Kruiden & Specerijen door Hans Gerlach

Kruiden & Specerijen - Hans GerlachKruiden en specerijen zijn belangrijke smaakmakers in de keuken, maar hoe combineer je het goed in je gerecht, wat pas goed bij elkaar? Antwoord op deze vragen lees je in het boek ‘Kruiden & Specerijen’ van Hans Gerlach.

Uiteraard begint ‘Kruiden & Specerijen’ met de basis. Hoe koop je specerijen, hoe bewaar je het, hoe droog je kruiden en hoe maak je kruidenmengsels. Vervolgens krijg je een workshop aromatiseren. Hier leer je hoe je verschillende smaken kan creëren met je producten waarmee je werkt. Vervolgens is het boek ingedeeld in de hoofdstukken ‘harmonieus & mild’, ‘fris & geurig’, ‘aards & oosters’, ‘scherp & heet’, ‘etherisch & fruitig’ en ‘zoet & troostend’. Elk hoofdstuk begint met het voorstellen van de kruiden & specerijen met een uitleg en een foto ervan. Vervolgens krijg je een aantal recepten waarbij een kruid of specerij centraal staat. Naast het recept, wat stapsgewijs is geschreven krijg je handige tips en varianten op het recept.

Kruiden & Specerijen is een mooi boek met veel informatie over de verschillende kruiden en specerijen die er bestaan. Daarnaast zijn de recepten in duidelijke stappen beschreven en soms ook voorzien van ‘stapsgewijs’ foto’s. Ben je geïnteresseerd in smaken en hoe je verschillende smaken bereikt door combinaties dan is het boek ‘Kruiden & Specerijen’ echt een musthave op de keukenplank. Naast het boek ‘Kruiden & Specerijen’ is in deze serie al eerder verschenen ‘Buiten Eten’ van Rose Marie Donhauser en ‘Sauzen’ van Peter Auer.

Hans Gerlach heeft jarenlang als kok gewerkt in sterrenrestaurants, tegenwoordig is hij werkzaam als fotograaf, auteur en docent culinaire productontwikkeling. Hij heeft onder andere geschreven voor de Süddeutsche Zeitung en voor culinair magazine Gault Millau.

Titel: Kruiden & Specerijen
Auteur: Hans Gerlach
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789045200644
Winkelprijs: 22,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining