Culinair Aziatisch door Marlisa Szwillus

Culinair Aziatisch door Marlisa SzwillusVan de Aziatische keuken houd ik wel, vooral van de Indonesische keuken. Waarom weet ik eigenlijk niet, misschien wel door de blauwe hap van het korps mariniers wat ik vroeger wel eens gegeten heb en waar ik geen genoeg van kon krijgen. In dit boek, Culinair Aziatisch, maak je kennis met authentieke smaken uit Birma, China, Filipijnen, India, Indonesië, Japan, Korea, Maleisië, Singapore, Thailand en Vietnam.


Het boek: Culinair Aziatisch

Schrijfster Marlisa Szwillus neemt je mee op haar culinaire reis door Azië in dit kookboek. Na de uitgebreide inleiding over onder andere welk keukengereedschap je nodig hebt, welke behandeling groenten en paddenstoelen nodig hebben en het geheim van Azië, krijg je de recepten. De recepten zijn ingedeeld in: soepen, salades en snacks, groenten en peulvruchten, curry’s, vis, schaal- en schelpdieren, vlees en gevogelte, noedels, rijst en tahoe en nagerechten. De hoofdstukken en recepten in Culinair Aziatisch bieden een schat aan informatie, de schrijfster weet veel van deze verschillende keukens. De recepten zijn stapsgewijs beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. Verschillende recepten hebben ook foto’s van verschillende tussen handelingen die echt belangrijk zijn. Verder krijg je veel tips en weetjes over de recepten, maar ook over de gebruikte ingrediënten en hoe je het recept kan variëren. Daarnaast lees je ook veel meer over de verschillende Aziatische keukens en eetgewoontes. Het boek wordt afgesloten met Aziatische drankadviezen en uitleg over de Aziatische ingrediënten.

Wat vind ik van het boek?

Nasi en noedels maak ik regelmatig klaar, maar echt culinair aan de slag met recepten uit de Aziatische keuken heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Dit boek brengt er misschien wel verandering. Culinair Aziatisch laat namelijk zien dat er veel meer mogelijk is door gebruik van andere ingrediënten en door het gebruik van andere technieken.Net als de eerder verschenen kookboeken in deze serie Sauzen van Peter Auer, Buiten Eten van Rose Marie Donhuiser, Kruiden & Specerijen van Hans Gerlach en Culinair Vegetarisch door Cornelia Schinharl, biedt Culinair Aziatisch een schat aan informatie voor iedere kok. Kortom durf je verder te gaan dan nasi goreng? Dan is Culinair Aziatisch zeker iets voor je!

Titel: Culinair Aziatisch
Auteur: Marlisa Szwillus
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789045201085
Winkelprijs: 24,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining