Drogheria & Alimentari: Nieuwe, Luxe Zouten

Drogheria & Alimentari Bretons zout en gerookte zoutvlokkenDat er veel soorten zout was wist ik wel, maar wanneer ik zout gebruik, gebruik ik meestal keukenzout en over de frietjes doe ik altijd wat kruidenzout. Het merk Drogheria & Alimentari heeft een enorm aanbod aan luxe zouten en twee daarvan mocht ik proberen, namelijk Bretons zout en gerookt zout.

Luxe Zouten

Bretons Zout wordt op een speciale manier gewonnen in het Franse GuƩrande. In deze plaats zijn nog steeds de zoutmoerassen die zijn aangelegd door de Kelten. Het zout op deze zoutmoerassen wordt door de zon gedroogd en daarna wordt het handmatig omgeschept. Het Bretons zout heeft een lichtgrijze kleur. Dit komt omdat het zout ongeraffineerd is.

Gerookt Zout is zout wat afkomstig is uit Cyprus. Aan de zoutvlokken wordt een speciaal rookaroma toegevoegd waardoor het gerookt zout amberkleurig wordt en een rokerige smaak/geur krijgt.

Wat vind ik er van?

De kruidenflesjes van Drogheria & Alimentari kende ik al wel en van dit merk heb ik peper en zeezout in mijn kruidenkastje staan. Vers gemalen zout en peper is net wat lekkerder over bijvoorbeeld je biefstukje. Het is dus niet zomaar zout wat je bijvoorbeeld bij het kookwater van de pasta strooit, maar voor iets speciaals. Sowieso kan je de flesjes prima op tafel zetten bij een diner. De flesjes hebben een echt Italiaans design en dat zie je ook wel, want in menig restaurant staan deze flesjes op tafel en zelfs VT Wonen heeft aandacht gegeven aan dit designflesje. De geur van het gerookte zout ruik je goed als je het flesje open maakt, het geeft een subtiele smaak aan je gerecht. Het Bretons zout heeft weinig geur, maar is vooral speciaal door de wijze waarop het gedroogd wordt, niet geraffineerd. Beide zouten hebben dus zo hun eigen punten waardoor het speciaal is!

Over Drogheria & Alimentari

Drogheria & Alimentari, toen nog Carapelli, werd in 1880 opgericht in Florence, ItaliĆ« door de familie Carapelli. Zij opende een winkeltje in de ‘via degli speziali’ een speciaal kruidenstraatje in Florence wat nog steeds bestaat. Inmiddels zijn de kruidenmolentjes van Drogheria & Alimentari in 50 landen te koop, maar ook verschillende zoutsoorten, kruidenolies en crema di balsamico. Pas in 1987 werd de naam veranderd naar Drogheria & Alimentari. In Nederland behartig Euroma de familiebelangen van de Carapelli’s.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Philips Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining