De Stressvrije Keuken door James Ramsden

De Stressvrije Keuken door James RamsdenGestresst in de keuken? ik? Uhm jawel, soms kan ik echt als een warhoofd in de keuken rondlopen. Ik weet dan wel wat er gedaan moet worden, maar overzie het dan allemaal even niet. Gelukkig helpen Britt en Michel me dan weer om het allemaal weer op een rijtje te krijgen. Zeker als er een diner bereidt moet worden met gasten is een boek als De Stressvrije Keuken van James Ramsden dan ook wel zeer welkom.

Over het boek: De Stressvrije Keuken

Het boek heeft een simpel principe: op het moment van opdienen zijn er maar een paar handelingen nodig, alle voorbereidingen heb je al veel eerder gedaan. Het boek is ingedeeld in de verschillende gangen van een diner: brood, kleine hapjes, soep, voorgerechten, hoofdgerechten, groenten en bijgerechten, desserts, kleine zoete dingen en drankjes. Om een mooi menu te bepalen met de recepten uit het boek heeft James Ramsden nog een aantal menusuggesties gegeven aan het einde van het boek.

De Stressvrije Keuken door James Ramsden inkijkje 1

De recepten in De Stressvrije Keuken

De recepten in de Stressvrije keuken zijn bijzondere recepten die je echt gaat serveren aan gasten. De opbouw van een recept is duidelijk. Vaak een korte inleiding en dan het recept zelf met tijdspaden met instructies wanneer je iets moet doen. Bij veel van de recepten staan ook extra tips, voor een beetje meer luxe, wat ook lekker is en wat je er later mee kan doen. Veel van de recepten hebben een foto van het eindresultaat, maar niet allemaal. De foto’s in het boek zijn overigens gemaakt door Yuki Sugiura.

Wie is James Ramsden?

James Ramsden is werkzaam als kookboekenschrijver en tv-presentator. Hij schrijft onder andere voor the Guardian, delicieus. en de London Evening Standard. Daarnaast heeft hij een supperclub in Londen: The Secret Larder, wat één van de populairste clubs is van Londen. Het schijnt dat je er moeilijker binnenkomt dan de meest chique restaurants van Londen. Kortom een bekende Londenaar.

De Stressvrije Keuken door James Ramsden inkijkje 2

Wat vind ik van het boek?

Ik kende James Ramsden helemaal niet en ook zijn populaire club The Secret Larder niet. Maar goed ik lees geen Engelse kranten en ben natuurlijk geen Londenaar. Wat James Ramsden in ieder geval mij heeft geleerd is dat een diner geven helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Alles zit hem in het plannen, op tijd ergens mee beginnen dus (lastig). Als je dat allemaal doet heb je en een perfect diner gemaakt en je hebt gewoon de tijd gehad voor je gasten. Kortom laat de paasdagen en straks de kerstdagen maar komen. Een diner gaat met dit boek echt wel lukken!

Titel: De Stressvrije Keuken
Auteur: James Ramsden
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2014
ISBN:
Winkelprijs: 24,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining