L’Or Limited Edition 2013: Sumatra Blue Batak

L'Or Limited Edition 2013: Sumatra Blue Batak

Dit jaar lanceert Douwe Egberts L’Or haar eerste limited edition: Sumatra Blue Batak. In een mooi houten doosje met zelfs een authentiek Indonesisch recept voor redang bistik van restaurant Blauw kreeg ik deze Limited Edition opgestuurd, een waar cadeautje zo met deze feestdagen voor mij. Een proefsessie was dan ook snel geregeld.

L'Or Limited Edition 2013: Sumatra Blue Batak

Over L’Or Sumatra Blue Batak

De exclusieve editie L’Or Espresso is gemaakt van koffiebonen uit de vruchtbare vulkanische streek vlakbij Toba op het Indonesische eiland Sumatra. De bonen worden geteeld rond het op 1500 meter hoogte gelegen Toba Meer. De koffiebonen worden volgens lokale tradities, met respect voor de natuur verbouwd. Door het drogen in de zon krijgen de koffiebonen een typische blauw-jade verkleuring. Deze methode wordt giling basah genoemd en geeft aan de koffie zijn unieke smaak.

L'Or Limited Edition 2013: Sumatra Blue Batak

L’Or EspressO Koffie-Expert aan het woord

Sumatra Blue Batak heeft een intens en complex aanhoudend aroma volgens koffie-expert André Hoinkis. Het roept herinneringen op aan donkere chocolade, bessen en aarde. Sumatra Blue Batak heeft een ronde, evenwichtige en zijdeachtige smaak. Het combineert een licht stroperige textuur met een lange afdronk die een aroma van hout, ceder en specerijen oproept. De intensiteit van deze L’Or Espresso is 7.

L'Or Limited Edition 2013: Sumatra Blue Batak

Wat vinden wij van Sumatra Blue Batak?

De L’Or Sumatra Blue Batak is een bijzondere espresso te noemen. Het deed ons de sfeer van herfst oproepen, een soort nootachtige smaak. De intensiteit was voor ons wat te sterk, maar dat komt doordat we vooral van zachte, lichtere intensiteiten houden. De Sumatra Blue Batak hebben wij gedronken als lungo. De verpakking van de L’or EspressO is bijzonder, een mooie blauwe verpakking met donkerblauw reliëf en diverse zegels. Als je het doosje open maakt lees je het verhaal van deze bijzondere koffiemelange. Een beetje Indonesisch (tropisch) gevoel krijg je wel van deze verpakking.

Verkrijgbaarheid L’Or Limited edition 2013 Sumatra Blue Batak

L’Or Sumatra Blue Batak is tijdelijk verkrijgbaar er zijn namelijk slechts 3500 verpakkingen verkrijgbaar. De limited edition vind je dan ook niet zomaar bij de supermarkt om de hoek, maar exclusief bij de Douwe Egberts shops en online via de webshop van Douwe Egberts. L’Or Sumatra Blue Batak kost 5,99 (of 1198 punten) voor een verpakking met 10 capsules.

De houten kist waarin ik de L’Or Sumatra Blue Batak kreeg maakt onderdeel uit van een perspakket!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Nintendo Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining


Eten & kookboeken (468x60)