Gehaktballen door Jez Felwick

Gehaktballen door Jez FelwickGehaktballen maken, ook al lijkt het zo makkelijk, ik vind het een van de moeilijkste dingen om te maken. Hoe krijg je dat gehakt nu echt lekker, hoe krijg je zo’n korstje en hoe krijg je het voor elkaar dat ook de binnenkant gaar is? Geen wonder dat ik doordeweeks na de makkelijke variant grijp en gewoon van die oma’s kantenklare gehaktballen koop. Maar door het lezen van dit boek kan daar misschien weleens verandering in komen, al is het maar om in het weekend eens met gehakt aan de slag te gaan, op zoek naar de perfecte gehaktbal. Het boek gehaktballen van Jez Felwick gaat me er bij helpen.

Over: Gehaktballen

Gehaktballen, ze zijn er in verschillende soorten en maten. Iedereen heeft wel zijn eigen recept voor de perfecte gehaktbal, behalve ik. In ieder geval Jez Felwick heeft maar liefst 70 van zijn favoriete gehaktballen prijsgegeven in dit boek. Na het voorwoord en een heel stuk over hoe je vlees kiest en wat de basisbeginselen zijn van het gehaktbal maken krijg je de recepten: vleesballen, visballen, groenteballen, sauzen & dips en bijgerechten. De recepten in dit boek zijn uitgebreid beschreven en voorzien van een foto van het gerecht zelf. Het hoofdstuk sauzen & dips past goed bij het thema van het boek, want bij een lekkere gehaktbal hoort een lekkere saus. In het hoofdstuk bijgerechten krijg je recepten die goed bij gehaktballen passen want wat eet je nu bij een gehaktbal?

Wat vind ik van het boek?

Ik wist wel dat er veel kon met gehakt en volgens mij heb ik ergens in mijn boekenkast nog een ander boek over gehaktballen staan, maar dit boek is gewoon veel hipper want hoe bedenk je nu eigenlijk vegetarische gehaktballen of visballen want oké gehaktballen hoeven gewoon niet alleen maar uit vlees te bestaan. Het boek geeft mij in ieder geval veel inspiratie om naast ballen met vlees ook eens vega-ballen te maken. Kortom experimenteren in de keuken!

Wie is Jez Felwick?

Jez Felwick kende ik eigenlijk helemaal niet tot ik dit boek kreeg. Jez Felwick is de man achter de foodtruck: The Bowler uit London. Naast London doet deze foodtruck ook boerenmarkten, muziekfestivals en culinaire festivals aan. Vanuit The Bowler verkoopt Jez zijn beroemde ballen en niet alleen ballen van vlees, maar ook ballen met vis en vegetarische ballen. De gehaktballen van Felwick zijn een begrip in Engeland.

Titel: Gehaktballen
Auteur: Jez Felwick
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789045200705
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining