De Koekjesclub door Ann Pearlman

De koekjesclubKoekjes bakken, helemaal leuk, vind ik dan. Daarom sprak de titel van dit boek ‘De Koekjesclub’ me ook wel aan. Het gaat inderdaad over koekjes bakken en de achtergrond van maar liefst 12 verschillende vrouwen die samen de koekjesclub vormen. Die 12 verschillende vrouwen met allemaal hun eigen verhaal maakt het best een lastig boek om te volgen, al wordt het uit één oogpunt beschreven.

De Koekjesclub, is een jaarlijks terugkerend avondje waar 12 vrouwen koekjes uitdelen. 12x 12 koekjes (en 1 extra voor het goede doel). Elke eerste maandagavond in december komen 12 vrouwen bij elkaar en wisselen hun koekjes uit. Elk koekje heeft een eigen verhaal, waarom dat koekje juist, welke herinnering en dergelijke. Daarnaast gaat het verhaal over de opper ‘cookie’ bitch, het wordt bij haar thuis georganiseerd, en zij ontvangt haar vriendinnen en kent hun verhalen. Marnie, de opper cookie bitch, wordt binnenkort oma van haar jongste dochter, en haar oudste wacht op een goed bericht of haar baby deze keer wel gezond is en dat ze haar zwangerschap niet hoeft af te breken. Ze heeft een lat-relatie met Jim, maar weet nog niet wat ze wil met die relatie. Haar vriendinnen kennen ook zo hun eigen sores, de een moet verhuizen voor haar man. De ander heeft ruzie met haar beste vriendin en een ander is pas haar zoon kwijtgeraakt. Kortom er zijn heel veel verhaallijnen, wat het dus een best lastig te lezen boek maakt.

Van elk koekje wat uitgedeeld wordt in de koekjesclub krijg je een recept en van de verschillende ingrediënten krijg je na elk hoofdstuk een uitgebreide uitleg.

Titel: De Koekjesclub
Auteur: Ann Pearlman
Uitgever: Mouria
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789045801117
Genre: Roman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining