Het Nieuw Afrikaans Kookboek door Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick

Het Nieuw Afrikaans Kookboek door Ingmar Niezen & Sean FitzpatrickDe Afrikaanse keuken is mij eigenlijk onbekend, maar daar komt nu verandering in met dit boek: Het Nieuw Afrikaans Kookboek van Ingmar Niezen en Sean Fitzpatrick. Het Nieuw Afrikaans Kookboek is een verzameling van herinneringen aan de smaken, de geuren en de kleuren van de Afrikaanse keuken van de schrijvers zelf. De layout van het boek brengt je trouwens al helemaal in de Afrikaanse sfeer!

Het boek: Het Nieuw Afrikaans Kookboek

Het boek is zoals ik al eerder schreef een herinnering van de schrijvers aan de Afrikaanse keuken. Het kookboek is ingedeeld in ochtend, middag en avond. Ochtend is weer verder ingedeeld in krachtvoer en brood & cake. Middag is ingedeeld in de potentie van pap, ‘scharen, schalen, vinnen’ en snacks. Avond is weer ingedeeld in Lilita’s recepten met eend en ander gevogelte, Afrikaanse groente, stevige stoofpotten en vleesgerechten en zoetigheid. De recepten zijn duidelijk beschreven en volgen de Afrikaanse kooktechnieken. De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat.

Wat vind ik van het kookboek?

Met de Afrikaanse keuken was ik nog niet bekend, behalve dan met de Marokkaanse keuken door de Arabia kookboeken. Helemaal leuk is het dan om verschillende gerechten uit verschillende Afrikaanse landen in één boek verzameld te zien. Daarnaast zie je in dit boek wat er eigenlijk zo door de dag heen gegeten wordt en is er niet alleen aandacht voor het avondeten.

Kortom

Het Nieuw Afrikaans Kookboek neemt je mee naar een nog niet echt bekende keuken, een uitdaging dus. Het boek laat het improviseren tijdens het koken toe, want dat is eigenlijk een groot onderdeel van de Afrikaanse keuken. Een mooi kookboek met eigenlijk de nieuwe hippe Afrikaanse gerechten. Ben je ooit in Afrika geweest dan kan je terug genieten naar dit continent door het maken van de gerechten uit Het Nieuw Afrikaaans Kookboek. Ben je er nog nooit geweest dan is het kookboek een mooi kookboek om de Afrikaanse smaken te ontdekken.

Titel: Het Nieuw Afrikaans Kookboek
Auteur: Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789021551920
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining