De Broodfiets Biokoek

De Broodfiets Biokoek
Ik loop er iedere werkdag ‘s ochtends wel langs, De Broodfiets op het Smakkelaarsveld net buiten station Utrecht Centraal. Weer of geen weer sinds vorig jaar december staan de jongens er elke werkdag met verse ontbijtjes, verse koffie en sinds kort ook biokoeken. Op aanraden van een medereizigster die de biokoek ook heeft gekocht en geproefd, heb ik ook zo’n biokoek gekocht, je bent een foodblogger of niet en ook ik ben overstag, wat een lekkere koek!

De Biokoek

Sinds begin februari dit jaar heeft De Broodfiets de biokoeken na lang zoeken in het assortiment. De biokoeken zijn gemaakt van spelt, haver, muesli, rozijnen en maple syrup. Kortom gezonde koeken.

Over De Broodfiets

De Broodfiets staat, zoals ik al eerder schreef, van maandag t/m vrijdag tussen 6:30 en 9:30 op het Smakkelaarsveld, vlakbij de uitgang van de Noordertunnel van Utrecht Centraal Station. Daar verkopen ze aan de gehaaste reiziger die nog niet ontbeten heeft een compleet ontbijt voor 3 euro. Dit ontbijt bestaat uit goed belegd brood, fruit en koffie of thee. Het was de passie voor lekker en gezond eten voor het concept van De Broodfiets. De missie van de jongens achter De Broodfiets om producenten van lekkere producten uit de regio betaalbaar en makkelijk verkrijgbaar te vinden. Het hoeft helemaal niet van ver te komen om lekker te zijn. En dat allemaal bedacht in de kroeg op een bierviltje. De jongens kennen de producenten en weten dat deze bewust bezig zijn met hun producten en productieproces. Trouwens, vorig jaar hebben de jongens met De IJsfiets door Utrecht rondgefietst met schepijs gemaakt door boeren uit de regio, dus misschien ken je ze wel.

Kortom

Reis je ook op Utrecht CS en vergeet je te ontbijten of heb je zin in verse koffie uit een cafetiere of deze overheerlijke biokoek. Ga dan zeker langs bij de jongens van De Broodfiets!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining