besteed aan ‘koekjes, desserts & cakes’ en ‘taarten & pasteien’. Kortom alles wat je in een bakkerij kan vinden. De recepten hebben een korte inleiding, zijn in duidelijke stappen beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. De foto’s zijn overigens gemaakt door Peter Cassidy.

Bakken met Paul Hollywood inkijkje 2

Wat vind ik van het boek?

Helemaal geweldig! Met de duidelijke stappen (en ook het geduld hebben) lukt het mij om zowaar een mooi brood te maken die ook nog eens lekker van smaak is. In ieder geval durf ik mij nu ook wat vaker in de keuken te begeven om een brood te bakken, want eigenlijk is het helemaal niet moeilijk. Als je ook brood wilt leren bakken net als ik, is Bakken van Paul Hollywood echt een aanrader.

Bakken met Paul Hollywood inkijkje 3

Wie is Paul Hollywood?

Misschien heb je de Great British Bake Off helemaal gemist en ken je Paul Hollywood helemaal niet. Paul Hollywood is een Engelse bakker en chef-kok, geen Amerikaan zoals zijn achternaam zou doen vermoeden. Zowel zijn vader als opa zijn bakker, na een aantal jaar in Cyprus te zijn geweest is hij teruggekeerd naar Groot Brittannië en verscheen hij in diverse tv-shows. In 2010 werd hij jurylid in de Great British Bake Off. Naast een tv-persoonlijkheid te zijn, runt Paul Hollywood ook een ambachtelijke bakkerij in Aylesham. Dit bedrijf levert brood aan Harrods en Waitrose.

Titel: Bakken met Paul Hollywood
Auteur: Paul Hollywood
Uitgever: Good Cook Publishing
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789461430915
Winkelprijs: 24,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining