IJs door Carlina de Lorenzo

IJs door Carlina de LorenzoWanneer de eerste zonnestralen de zomer inluiden ben ik wel te vinden voor heerlijk Italiaans ijs. Menig ijssalon in mijn buurt heb ik dan ook uitgeprobeerd en zelf heb ik ook een leuke, kleine ijsmachine om zelf ijs te maken. Maar hoe maak je net dat ijs zoals je dat eet bij een echte Italiaanse ijssalon? Het boek IJs van Carlina de Lorenzo helpt je ermee. In dit boek staan namelijk de recepten van ijssalon Roberto Gelato, dé ijssalon van Utrecht en omstreken.

Natuurlijk begint het boek over hoe ijs gemaakt wordt. Welke ingrediënten, welke bereiding pas je toe, welke ijsmachine is het best en de basisrecepten voor sorbet- en roomijs. Kortom dingen om over te lezen als je zelf ijs wil gaan maken. Vervolgens zijn de recepten ingedeeld in ‘uit eigen tuin’, ‘klassiekers’, ‘bij tropisch weer’, ‘voor kleine eigenwijsjes’, ‘tipicamente olandese’ en ‘ijsvariaties’. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. Daarnaast lees je bij een aantal recepten meer achtergrondinformatie over de gebruikte ingrediënten. Overigens heeft dit boek een handig leeslint!

Naast al deze lekkere recepten staan in dit boek ook de historie van deze bekende ijsfamilie. Je neemt een kijkje in het familiefotoalbum en leest de verhalen van vroeger en nu. Daarnaast lees je ook de geschiedenis van Italianen en het ijs en zie je hoe ijs over de wereld gegeten wordt.

IJs, is een boek wat je weer meeneemt in de heerlijkheid van ijs, het genieten van dat bolletje authentiek ijs. In een vrolijke fifties layout komen de lekkerste en meest bijzondere smaken voorbij. Alleen al van de foto’s geniet je al! Nu snel zelf maken of gewoon even langs in Utrecht bij de ijssalon van Roberto Gelato!

Titel: IJs, recepten van IJssalon Roberto Gelato
Auteur: Carlina de Lorenzo
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789044334296
Winkelprijs: 16,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining