Rutger Bakt door Rutger van den Broek

Rutger Bakt door Rutger van den BroekHeb je ook voor de buis gezeten om Heel Holland Bakt te kijken? Ik wel moet ik bekennen, terwijl ik eigenlijk steeds minder kook- en bakprogramma’s kijk. Heel Holland Bakt moest je gewoon kijken. De winnaar, de beste thuisbakker van Nederland, van het programma mocht zijn eigen boek maken (wauw) . Hier ligt het dan Rutger Bakt van winnaar Rutger van den Broek. Zijn ultieme brownies heb ik al mogen proeven en die zijn echt goddelijk, tijd dus om door zijn heerlijke bakboek te bekijken. Kijk je even mee?

inkijkje 1 Rutger Bakt door Rutger van den Broek

Over het boek: Rutger Bakt

Vijf hoofdstukken en maar liefst 70 recepten, dat zijn de recepten die Rutger met je wilt delen in dit boek. Na het voorwoord krijg je eerst nog een inleiding in het bakken. Wat zijn de bakbenodigdheden, leer de bakbegrippen en -technieken, wat zijn de basisingrediënten en dé tips & trucs. Vervolgens zijn de recepten ingedeeld in gebak en taart, koekjes, cakes, high tea en brood. De recepten hebben een foto van het eindresultaat en duidelijk beschreven. Naast al de recepten is er ook een heel hoofdstuk gewijd aan standaard bakkers recepten, de how to’s. In dit hoofdstuk leer je stapsgewijs bijvoorbeeld amandelspijs te maken of hoe je moet tempereren.

inkijkje 2 Rutger Bakt door Rutger van den Broek

Wat vind ik van het boek?

Bakken doe ik eigenlijk veel te weinig en het is zo leuk om te doen. Dat bewees de bakworkshop van Rosti Mepal onlangs wel. Kortom ik moet gewoon gaan bakken. Misschien beginnen met de ultieme brownies die ik onlangs geproefd heb? Wat ik leuk vind aan Rutger Bakt is het persoonlijke tintje in het boek met de korte inleiding bij de verschillende recepten. De how-to’s vind ik wel een waardevolle toevoeging aan het boek, dat mis ik soms wel eens bij bakboeken. Kortom dit bakboek is heel leuk, met verschillende baksels, dus voor elk wat wils.

inkijkje 3 Rutger Bakt door Rutger van den Broek de ultieme brownies

Wie is Rutger?

Heel Holland Bakt helemaal gemist? Dan ken je Rutger van den Broek niet. Rutger is de winnaar van het eerste seizoen Heel Holland Bakt en kreeg de titel Beste Thuisbakker van Nederland. In het dagelijks leven is Rutger verpleegkundige en sinds kort dus ook ‘bakboekschrijver’.

Titel: Rutger Bakt
Auteur: Rutger van den Broek
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789048820153
Winkelprijs: 29,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining