Boek over Chocolade

boek over chocoladeDit boek kreeg ik al weer een hele tijd geleden, nou ja zo’n drie maanden geleden voor mijn verjaardag van mijn broertje. Omdat ik bakken leuk vind en van chocolade houd leek dit hem het perfecte cadeau. Helemaal leuk toch! Inmiddels heeft Britt ook al wat uit het boek gemaakt ‘Chocoladecakejes a la minute‘ oftewel chocoladecakejes uit de magnetron. Simpel en snel om te maken. Leuk recept dus.

Over het boek: Chocolade

De naam zegt het natuurlijk al, dit boek gaat van begin tot eind helemaal over chocolade. Na een inleiding waarin het gaat over de oorsprong van chocolade , de soorten chocolade, basisvaardigheden, decoraties en tips over hoe je werkt met een spuitzak beginnen de recepten echt. De recepten zijn ingedeeld in ‘desserts om van te dromen’, ‘gebak in een handomdraai’, ‘een trommel vol koekjes’, ‘van chocolaatjes tot bonbons’, ‘bijzondere hapjes’, ‘met een vleugje chocolade’, ‘feestelijke chocolade’ en ‘fantastische ideeën’. Elk recept heeft een foto van het gerecht en is in duidelijke stappen beschreven. Het boek heeft een ringband en met de tabbladen ga je snel naar de verschillende hoofdstukken.

Wat vind ik van het boek

Help, in dit boek moet ik niet te vaak kijken, alles is zo maakbaar en lijkt me zo lekker. De kilo’s zullen, als ik alles zou maken wat ik zou willen uit dit boek, er snel aanvliegen. Dat is niet de bedoeling, maar eens in de zoveel tijd is het wel erg leuk om iets met chocolade te maken. Een leuk cadeautje in ieder geval!

Titel: Chocolade
Auteur: Tamara Milstein
Uitgever: Rebo Productions
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789036628969
Winkelprijs: 4,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining