IKEA Swedish Food Market

Koopjes Ikea Swedish Food Market
Even geleden was ik weer eens bij de IKEA aan beland, op zoek naar een leuk voetenbankje. Helaas het voetenbankje is het niet geworden, allemaal net te groot, te hoog, niet het voetenbankje voor mij. Dan maar langs de IKEA Swedish Food Market (Zweedse supermarkt), die zich altijd net na de kassa’s bevindt. Even snuffelen tussen Zweedse lekkernijen. Qua artikelen is de IKEA Swedish Food Market een miniwinkel, maar wel met echt Zweedse artikelen (of is dat eigenlijk alleen maar de naam die op de etiketten staat?).

Het eerste artikel wat ik meenam was de Brödmix Flernkorn. Dit Brood leek op het Zweedse zuurdesembrood wat ik ooit in een lunchroom in Arnhem had gegeten. Dat moest ik echt meenemen. Echt moeilijk is het niet om het brood te maken. Lauwwarm water bij het pak gieten, goed schudden, rijzen en vervolgens bakken. Makkelijker kan haast!

Daarnaast twee rollen koekjes kex choklad (chocoladekoekjes) en kex apple (appelkoekjes), Äppelvinäger med lingon (appelwijnvinaigrette met vossenbessen), choklad nöt en een blikje ekologisk kolsyrad pärondryck (biologische koolzuurhoudende perendrank). De perendrank is er trouwens in een alcoholvrije en alcoholhoudende variant (en is ook als appeldrank te koop).

Eigenlijk deed ik het nooit, even door de IKEA Swedish Food Market lopen. Maar nu ik toch niets had gekocht, dus geen grote kar met van die pakketten er op, kom ik toch even snuffelen tussen de Zweedse food producten. Wat een leuke dingen staan er tussen, zoals die broodmix, maar ook de jams die net even anders zijn dan de Nederlandse jams of het IKEA bier, in twee varianten. Kortom ik denk dat ik wel eens vaker door de IKEA Swedish Food Market loop, eens wat anders dan het woonwinkelen door de IKEA zelf. Loop jij ook weleens door de IKEA Swedish Food Market?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining