Margriet Vier Jaargetijden Kookboek

Margriet Vier / Jaargetijden kookboekGeniet je elke keer van de recepten uit de Margriet? Dan zou je zeker eens door het Margriet vier jaargetijden kookboek moeten bladeren.

Per jaargetijde zijn er acht verschillende groente uitgelicht en van elke groente krijg je drie verschillende recepten, wat het totaal dus brengt op 96 verschillende recepten. Na de inleiding, waarin je alles komt te weten over groente en wat het met je doet en een handige groentekalender starten de recepten. In de lente komen de aardappel, asperge, prei, raapstelen, rabarber, radijs & rettich, rode bietjes en spinazie aan bod. De zomer heeft de aubergine, doperwtjes, paprika & pepers, sla, sperziebonen, tomaten, tuinbonen en venkel in petto. Voor de herfst staan bleekselderij, bloemkool, broccoli, Chinese kool, courgette, paddenstoelen, paksoi en pompoen op het menu en in de winter is het tijd voor boerenkool (uiteraard), kikkererwten & linzen, knolselderij, koolraap, pastinaak, savooiekool, spruitjes en witlof. Kortom allemaal gangbare groente.

Elk ingrediënt wordt vooraf gegaan door een inleiding waarin onder andere verteld wordt in welk seizoen de groente het best is, hoeveel je ongeveer moet rekenen per persoon, hoe je het schoonmaakt en wat de voedingswaarde is. Bovendien staat er een foto van de groente erbij. Vervolgens krijg je drie verschillende recepten met bijvoorbeeld prei in de hoofdrol. Per pagina krijg je een duidelijk uitgewerkt recept met een foto van het eindresultaat.

Het Margriet Vier Jaargetijden kookboek is een perfect kookboek als je wilt koken met de seizoenen mee en eens wat anders dan anders wilt maken met je groenten. Daarnaast is het een fijn bladerboek door de mooie fotografie van de gerechten.

Titel: Margriet Vier Jaargetijden Kookboek
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2010
In samenwerking met: Sanoma / Margriet
ISBN: 9789047516309
Winkelprijs: 24,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining