TexMex door Jonas Cramby

TexMex door Jonas CrambyTexmex? Ken jij die keuken al? Ik niet echt, misschien een beetje. Zweedse kok Jonas Cramby is helemaal fan van deze Texaanse / Mexicaanse fusionkeuken. Hij is zelfs zo’n fan dat hij zijn kinderen een ‘Texmex’ naam heeft gegeven. Met het boek TexMex deelt Jonas zijn grote passie met deze nog vrij onbekende keuken.

Over het boek: TexMex

Zo’n beetje alle recepten uit de TexMex keuken worden wel genoemd in dit boek. Na de inleiding van Jonas Cramby krijg je als eerste de basisrecepten van de TexMex keuken. Hoe maak je zelf tarwetortilla’s, een goede bbq-rub of een guacamole tipico.

TexMex door Jonas Cramby

Vervolgens zijn de recepten ingedeeld in ontbijt, antojitos (voor de lekkere trek), taco’s, barbecue, nagerechten en cocktails. De recepten zijn duidelijk beschreven, voor bijvoorbeeld barbecue-recepten krijg je uitleg hoe je het op de barbecue maakt en hoe je het ook in de oven kan maken. Veel van de recepten zijn voorzien van een foto van het gerecht. Naast veel recepten met vlees, dat is echt iets wat in deze keuken past, ook recepten voor verschillende cocktails. Naast lekker eten dus ook lekkere drankjes!

TexMex door Jonas Cramby

Wat vind ik van het boek?

Zoals je misschien al hebt gezien ben ik gek op alles wat ook maar een beetje Scandinavisch is, dus was ik benieuwd waar deze Zweedse kok mee kwam. De TexMex keuken, een keuken die in Zweden helemaal niet bekend is en waar hij verandering in wilde brengen. Wat leuk is aan het boek is dat de nadruk niet alleen op de hoofdgerechten ligt, maar ook bij ontbijtrecepten, cocktails en lekkernijen zoals de ijsjes die je hierboven op de foto ziet. Een lekker boek vol zonnige recepten!

Titel: TexMex
Auteur: Jonas Cramby
Uitgever: Becht
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789023013891
Winkelprijs: 23,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining