Uitproberen: Riso Gallo

Uitproberen: Riso GalloRisotto, eigenlijk is het niet moeilijk om klaar te maken en veel tijd hoeft het niet kosten. Veel mensen zijn bang om veel te roeren, maar dat hoeft niet persé, althans dat vertelde een televisiekok ooit op tv. Inmiddels heb ik al vaak genoeg risotto gekookt, met verschillende merken risotto. Helemaal leuk is dan als je risotto mag uit proberen. Ik mocht de risotto van het Italiaanse merk Riso Gallo uitproberen. Mijn ervaringen lees je verder op in het bericht.

Risotto

Risotto is een rijstgerecht uit de klassieke Italiaanse keuken. Zo’n tien tot vijftien jaar geleden werd risotto pas in Nederland geïntroduceerd. Tegenwoordig staat risotto steeds vaker op het menu bij de Nederlandse huishoudens. Kortom Riso Gallo, de marktleider in Italië, staat steeds vaker op het boodschappenlijstje.

Riso Gallo

Riso Gallo is een authentiek, ambachtelijk, Italiaans bedrijf. Het familiebedrijf werd in 1856 opgericht en is al jaren marktleider in Italië. De thuisbasis van Riso Gallo is Robbio ten westen van Milaan. Riso Gallo is één van de grootste, oudste en ook meest moderne rijstverwerkende bedrijven in Europa. In Nederland worden slechts drie producten uit het uitgebreide assortiment van Riso Gallo geleverd namelijk Gran Gallo arboria risottorijst en de twee smaken Risotto Pronto: vier kaassoorten of met eekhoorntjesbrood. De producten van Riso Gallo zijn van hoge en constante kwaliteit en makkelijk te bereiden. Bovendien zijn er geen kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen of smaakversterkers aan toegevoegd. Fijn dus.

Wat heeft Brutsellog uitgeprobeerd?

Inmiddels heb ik de risottorijst en de Risotto pronto met vier kazen uitgeprobeerd. De Riso Gallo Risottorijst valt gelijk op dat de rijst luchtdik is verpakt. De meeste risottorijst zit in zakjes of los in een verpakking. De rijstkorrel is groter dan menig ander merk. De risottorijst was fijn om mee te gebruiken in een gerecht.

Bij de Riso Gallo Pronto heb ik eigenlijk niet de aanwijzing op de verpakking gevolgd. De aanwijzing was eigenlijk met water in de pan en dan 12 minuten zachtjes laten koken. Ik vond eigenlijk dat er nog groenten en dergelijke bij moest. Doordat ik alles in één pan had gedaan was de verhouding niet helemaal goed. De smaak was daardoor wel vlakker. Er was geen uitgesproken kaassmaak. In ieder geval was het ook niet te zout hierdoor wat veel kant en klaar gerechten wel hebben. In ieder geval een les voor mijzelf: volg ook eens de aanwijzing op de verpakking en maak de groente die je erbij wilt eten in een andere pan klaar. Zowel de gewone risottorijst als de riso pronto zijn fijn om mee te werken en zijn lekker (al ben ik geen grote risottokenner hoor!).

Riso Gallo Pronto is verkrijgbaar bij PLUS, Vomar en de grotere filialen van Albert Heijn


2 reacties op “Uitproberen: Riso Gallo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining