Proeven: Iki Beer Gember en Groene Thee

Proeven: Iki Bier Gember en Groene TheeAl een tijdje heb ik dit biertje, Iki Beer, in huis en inmiddels heb ik er ook mee gekookt ‘Noodles met Kipfilet en Iki Beer marinade‘ en krijg ik al meer ideeën waar je dit Japanse biertje ook voor kan gebruiken, zoals bijvoorbeeld in een tempura beslag. Maar wat is Iki Beer eigenlijk?

Iki Beer?

Iki beer is een fusionbier en is een mix tussen Aziatische ingrediënten met westers vakmanschap. Er zijn twee smaken ‘Yuzu’ en ‘Ginger’. Beide smaken hebben een basis van groene thee. De Yuzu smaak is een bier waarin citrus in is verwerkt, de Japanse yuzu vrucht. Deze smaak is goed te combineren met sushi, pasta en zelfs zuurkool. De yuzu smaak heeft een alcoholpercentage van 4,2%. Iki Beer Ginger (gember) is een smaak die tot stand is gekomen in samenwerking met De Librije, waar het al enige tijd geschonken werd. De alcoholpercentage van dit bier is 5,5% De ingrediënten van Iki Beer zijn 100% organisch, er wordt dus geen gebruik gemaakt van chemische smaakversterkers en kleurstoffen.

Hoe is Iki Bier onstaan?

Bierliefhebber Arjen Hemelaar woonde drie jaar in een Japans klooster. Hij raakte daar geïnspireerd door de lokale leef- en eetgewoonte dat hij besloot een bier te creëren op basis van Japanse ingrediënten. Om zo’n speciaal bier te brouwen moet je in België zijn. Na meer dan honderd proefversies was de combinatie tussen oost en west gevonden: Iki Beer.

Kortom

Kortom Iki Beer is anders dan andere bieren en zorgt voor een totaal andere smaakbeleving van bier. Benieuwd? Kijk hier voor de verkooppunten van Iki Beer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining