Culinair Koken met Kaas door Chester Hastings

Culinair Koken met Kaas door Chester HastingsKaas in de keuken, eigenlijk gebruik ik vooral geraspte kaas en roomkaas, maar echt verschillende kaassoorten eigenlijk weinig. Misschien komt daar verandering. Het boek Culinair Koken met Kaas van Chester Hastings laat namelijk in maar liefst 90 gerechten zien dat er met kaas veel meer mogelijk is. Naast al deze recepten geeft Culinair koken met kaas ook antwoord op vragen als hoe kies je een kwaliteitskaas en waar moet je eigenlijk opletten als je kaas koopt?

Het boek: Culinair Koken met Kaas

Na het voorwoord door Paul Aratow lees je een stuk van Brian Kalliel over hoe je wijn kiest bij kaas. Vervolgens krijg je een uitgebreide introductie over kaas van Chester Hastings zelf. Daarna beginnen de recepten die verdeeld zijn in kaasplanken, voorgerechten, soepen, salades, groenten, ‘crackers, platbrood en pizza’, taarten en sandwiches, pasta en risotto, ‘vlees en gevogelte’ en desserts.De recepten hebben veelal een korte inleiding en zijn voorzien van een wijnadvies. Niet alle recepten hebben een foto van het eindresultaat.

Wat vind ik van het boek?

Ondanks dat ik eigenlijk weinig met verschillende kaassoorten werk in de keuken, doe ik in Culinair koken met kaas de nodige ideetjes op. De vormgeving van het boek is rustig, zowel qua lettertype als de foto’s die in dit boek staan. Zoals eigenlijk een culinair kookboek hoort te zijn. Culinair koken met kaas is een boek voor diegene die een goede kaas wil combineren met culinaire gerechten.

Wie is Chester Hastings?

Chester Hastings is naast chef-kok ook kaasboer en schrijver. Hij woont in Los Angeles. Hij werkt daar als chef-kok voor Joan’s on Third.

Titel: Culinair Koken met Kaas
Auteur: Chester Hastings
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789045202471
Winkelprijs: 29,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining