Culinair Koken met Kaas door Chester Hastings

Culinair Koken met Kaas door Chester HastingsKaas in de keuken, eigenlijk gebruik ik vooral geraspte kaas en roomkaas, maar echt verschillende kaassoorten eigenlijk weinig. Misschien komt daar verandering. Het boek Culinair Koken met Kaas van Chester Hastings laat namelijk in maar liefst 90 gerechten zien dat er met kaas veel meer mogelijk is. Naast al deze recepten geeft Culinair koken met kaas ook antwoord op vragen als hoe kies je een kwaliteitskaas en waar moet je eigenlijk opletten als je kaas koopt?

Het boek: Culinair Koken met Kaas

Na het voorwoord door Paul Aratow lees je een stuk van Brian Kalliel over hoe je wijn kiest bij kaas. Vervolgens krijg je een uitgebreide introductie over kaas van Chester Hastings zelf. Daarna beginnen de recepten die verdeeld zijn in kaasplanken, voorgerechten, soepen, salades, groenten, ‘crackers, platbrood en pizza’, taarten en sandwiches, pasta en risotto, ‘vlees en gevogelte’ en desserts.De recepten hebben veelal een korte inleiding en zijn voorzien van een wijnadvies. Niet alle recepten hebben een foto van het eindresultaat.

Wat vind ik van het boek?

Ondanks dat ik eigenlijk weinig met verschillende kaassoorten werk in de keuken, doe ik in Culinair koken met kaas de nodige ideetjes op. De vormgeving van het boek is rustig, zowel qua lettertype als de foto’s die in dit boek staan. Zoals eigenlijk een culinair kookboek hoort te zijn. Culinair koken met kaas is een boek voor diegene die een goede kaas wil combineren met culinaire gerechten.

Wie is Chester Hastings?

Chester Hastings is naast chef-kok ook kaasboer en schrijver. Hij woont in Los Angeles. Hij werkt daar als chef-kok voor Joan’s on Third.

Titel: Culinair Koken met Kaas
Auteur: Chester Hastings
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789045202471
Winkelprijs: 29,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining