Libelle Lekker Februari & Maart 2011

Libelle Lekker Februari 2011Vandaag ligt het april nummer van Libelle Lekker al weer in de winkel. Ik moet het nog doen met twee eerdere nummers die ik heb gekocht tijdens het weekendje België. De tijdschriftenshop waar ik ze kocht had zowel een februari als maart nummer en ik heb ze beide meegenomen want dit kookmagazine is echt leuk! Jong, hip en vooral lekker!

Het februari nummer van Libelle Lekker staat in het teken van Valentijn. Maak bijvoorbeeld de pittige recepten met peper voor een vurige valentijn of maak één van de zeven zoete zonden recepten met chocolade. Verder in de kleine chefs pannenkoeken voor kleine zoetbekken, maakt Tim Teck in stappen soesjes met banketbakkersroom en krijg je een gezond en evenwichtig maandmenu. Verder zetten Alex Agnew en Tim Teck de keuken op stelten, worden de lekkerste plekjes van Brugge ontdekt en gaat Libelle Lekker op bezoek bij meesterchocolatier Dominique Persoone. Zoals elk nummer de zeven kookzonden, deze keer met Kobe Desramaults, wordt er een kijkje genomen in de frigo van Sabine Appelmans en schrijft Nathalie le Blanc weer een sappige column.

Libelle Lekker Maart 2011Het maart nummer van Libelle Lekker staat in het teken van ‘Bella Italia’, lekker Italiaans dus, met onder andere de top 20 beste Italiaanse restaurants in België, 5 Italiaanse chefs maken Italiaanse klassiekers en maakt Tim Teck stap voor stap verse tortellini. Verder ontdekt Libelle Lekker de carnavalsstad Aalst, lees je de 7 kookzonden van lady chef of the year Yanaïka Skrzyszkowiak (ook bekend van het tv-programma Mijn Restaurant) en laat een Libelle Lekker-lezeres een topchef haar gerechtje proeven, geblinddoekt!

Wat maakt Libelle Lekker nu zo leuk? Het is een kookmagazine met passie voor lekker koken. Oké dat heeft elk magazine wel, maar de insteek is leuk. Welk ander Nederlandstalig heeft een rubriek waarin een bekende chef geblinddoekt een gerechtje proeft van een lezeres, verteld een bekende chef over zijn of haar kookzonden, die soms echt hilarisch zijn of laat een bekende Nederlander of Vlaming haar koelkast (frigo) tonen in het magazine. Verder zijn de recepten lekker gevarieerd en duidelijk uitgelegd, het is geschreven alsof je het zo kan maken en niet eerst aan allerlei culinaire hoogstandjes hoeft te beginnen. Binnenkort dus toch maar weer naar België en weer een nieuwe Libelle Lekker halen, want jammer genoeg is Libelle Lekker niet in Nederland te koop (wat op zich raar is want de Nederlandse magazines zoals delicious en Foodies zijn wel in België te koop, komaan Sanoma Libelle Lekker mag best naar Nederland!)

Libelle Lekker verschijnt 12x per jaar, los te koop voor 3,50 en in een pakket met de Vlaamse Libelle voor 2,80 extra!


1 reactie op “Libelle Lekker Februari & Maart 2011

  1. Hallo Nathalie ,
    Ik ken je niet persoonlijk en jij kent mij waarschijnlijk ook niet maar ik heb in de tijd toch dikwijls over je horen praten in Oostende.(ben de kleindochter van Robert ).Ik heb je meme goed gekend.Wat een verrassing toen ik het artikel las over de kabeljauwwangetjes van je meme uit Oostende . Ik kreeg er de tranen van in mijn ogen en als ik aan Jacqueline denk is dat altijd met zeer veel genegenheid en respect . Ze was een zeer lieve, fiere en toffe vrouw die er altijd graag bij was om leute en plezier te maken .Ik kan best geloven dat je met een warm gevoel terug denkt aan je kindertijd want je meme kon echt iemand verwennen .
    Hopelijk krijg je deze mail te lezen.

    Vriendelijke groeten . Elke Vandevelde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining