Boodschappen App

Boodschappen Magazine AppSinds dit jaar heb ik besloten dat ik niet meer om ga rijden / fietsen voor het gratis kookmagazine Boodschappen. Goede keuze, want wat blijkt een aantal dagen nadat ik mijn keuze heb gemaakt blijkt er een app te zijn van Boodschappen. Ik kan dus gewoon thuis Boodschappen magazine lezen zonder er speciaal er voor om te hoeven rijden, fijn.

Boodschappen App

Sinds een paar weken is de Boodschappen App verkrijgbaar voor iPhone en iPad. Zelf heb ik de iPad versie gedownload. Volgens de app helpt de Boodschappen App je met het vinden van een passend recept uit het uitgebreide aanbod wat elke maand weer wordt aangevuld. De openingspagina in de app start met een drietal receptideeën. Uiteraard kan je ook recepten zoeken uit de Boodschappen receptendatabase en kan je de recepten opslaan in je kookboek. De ingrediënten van de recepten kan je ook toevoegen aan je boodschappenlijst. Zoals ik al eerder schreef kan je ook het laatst verschenen nummer van Boodschappen magazine lezen in de app, in ieder geval op de iPad app.

Wat vind ik van de Boodschappen app

Wat een leuke app is dit. Je kan snel een leuk recept zoeken door middel van trefwoorden, maar ook door te kiezen op gerechttype of keuken. Daarnaast kan je ook alvast je eigen voorkeuren opgeven zodat de app daarmee rekening kan houden. Als je eenmaal een recept hebt gekozen kan je aangeven voor hoeveel mensen je dit gerecht wil maken. De Boodschappen app houdt rekening met wat een man, vrouw, kind eet. Zo wordt er bijvoorbeeld voor een huishouden van een man en een vrouw op 1,8 persoon gerekend, een vrouw eet kennelijk minder. Dat klopt overigens ook wel, want als vrouw mag je ook minder calorieën tot je nemen. Wanneer je op ‘Kook dit gerecht’ klikt begint de timer, stap voor stap wordt je door het recept geholpen. Het kan dus eigenlijk bijna niet mislukken. De recepten in de app zijn overigens allemaal voorzien van een foto van het eindresultaat en van voedingswaarden. Alle recepten zijn te delen via Twitter en Facebook.

Kortom

Kortom qua recepten zoeken en vervolgens te gebruiken is deze Boodschappen App echt leuk. Het enige wat ik een beetje jammer vind is dat je maar 1 nummer van Boodschappen magazine kan lezen via de app. Wanneer hiervoor een bibliotheek komt zodat je ook oude nummers nog kan doorbladeren is de Boodschappen App helemaal af. De Boodschappen App is echt een aanrader om te downloaden op je iPad.

De Boodschappen App is gratis verkrijgbaar voor iPad en iPhone via de iTunes store.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining