Panasonic Broodbakmachine in de Test

Panasonic Broodbakmachine close-uo sd-2501

Brood bakken, dat doen we regelmatig, gewoon met een pak broodmix, water erbij, kneden in de keukenmachine, rijzen en in de oven. Broodbakken zonder poespas dus. Toen CoolBlue mij vroeg om een broodbakmachine te testen was ik nog even aan het twijfelen, maar al snel was ik er toch wel positief over. Geen kneden meer, gewoon een machine die alles doet. Na een aantal keren brood te hebben gebakken in deze machine zijn zowel ik als Michel (hij is eigenlijk de broodbakker hier) er nog steeds positief over.

Over de Panasonic Broodbakmachine

Panasonic Broodbakmachine sd-2501De machine die ik mocht testen uit de Broodbakmachinestore.nl is de Panasonic SD2501WXE. Als je zo een beetje op internet surft zie je dat deze machine best populair is onder de broodmachine-bakkers. Maar waarom?

Deze Panasonic broodbakmachine kan je op 15 verschillende bakprogramma’s in stellen, een basis-programma, een basisprogramma snel en ook programma’s voor verschillende soorten brood. Daarnaast heeft het ook 12 verschillende programma’s om alleen het deeg mee te bereiden, dus zonder het bakgedeelte. Het snelste bakprogramma duurt een kleine 2 uur (115 minuten om precies te zijn). Daarnaast kan je ook nog op de machine aangeven welke kleur de korst van je brood met hebben, lichtbruin, medium-bruin of donkerbruin. De machine heeft een timer die 13 uur van te voren in te stellen is. Dus om 20:00 is je brood op het laats om 9:00 de volgende dag klaar. Wanneer je een brood wilt bakken met bijvoorbeeld noten of rozijnen, kan je met het toevoerbakje in de klep het ‘automatisch’ laten toevoegen. Je kan met deze machine broden tussen de 500 en 1200 gram bakken. Dus brood voor zijn tweetjes of brood voor het hele gezin. Het enige wat deze broodbakmachine niet heeft is een kijkvenster, en als je een beetje nieuwsgierig bent kan je dat best missen.

Wat vinden wij ervan?

briochebroodIk kan natuurlijk wel schrijven, wat vind ik er van, maar Michel bakte normaal het brood. Ik doe dat eigenlijk sporadisch, maar kan het wel. Michel was dan ook ‘hoofd broodbakmachine’ en hij kan de machine eigenlijk niet meer missen. De broodbakmachines die ik bij anderen heb zien staan leken mij altijd kleiner, deze machine is dan ook best wel aanwezig op het aanrecht. Voor de rest is het bedienen van de Panasonic een fluitje van een cent. Zo even de ingrediënten in de machine doen, het juiste programma instellen en geduld hebben, erg makkelijk. Het resultaat van het brood is elke keer perfect, beter dan dat we het zelf uit de oven krijgen, net wat luchtiger (waarschijnlijk doordat het precies goed is gekneed) en een perfecte korst, door de juiste baktemperatuur. Wat opvallend is is dat deze machine bijna geen geluid maakt, af en toe hoor je de machine kneden en dan heb je zoiets van o ja de broodbakmachine staat aan. Het ‘klaar’ signaal is een bescheiden piepje. De timer ingesteld zodat we ‘s ochtends vers brood hebben, hebben we eigenlijk nog niet uitgeprobeerd, het is ook veel te leuk om te weten wat het resultaat is van je brood. Het enige wat we beide missen, en wat ook CoolBlue aangeeft op de informatiepagina van deze broodbakmachine, is het kijkvenster. Soms zou je halverwege het rijsproces best even willen ‘spieken’ om te kijken hoe het er voor staat.

Over de Panasonic Broodbakmachines en CoolBlue

Meer technische informatie zie je op de productpagina van deze Panasonic. Naast deze Panasonic machines heeft CoolBlue nog meer Panasonic Broodbakmachines, deze staan hier op een rijtje. De Panasonic SD2501WXE broodbakmachine die ik getest heb kost 169,00 en wordt door CoolBlue snel bij thuisbezorgd in de herkenbare blauwe dozen!


5 reacties op “Panasonic Broodbakmachine in de Test

  1. Hoi Anja, Wij bakken al 14 jaar zelf ons brood in een broodmachine en we willen ook niet anders meer. Mijn man is tevens vrijwillig molenaar en maalt (en mengt) zijn eigen meel, waarvan wij het brood bakken. 6-granenmeel, met toevoeging van een aantal zaden. Zonder broodverbeteraar en andere chemische toevoegingen. Heerlijk, vooral wanneer het brood nét klaar is. Mmmmm… Succes met jullie broodmachine!

  2. Wij bakken al 2 jaar verschillende soorten brood en steeds tevreden . Wij hebben een chambres d’hotes (www.infocus-du-sud.eu )dus wordt de machine wel iedere dag minstens 1 maal gebruikt. Nu met alles hetzelfde inhoud en manier lukt het niet meer om een fatsoenlijk brood te bekomen . Het rijst niet voldoende en ziet er niet uit . Kan de machine al versleten zijn ? Of wat doen we verkeerd ? Ik heb alles al gelezen en gevolgd wat er in de boek staat . Dank groetjes Leen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining