Mijn Franse Keuken door Rachel Khoo

Mijn Franse Keuken door Rachel KhooHet tweede boek van Rachel Khoo, in Nederland dan want inmiddels is ze al weer bezig met haar vijfde boek: Mijn Franse keuken. Met de Franse keuken ben ik niet zo heel goed bekend, terwijl Frankrijk eigenlijk zo dichtbij ligt. Tijd om daar dus verandering in te brengen en dat gaat wel lukken met dit boek. Rachel Khoo kan namelijk als geen ander de Franse keuken uitleggen en steekt traditionele Franse gerechten in een nieuw, moderner jasje. Ik ga dus op reis door Frankrijk, al lezend door het kookboek van Rachel Khoo.

Over het boek: Mijn Franse Keuken

op reis door Frankrijk. Rachel Khoo neemt je mee naar Franse marktpleinen, naar de bergen en kusten. De reis gaat van Bretagne, blauw-met-witte strepen en de keuken van de kust, Bordeaux, stijlvolle kastelen en gammele oesterhutten, Baskenland, surfparadijs en Baskisch snoepgoed, Provence, de woeste mistral en alfresco eten, Lyon, de machtige Franse leeuw en besneeuwde bergtoppen en Elzas, kaneel en heel veel ijs. Helemaal achterin het boek staan nog een aantal weetjes: je leert namelijk de basis van keukengerei, de ingrediƫnten, over Franse zuivelproducten en je krijgt een aantal onmisbare Franse basisrecepten.

De recepten in Mijn Franse Keuken

De recepten in Mijn Franse Keuken hebben vaak een korte inleiding over het gerecht en de streek waar het gerecht vooral bekend is. Veel recepten hebben een foto van het eindresultaat. Verder staan door het hele boek heen allerlei sfeerfoto’s met en zonder Rachel Khoo, een soort van reisfoto’s. De recepten en de ingrediĆ«ntenlijstjes zijn vaak wat lang, het is dan ook verstandig de recepten eerst goed door te lezen voordat je er aan begint (dat moet je sowieso wel met recepten).

Wat vind ik van het boek?

Aan de Franse keuken moet ik wel wennen. Het is anders dan de Italiaanse keuken, wat vaak een snellere keuken is. Voor Franse gerechten moet je echt de tijd nemen, er komen ook vaak veel meer handelingen aan bod in een recept. Het enthousiasme waar Rachel Khoo mee schrijft is aanstekelijk. Daarnaast is Mijn Franse Keuken een boek waar je al lezend een vleugje Frankrijk proeft. Tijd om op vakantie te gaan?

Titel: Mijn Franse Keuken
Auteur: Rachel Khoo
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789021555980
Winkelprijs: 19,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Nintendo Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Philips Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining