Proeven: Stapleton Yoghurt

Stapleton Yoghurt

Na het avondeten eten we meestal een ‘toetje’, vaak in de vorm van yoghurt. Voor Michel yoghurt met muesli en voor mij yoghurt met een smaakje. Helemaal leuk dus dat ik de Stapleton yoghurt mocht proeven! Stapleton yoghurt kende ik nog niet, überhaupt had ik nog niet van het merk Stapleton gehoord. Tijd voor een kennismaking dus.

Over Stapleton yoghurt

In 1975 is het merk Stapleton opgericht op een traditionele familieboerderij in de Noord Devon regio in het zuidwesten van Engeland. De yoghurts werden eerst gemaakt van melk van eigen koeien, maar nu heeft Stapleton geen eigen koeien meer maar betrekt het melk van de plaatselijke kudde Jersey koeien. Het proces is eenvoudig, romige melk, ongeraffineerde suiker en vers fruit. Geen e-nummers, bindmiddelen, zoetstoffen of stabilisatoren. Met dit eenvoudige proces heeft Stapleton drie Q-awards gewonnen, een belangrijke award van de Engelse supermarktbranche. Stapleton yoghurt zijn verkrijgbaar in drie smaken: appel en zwarte bessen, nectarine en passievrucht en zoete en zure kersen. In Nederland wordt de Stapleton yoghurt verkocht bij de Jumbo supermarkten.

Lijstje van ingrediënten

Appel en Zwarte bessen: magere melk van Jersey koeien*; appels (13%); zwarte bessen (12%); ongeraffineerde rietsuiker; magere melkpoeder*; weiproteïne*; melkzuurbacteriën.

Nectarine en Passievrucht: magere melk van Jersey koeien*; nectarine (18%); passievrucht (7%); ongeraffineerde rietsuiker; magere melkpoeder*; weiproteïne*; melkzuurbacteriën.

Zoete en Zure Kersen: magere melk van Jersey koeien*; zoete kersen (16%); zure kersen (9%); ongeraffineerde rietsuiker; magere melkpoeder*; weiproteïne*; melkzuurbacteriën.

Wat vind ik er van?

Wat al opviel is de verpakking, wat kleiner formaat dan de meeste Nederlandse yoghurtverpakkingen. Na het openmaken viel gelijk al op dat er veel vers fruit in zit, niet van die ienieminie stukjes fruit, maar net wat groter. De smaken vond ik niet al te zoet en soms ook een beetje aan de zure kant (vooral de appel met zwarte bessen). De lekkerste smaak vond ik zelf de nectarine en passievrucht, Michel vond vooral de zoete en zure kersen het lekkerst. Kortom Stapleton yoghurt is een aanrader, zeker als je van yoghurt met een smaakje houdt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Nintendo Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Philips Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining