Trendy Taarten door Linda Lomelino

Trendy Taarten door Linda LomelinoZelf taarten bakken, ik doe het eigenlijk veel te weinig. Maar als ik zo door dit boek ‘Trendy Taarten’ van Linda Lomelino blader dan begint het toch wel te kriebelen. Alleen de tijd om taarten te bakken ontbreekt en het is natuurlijk wel uitkijken met de kilo’s. Soms mag je wel eens ‘zondigen’ en als ik tijd heb wil ik wel een van de taarten uit dit boek bakken, ze zien er ook zo lekker uit!

Over het boek: Trendy Taarten

Wat direct opvalt aan het boek is dat een aantal pagina’s wat minder breed zijn dan de rest. Dit zijn de pagina’s waar Linda Lomelino onder andere uitlegt wat je eigenlijk allemaal nodig hebt qua ingrediënten en gereedschap, hoe je taartbodems bakt en snijdt, hoe je taarten vult en bekleedt en haar beste tips prijs geeft. Vervolgens kan je beginnen aan het recepten-gedeelte, de taarten. Dit begint gelijk met een goede tip namelijk: lees het recept eerst helemaal door voor je begint, iets wat ik nog weleens vergeet. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven, hebben een korte inleiding van de schrijfster en zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. Bij een aantal recepten staan zelfs nog meer handige tips en variaties. De recepten beslaan wel meerdere pagina’s, een recept moet nu eenmaal duidelijk beschreven.

Wat vind ik van het boek?

Wat een heerlijk boek is dit. De foto’s, de taarten, echt te lekker. Ik zou al die taarten weleens willen bakken en proeven, maar dan wel over een langere tijdspanne, de kilo’s hoeven er natuurlijk niet gelijk aan te vliegen. Alleen al door het bladeren in het boek krijg je trek en in al de taarten die Linda heeft gebakken. Wat ik daarnaast leuk vind aan Trendy Taarten is dat opnieuw een blogger de kans krijgt om een eigen boek te maken. Hoe leuk is dat, van je hobby zo’n beetje je beroep maken? Dit boek is eigenlijk voor iedereen die bijzondere, hippe taarten wil maken.

Over Linda Lomelino

Naast blogger voor Call Me Cupcake is de Zweedse Linda Lomelino fotografe, foodstyliste en taartenmaakster. Trendy Taarten is haar eerste boek die zij zelf schreef en heeft gefotografeerd.

Titel: Trendy taarten
Auteur: Linda Lomelino
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789021553542
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining