De Koekjesclub door Ann Pearlman

De koekjesclubKoekjes bakken, helemaal leuk, vind ik dan. Daarom sprak de titel van dit boek ‘De Koekjesclub’ me ook wel aan. Het gaat inderdaad over koekjes bakken en de achtergrond van maar liefst 12 verschillende vrouwen die samen de koekjesclub vormen. Die 12 verschillende vrouwen met allemaal hun eigen verhaal maakt het best een lastig boek om te volgen, al wordt het uit één oogpunt beschreven.

De Koekjesclub, is een jaarlijks terugkerend avondje waar 12 vrouwen koekjes uitdelen. 12x 12 koekjes (en 1 extra voor het goede doel). Elke eerste maandagavond in december komen 12 vrouwen bij elkaar en wisselen hun koekjes uit. Elk koekje heeft een eigen verhaal, waarom dat koekje juist, welke herinnering en dergelijke. Daarnaast gaat het verhaal over de opper ‘cookie’ bitch, het wordt bij haar thuis georganiseerd, en zij ontvangt haar vriendinnen en kent hun verhalen. Marnie, de opper cookie bitch, wordt binnenkort oma van haar jongste dochter, en haar oudste wacht op een goed bericht of haar baby deze keer wel gezond is en dat ze haar zwangerschap niet hoeft af te breken. Ze heeft een lat-relatie met Jim, maar weet nog niet wat ze wil met die relatie. Haar vriendinnen kennen ook zo hun eigen sores, de een moet verhuizen voor haar man. De ander heeft ruzie met haar beste vriendin en een ander is pas haar zoon kwijtgeraakt. Kortom er zijn heel veel verhaallijnen, wat het dus een best lastig te lezen boek maakt.

Van elk koekje wat uitgedeeld wordt in de koekjesclub krijg je een recept en van de verschillende ingrediënten krijg je na elk hoofdstuk een uitgebreide uitleg.

Titel: De Koekjesclub
Auteur: Ann Pearlman
Uitgever: Mouria
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789045801117
Genre: Roman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining