McMacarons: Macarons bij McDonalds

McMacarons Macarons bij McDonaldsDan loop je op een gure vrijdagmiddag door Antwerpen en dan zie je opeens een poster met macarons bij de McDonalds hangen. Dan denk je dat klopt niet, zeker als je net langs de macarons bij LaDurée in Antwerpen bent gelopen. Toch klopt het, bij de McDonalds in België worden macarons sinds eind vorig jaar verkocht. Britt heeft ons getrakteerd op de ‘McMacarons’. Met een klein mesje hebben we de macarons eerlijk verdeeld zodat we alle drie van de vier smaken konden proeven. Wat wij er van vonden lees je zo.

De McMacarons

Bij de Belgische vestigingen van McDonalds staan de macarons sinds kort op de kaart, bij de Franse McDonalds al wat langer. Deze kleurige, luchtige en krokante koekjes met zachte vulling worden verkocht in vier verschillende smaken, namelijk pistache, vanille, chocolade en framboos. Per stuk kost een macaron 95 cent, per twee 1,80 en per vier macarons 3,00.

Wat vonden we ervan?

We hebben de vier smaken allemaal geprobeerd, dus de pistache, vanille, chocolade en framboos. Wat kan je van de McMacaron zeggen? Het zijn luchtige koekjes en zijn zoet. De pistache en de framboos hebben een aardige smaak, maar springen er niet echt uit. De chocolade en vanille macarons hebben meer smaak, de een smaakt naar brownie en de andere naar een vanille milkshake. De McMacarons zijn leuk om eens te proberen, eens wat anders dan een McFlurry als dessert. Zo chique als de echte macarons van LaDurée zijn de McMacarons natuurlijk niet, maar wellicht wel een stukje goedkoper. Het is misschien een kwestie van tijd dat de McMacarons ook Nederland gaan bereiken. Nu is het nog even afzakken richting België voor deze luchtige, zoete koekjes.

De geschiedenis van de macaron en zo

De macaron werd in 1862 uitgevonden door Ernest Ladurée. Nog steeds kan je de echte macarons vinden in zijn chique patisserieën. Zo kan je ook een LaDurée in Antwerpen vinden op de Schuttershofstraat 51.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Nintendo Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Philips Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining