Choc-O-Lait Chocoladesticks

Choc-O-Lait Chocoladesticks speculoos caramel darkOp mijn verjaardag kreeg ik van Britt drie verschillende chocoladesticks van Choc-O-lait. Deze Choc-O-Lait chocoladesticks gebruik je om te smelten in warme melk. Helemaal lekker met de donkere, regenachtige koude dagen. Ik kreeg de smaken speculoos, karamel en dark. Twee met smaak en één pure chocoladesmaak.

Het merk Choc-O-Lait kende ik al van toen ik voor de tweede keer het Brugse chocoladefestival Choco-Laté. Daar kregen we een paar chocoladesticks mee om te proeven. Heerlijk! Inmiddels heb ik al een aantal andere merken qua chocoladesticks uitgeprobeerd en was de smaak van de Choc-O-Lait chocoladesticks al weer een beetje vergeten. De smaken moesten dan ook snel uitgeprobeerd worden.

De eerste smaak die ik probeerde was de Choc-O-Lait speculoos. Volgens de site is deze smaak een op en top Belgische traktatie: Belgische chocolade en speculoos. De smaak is van gekarameliseerde koekjes met een vleugje kaneel. De speculoos-smaak proefde ik eigenlijk nauwelijks, je proefde meer de chocolade. De tweede smaak die ik heb geprobeerd is de karamel smaak. Choc-O-Lait zegt hier zelf het volgende over: duizend keer lekkerder dan een lepel suiker toevoegen aan je Choc-o-lait chocolademelk: deze zoete verwennerij van zuivere chocolademelk en fijne karamel. de karamelsmaak was zeker overtuigend. Het voerde zeker de boventoon. Eens wat anders dan het origineel. De laatste smaak was de dark, oftewel puur. Choc-O-Lait zegt zelf over deze smaak: de puurste chocoladestick van Choc-o-lait! Voor een kop donkere chocolademelk op basis van pure, bittere fondantchocolade. Dit is toch wel zoals ik vind hoe warme chocomelk moet zijn. Echte chocoladesmaak.

Van de drie smaken Choc-O-Lait vond ik de dark het lekkerst. De andere smaken waren een lekkere afwisseling, maar niet echt een blijvertje. Geef mij een ouderwetse warme chocolademelk zonder slagroom in deze smaak en ik ben helemaal blij!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining