Proeven: Iki Beer Gember en Groene Thee

Proeven: Iki Bier Gember en Groene TheeAl een tijdje heb ik dit biertje, Iki Beer, in huis en inmiddels heb ik er ook mee gekookt ‘Noodles met Kipfilet en Iki Beer marinade‘ en krijg ik al meer ideeën waar je dit Japanse biertje ook voor kan gebruiken, zoals bijvoorbeeld in een tempura beslag. Maar wat is Iki Beer eigenlijk?

Iki Beer?

Iki beer is een fusionbier en is een mix tussen Aziatische ingrediënten met westers vakmanschap. Er zijn twee smaken ‘Yuzu’ en ‘Ginger’. Beide smaken hebben een basis van groene thee. De Yuzu smaak is een bier waarin citrus in is verwerkt, de Japanse yuzu vrucht. Deze smaak is goed te combineren met sushi, pasta en zelfs zuurkool. De yuzu smaak heeft een alcoholpercentage van 4,2%. Iki Beer Ginger (gember) is een smaak die tot stand is gekomen in samenwerking met De Librije, waar het al enige tijd geschonken werd. De alcoholpercentage van dit bier is 5,5% De ingrediënten van Iki Beer zijn 100% organisch, er wordt dus geen gebruik gemaakt van chemische smaakversterkers en kleurstoffen.

Hoe is Iki Bier onstaan?

Bierliefhebber Arjen Hemelaar woonde drie jaar in een Japans klooster. Hij raakte daar geïnspireerd door de lokale leef- en eetgewoonte dat hij besloot een bier te creëren op basis van Japanse ingrediënten. Om zo’n speciaal bier te brouwen moet je in België zijn. Na meer dan honderd proefversies was de combinatie tussen oost en west gevonden: Iki Beer.

Kortom

Kortom Iki Beer is anders dan andere bieren en zorgt voor een totaal andere smaakbeleving van bier. Benieuwd? Kijk hier voor de verkooppunten van Iki Beer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining