Proeven: AH Excellent Perla capsules

Proeven: AH Excellent Perla capsules

Albert Heijn kon zelf natuurlijk niet achterblijven en lanceerde in maart hun eigen lijn koffiecapsules voor in je Nespresso apparaat. Andere bekende koffiemerken zoals Douwe Egberts met de L’Or lijn en andere grootwinkelbedrijven zoals HEMA hadden deze capsules al. Albert Heijn kon niet achterblijven en maakte met hun welbekende Perla Koffie nu ook de stap naar de koffiecups.

Het assortiment AH Excellent Perla Capsules

De koffie die gebruikt wordt in de vijf varianten van de Perla capsules wordt duurzaam verbouwd en geoogst en is dus UTZ-gecertificeerd. Daarnaast worden de capsules luchtdicht gemaakt wat betekent dat er geen extra verpakking op elke capsule hoeft (milieubewust dus) en de sterktes staan duidelijk op de verpakking en de soorten herken je ook aan duidelijke, vrolijke kleuren. Op dit moment zijn er vijf varianten, drie espresso’s en twee lungo’s verkrijgbaar namelijk Espresso Forti, Espresso Dark Roast, Espresso Originale, Espresso Lungo en de Espresso Lungo Decaffeinato.

De vijf varianten

Espresso Forti (lila) – sterkte 9 – krachtig, intens en rokerig van smaak met aardse nuances. Een Arabica en een klein deel Robusta. Prima voor een espresso of ristretto.

Espresso Dark Roast (beige) – sterkte 8 – rijk en puur, vol van smaak met indrukken van geroosterde noten en donkere broodkorst. 100% Arabica. Prima voor een espresso.

Espresso Originale (roze) – sterkte 6 – Puur, rijk, verfijnd en gebalanceerd met smaakindrukken van brood en specerijen. 100% Arabica. Prima voor een espresso.

Espresso Lungo (oranje) – sterke 4 – Zacht en romig van smaak, lekker geroosterd, aromatisch met nuances van brood. 100% Arabica. Prima voor een lungo.

Espresso Lungo (blauw) – sterkte 4 – Zacht en romig van smaak, lekker geroosterd met smaaknuances van drop en brood. Arabica en een klein deel Robusta. Prima voor een cafe├»nevrije lungo.

Wat vind ik van de Perla Caspules?

De Perla koffie is in Nederland denk ik wel goed bekend, vroeger dronken mijn ouders het al en met de punten op de verpakking spaarden ze weer voor een gratis pak koffie. Nu heb ik thuis eigenlijk alleen een Nespresso apparaat en gebruiken we dus voldoende capsules en ook oploskoffie. Handig dat nu ook de Albert Heijn met hun bekende Perla koffie in capsules komt. De Perla Capsules kunnen de originele Nespresso smaken niet overtreffen, ik ken dan ook geen enkel ander merk die dit kan, maar de smaken zijn prima. Koffie, niet speciaal maar gewoon het bakkie koffie van vroeger. Uiteraard proef je wel de verschillende sterktes duidelijk en al hoewel we normaal gesproken van de lage sterktes houden is de Espresso Dark Roast (beige) met een sterkte 8 een van onze favorieten op de voet gevolgd door de oranje Espresso Lungo met een sterkte 4. Het minste van de vijf varianten vonden we zelf de roze, de Espresso Originale. Wat ik leuk vind aan de Perla Cups zijn de vrolijke, heldere kleuren. De vijf kleuren bij elkaar in een schaaltje staat al gelijk zo vrolijk!

Wat kost dat dan?

Een pakje met 10 capsules kost 2,79 en vind je natuurlijk alleen bij Albert Heijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining