Nieuwe Samasaya Sauzen!

Nieuwe Samasaya Sauzen! cemil saus, kecap manis gember, tututuga saus, kacang saus, daging semur saus,Pas heeft de postbode mij blij verrast met een pakketje Samasaya sauzen. Ik mag dus weer een aantal Samasaya sauzen uitproberen, altijd fijn want de Indonesische keuken vind ik lekker, alleen de tijd om lang in de keuken te staan heb ik niet altijd en dan zijn deze sauzen lekker makkelijk. De Samasaya sauzen zijn ontwikkeld door tv-kok Lonny Gerungan. Eén Samasaya roerbaksaus, de Samasaya Tuturuga saus, is tevens genomineerd voor de Vrouw Awards 2011, waarvoor je vanaf 13 mei aanstaande kan stemmen! Maar wat ga ik binnenkort testen voor Brutsellog? Hieronder lees je alvast wat, de recepten komen natuurlijk weer op Brutsellog.nl.

Samasaya Daging Semur Saus
De daging semur saus is een zoet, licht pittige Indische roerbaksaus. Het heeft een basis van kecap en kruiden zoals nootmuskaat en kruidnagel. Daging semur, ook wel daging smoor genoemd, staat voor gesmoord rundvlees. Snelle versie? Dan kan je ook rundvleesreepjes gebruiken!

Samasaya Kacang Saus
De kacang saus in een kruidige pindasaus uit Indonesië. Lekker bij saté of in de gado gado. De saus heeft een basis van stukjes pinda, tamarinde en palmsuiker.

Samasaya Tuturuga Saus
Tuturuga saus is een milde, frisse saus uit Sulawesi. De basis van deze saus is kokosmelk en muntblaadjes uit de regio Minahasa op Noord-Sulawesi. Deze saus is lekker met garnalen, kip en tofu. Deze saus is genomineerd voor de Vrouw Awards 2011!

Samasaya Cemil Saus
De cemil saus is een zoete Indonesische chilisaus met pit. Cemil betekent trouwens ‘snoepen’ e dat verwijst naar het zoete van deze saus. Door de ingrediënten gember en citroengras krijgt het een frisse smaak.

Samasaya Kecap Manis Gember
De kecap manis gember is een Indonesische zoete sojasaus met verse gember. Kecap manis is een donkere, stroperige Indonesische saus met een zoete saus. Door de gember krijgt de kecap manis een frisse smaak.

Benieuwd ben ik vooral naar de Samasaya cemil saus en de tuturuga saus, de smaak van de tuturuga saus ken ik nog niet, en de cemil saus lijkt me net anders dan de chilisauzen die ik normaal heb. Erg lekker lijkt me de daging semur saus. Ook de kecap manis gember en de kacang saus zullen in de smaak vinden. Misschien binnenkort iets op de barbecue doen of toch een Indonesische rijsttafel maken?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining