Monthly Brutsellog: Februari 2013

Februari is ook al weer omgevlogen. Tijd voor een nieuwe ‘Monthly Brutsellog’. Wat heb ik deze maand meegemaakt?

baby chocolaatje meisje

Een collega van mij is papa geworden. In plaats van beschuit met muisjes kregen we een stukje roze taart en dit lieve ‘baby chocolaatje’. Schattig toch!

EasiYo

Leuk ik mag weer iets testen. De EasiYo Yoghurt Maker. Dat wordt dus zelf yoghurt maken, ben erg benieuwd hoe dat bevalt!

Bobby

Wat een heerlijk leventje, 15 jaar oud, lekker op de bank mogen liggen en alle aandacht krijgen! Bobby vindt het allemaal best.

Luna

Luna is inmiddels ook al een oude dame aan het worden. Wanneer ik Britt ophaal wil ze niets liever dan gekroeld worden, dat was vroeger wel anders.

Erwtensoep

Een tijdje geleden kregen we erwtensoep mee van Mieneke. Om ruimte in de vriezer te maken hebben Britt en ik het lekker opgepeuzeld, Michel lust het namelijk niet. Erbij roggebrood met katenspek, zoals het hoort.

slechte berijdbare fietspaden in Veenendaal

Opeens een sneeuwfront ‘s nachts, er was wel voor gewaarschuwd maar er was volgens mij weinig rekening mee gehouden. De fietspaden waren in Veenendaal slecht bereikbaar. Dus dat was rustig aan fietsen naar het station. Overigens zijn de fietspaden doorgaans wel vlot gestrooid in Veenendaal.

winterdienstregeling NS

En natuurlijk bij wat sneeuwval wordt direct de winterdienstregeling bij de NS ingezet. Aan de ene kant best logisch als ze zo de treinenloop kunnen garanderen. Het boemeltje Rhenen – Utrecht Centraal was nu verlengt nu de spitstreinen uit de dienstregeling waren gehaald, en dat is ook wel eens anders geweest in de afgelopen weken.

t Leerklooster HO-Conferentie Amersfoor

Een conferentie van het werk op een mooie locatie. ‘t Leerklooster in Amersfoort. Hier zie je het uitzicht op de binnentuin.

Tony's Chocolonely

Bij afloop van de conferentie kregen we nog een chocoladereep mee van Tony’s Chocolonely. Bedankt DUO, dat gaat er natuurlijk altijd wel in!

kruiden voor de spekkoek

Alle kruiden voor de spekkoek bij elkaar. Zelfs anijspoeder gevonden, ergens in een Duitse supermarkt. Bakken dus!

beslag spekkoek

Het beslag, licht en donker, van de spekkoek. Nu maar laagjes maken.

de spekkoek

Het eindresultaat van de spekkoek. Lekker veel laagjes (en heel veel).

Valentijn doosjes

Net voor Valentijnsdag werd een pakketje bezorgd. Boven op stond dit schattige doosje. Nu na Valentijnsdag kan ik verklappen wat er in zat. Vijf cupjes van Nespresso!

albert heijn inpakpapier

Dit inpakpapier van de Albert Heijn vind ik zo grap, heerlijk ouderwets.

Mijn Brutsellog kookboek

Ik ben er even zoet mee geweest. Recepten en foto’s uitzoeken, in een layout zetten en noem maar op. Deze maand was het eindelijk tijd om het af te ronden en het boek te bestellen bij Blurb. Dit is het resultaat, althans de voorkant. Zo gaaf om recepten van jezelf op papier te zien (en zoveel).

plaatje

Weer andere mini’s bij de Albert Heijn: de keukenmini’s. Deze hele verzameling is ook van een collega die hoorde dat ik dit spaarde voor een kinderdagverblijf.

muurschildering draaiweg / lauwerecht  utrecht

Lunchwandeling richting de Jumbo. In Utrecht zie je genoeg muurschilderingen deze kan je vinden bij de Draaiweg / Lauwerecht

muurschildering Adelaarstraat / Bemuurde Weerd Oostzijde

Deze muurschildering in Utrecht zie je op de hoek Adelaarstraat / Bemuurde Weerd Oostzijde


Deze muurschildering is te vinden op de Herenweg / Monicahof. Naast deze beertjes staat nog heel groot: Arfa wil je met me trouwen (het antwoord staat er ook bij!)

Muurschildering Oudenoord Otterstraat utrecht

Deze muurschildering is helaas verknald door graffiti en zo. Deze is te vinden op de Oudenoord / Otterstraat in Utrecht.

Warme choco bij Foodmaker

Zo wat was het koud toen we in Antwerpen kwamen, gure, snijdende wind … Tijd voor een warme chocolademelk bij The Foodmaker (met een muffin, banaan-walnoot, erbij, het was per slot van rekening bijna lunchtijd).

Macarons van MacDonalds

In Antwerpen kwamen we een poster tegen van MacDonalds waarop stond dat ze ook macarons hadden… Macarons bij de Mac? Inderdaad! Britt haalde deze macarons bij de MacDonalds die net tegen over ons hotel lag. De macarons zijn verkrijgbaar in de smaken: pistache, vanille, chocolade en framboos. De voorkeur van ons ging naar de chocolade en vanille variant.

Sneeuw in Belgiƫ

En dan word je wakker en ligt er weer sneeuw. De plannen die we voor vandaag hadden vielen in duigen. In plaats van naar onze vrienden in Menen te rijden zijn we richting Nederland gereden. Een goede keuze want het bleef best door sneeuwen. Jammer! Hopelijk is de sneeuw snel weg en kunnen we echt naar Menen, de dropjes liggen al klaar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining