Jamie in 15 Minuten door Jamie Oliver

Jamie in 15 Minuten jamie OliverIn 2010 verscheen het boek Jamie in 30 minuten, twee jaar later verschijnt een boek met gerechten van Jamie Oliver die slechts in 15 minuten op tafel staan: Jamie in 15 minuten. Nog sneller een maaltijd op tafel, perfect na een drukke dag. Hoe doet hij dat? Mij lukt het misschien net, maar dan moet alles wel gesneden en wel klaar staan. Zijn nieuwste boek gaat het in ieder geval uitleggen hoe het je lukt om in 15 minuten een volwaardige maaltijd op tafel te zetten.

Het Boek: Jamie in 15 minuten

Jamie in 15 minuten begint met een introductie over koken in 15 minuten. Hoe serveer je je gerechten, welke keukenapparatuur heb je nodig om snel te kunnen koken, hoe houd je je keuken onder controle en wat hoort er gewoon in je keukenkast te staan. Vervolgens zijn de recepten in Jamie in 15 minuten ingedeeld in kip, rund, varken, lam, vis, pasta, soep & sandwiches, groenten en ontbijt. Het laatste hoofdstuk is besteed aan gezonde voeding. In dit hoofdstuk zie je alle foto’s van de gerechten uit het boek met alle voedingswaarden erbij en Laurie Parr, voedingsdeskundige van Jamie, vertelt over gezonde voeding. De recepten in Jamie in 15 minuten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat welke uiteraard gemaakt zijn door David Loftus, Jamies ‘huisfotograaf’. Belangrijk om de gerechten binnen 15 minuten op tafel te krijgen is om de recepten goed door te lezen, er staan namelijk in de recepten handige tips om bijvoorbeeld snel pasta gekookt te hebben, alles al klaar te zetten en georganiseerd aan de slag te gaan. Jamie Oliver belooft in zijn voorwoord dat de gemiddelde prijs van zijn gerechten 4,80 per persoon zijn, goedkoper dan een afhaalmaaltijd en gezonder.

Wat vind ik van Jamie in 15 minuten?

Nog steeds smul ik van de boeken van Jamie Oliver. Door hem ben ik eigenlijk afgestapt van de ‘wereldgerechten’ die eigenlijk zo makkelijk zijn om te maken. Dit boek mocht dan ook niet ontbreken in mijn Jamie Oliver kookboeken collectie. Jamie in 15 minuten is ook weer helemaal in de stijl van zijn andere boeken: herkenbare ‘Jamie’-gerechten en de foodfotografie door David Loftus. Ik weet alleen niet of ik de gerechten ook met 15 minuten kan maken, dat is toch wel turbo koken. In ieder geval is dat een uitdaging: één van de gerechten uit Jamie in 15 minuten klaar maken in 15 minuten. Dit kookboek is dus een kookboek om een uitdaging mee aan te gaan. 15 Minuten en gaan. Maar anders gewoon je gerechten in je eigen tempo koken, Jamie kan toch alles veel sneller, gebruik gewoon ook zijn trucs en wordt langzamerhand ook sneller in de keuken.

Bekijk hieronder een promotievideo van Jamie in 15 Minuten:

Titel: Jamie in 15 Minuten
Auteur: Jamie Oliver
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789021552767
Winkelprijs: 29,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


4 reacties op “Jamie in 15 Minuten door Jamie Oliver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining