IKEA Swedish Food Market

Koopjes Ikea Swedish Food Market
Even geleden was ik weer eens bij de IKEA aan beland, op zoek naar een leuk voetenbankje. Helaas het voetenbankje is het niet geworden, allemaal net te groot, te hoog, niet het voetenbankje voor mij. Dan maar langs de IKEA Swedish Food Market (Zweedse supermarkt), die zich altijd net na de kassa’s bevindt. Even snuffelen tussen Zweedse lekkernijen. Qua artikelen is de IKEA Swedish Food Market een miniwinkel, maar wel met echt Zweedse artikelen (of is dat eigenlijk alleen maar de naam die op de etiketten staat?).

Het eerste artikel wat ik meenam was de Brödmix Flernkorn. Dit Brood leek op het Zweedse zuurdesembrood wat ik ooit in een lunchroom in Arnhem had gegeten. Dat moest ik echt meenemen. Echt moeilijk is het niet om het brood te maken. Lauwwarm water bij het pak gieten, goed schudden, rijzen en vervolgens bakken. Makkelijker kan haast!

Daarnaast twee rollen koekjes kex choklad (chocoladekoekjes) en kex apple (appelkoekjes), Äppelvinäger med lingon (appelwijnvinaigrette met vossenbessen), choklad nöt en een blikje ekologisk kolsyrad pärondryck (biologische koolzuurhoudende perendrank). De perendrank is er trouwens in een alcoholvrije en alcoholhoudende variant (en is ook als appeldrank te koop).

Eigenlijk deed ik het nooit, even door de IKEA Swedish Food Market lopen. Maar nu ik toch niets had gekocht, dus geen grote kar met van die pakketten er op, kom ik toch even snuffelen tussen de Zweedse food producten. Wat een leuke dingen staan er tussen, zoals die broodmix, maar ook de jams die net even anders zijn dan de Nederlandse jams of het IKEA bier, in twee varianten. Kortom ik denk dat ik wel eens vaker door de IKEA Swedish Food Market loop, eens wat anders dan het woonwinkelen door de IKEA zelf. Loop jij ook weleens door de IKEA Swedish Food Market?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining