Indische Keukengeheimen door Jeff Keasberry

Indische Keukengeheimen door Jeff KeasberryKeasberry is een bekende naam, oma Keasyberry schreef al jaren terug het kookboek ‘Indische Keukengeheimen’ wat tegenwoordig een veel gevraagd kookboek is geworden op sites zoals Marktplaats. Kleinzoon Jeff Keasberry heeft de authentieke specialiteiten van restaurant Djokja verzameld, met onder andere recepten van oma Keasberry en recepten van zijn moeder die ook in restaurant Djokja heeft gewerkt als kok en gastvrouw. In Indische Keukengeheimen lees je dus de recepten en verhalen van drie generaties Keasbearry’s.

Na de inleiding van Jeff Keasberry lees je de geschiedenis van de familie Keasberry en restaurant Djokja, lees je over de Indische eetgewoontes, tafelmanieren en de verschillende keukens die Indonesië kent, wat zijn de kookmaterialen en -methoden en alles over de ingrediënten, kruiden en specerijen in de Indonesische keuken. Daarna volgen de familierecepten die weer verdeeld zijn in ‘rijstgerechten’, ‘noedelgerechten’, ‘soepen en sajoers’, ‘groenten en salades’, ‘vis en schaaldieren’, ‘vleesgerechten’, ‘gevogelte en eieren’, ‘tahoe en tempeh’, snacks en bijgerechten’, tafelzuren en sambals’ en ‘zoetigheden en dranken’. De recepten, meer dan 110, in ‘Indische Keukengeheimen’ zijn duidelijk beschreven, soms voorzien van een anekdote, informatie of handige tip. De recepten zijn niet allemaal voorzien van een foto van het eindresultaat. Naast de foto’s van de gerechten zie je ook foto’s van vroeger en sfeerbeelden uit Indonesië.

Indische Keukengeheimen is een kookboek voor iedereen die van de Indische keuken houdt. Naast de recepten vertelt de schrijver ook veel over de Indische ingrediënten en kruiden, wat het zoeken in de toko er weer wat makkelijker op maakt. Daarnaast is Indische Keukengeheimen ook een boek voor diegene die ooit bij oma Keasberry in restaurant Djokja hebben gegeten, herinneringen aan vroeger. Als liefhebber van de Indische keuken zal er geregeld wat uit dit kookboek gekookt gaan worden. Indische Keuken geheimen is een musthave op mijn kookboekenplank, misschien ook een musthave voor jouw kookboekenplank?

Titel: Indische Keukengeheimen
Auteur: Jeff Keasberry
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789045202747
Winkelprijs: 24,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining