Kookboek van Sardinië door Giovanni Pilu en Roberta Muir

Kookboek van Sardinië door Giovanni Pilu en Roberta MuirSardinië, zelf ben ik er nog nooit geweest. Bekentenis: ik ben überhaupt nog nooit in Italië geweest. Van de Italiaanse keuken houd ik wel, pasta’s, pizza, risotto, allemaal even lekker. De Italiaanse keuken bestaat uit veel meer keukens, verschillende streken, dus andere eetgewoontes. De keuken van het eiland Sardinië is zo’n onbekende keuken, wist je bijvoorbeeld dat dit eiland twee heel verschillende keukens heeft? Giovanni Pilu en Roberta Muir nemen je mee in deze keuken.

Over het boek: Kookboek van Sardinië

Twee verschillende keukens op één eiland? Ja, Sardinië kent de keuken van het binnenland en de keuken van de kust. Het eiland heeft dan ook een oppervlakte van 24.000 vierkante kilometer. Op het eiland zijn veel gerechten ontstaan uit pure noodzaak, er werd gekookt met wat er te vinden was. Inmiddels zijn deze producten overal makkelijk verkrijgbaar en menigeen gaat ‘culinair’ uit zijn dak bij producten als venkel, asperges en verse vis en schelpdieren. Giovanni Pilu is geboren op Sardinië, maar woont al weer jaren in Sydney, Australië. Toch blijft de keuken van Sardinië in zijn bloed zitten, vandaar het “Kookboek van Sardinië”.

Het kookboek is na de inleiding ingedeeld in: pane (brood), pasta e riso (pasta en rijst), verdure (groente), pesce (vis), carne e pollame (vlees en gevogelte), cacciagione e foraggiare (uit de vrije natuur), pasticceria e dolci (gebak en nagerechten) en formaggi e bevande (kaas en dranken). Extra hoofdstukken in het boek: basisrecepten en ingrediënten, uitrusting en kooktips. De recepten zijn uitgebreid beschreven en hebben een inleiding over de historie van het gerecht of bijvoorbeeld een inleiding over de herinnering van de schrijver aan het gerecht. Veel van de gerechten zijn gefotografeerd.

Wat vind ik van het boek?

Kookboek van Sardinië is een kookboek wat je op je gemak moet lezen, bij alleen maar doorbladeren en foto’s van de gerechten bekijken mis je eigenlijk een heleboel. Er wordt namelijk veel over de keuken van Sardinië en over de gerechten verteld. Recepten met een achtergrond dus. Het boek valt in de boekwinkel op door het formaat, het is net wat groter dan de meeste andere kookboeken. Kookboek van Sardinië is een mooi kookboek, zeker als je van de Italiaanse keuken houdt en weer eens een ander deel van Italië wil ontdekken.

Titel: Kookboek van Sardinië
Auteur: Giovanni Pilu en Roberta Muir
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789021553665
Winkelprijs: 24,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Nintendo Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Philips Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining