Cirio Tomaatblokjes

Cirio TomaatblokjesEen paar weken geleden kreeg ik een doos opgestuurd met allerlei dingen om te proberen. In de doos zaten ook twee pakjes tomaatblokjes van het merk Cirio, dat komt mooi uit want eigenlijk ben ik wel een groot verbruiker van tomaatblokjes, heerlijk in een pasta maaltijd. Het bleken trouwens tomaatblokjes met een smaakje te zijn, namelijk met ui en knoflook en de ander met chili. Om te testen de drie zintuigen toepassen: wat zie je? wat ruik je? en wat proef je?

Wat zie je?
Een blauwe verpakking, die makkelijk opengaat. Je haalt de flapjes los, beweegt de bovenkant een beetje heen en weer bij de kniprand en dan kan je zo de verpakking openscheuren. De tomaatblokjes lijken op een dikke tomatensaus.

Wat ruik je?
Een volle tomatengeur, met afhankelijk van de smaak een peperachtige geur en een geur van knoflook en ui.

Wat proef je?
Eigenlijk een perfecte tomatensaus. Geen zoute smaak maar juist een volle smaak van tomaat en respectievelijk ui, knoflook en chili. Dit zou een product zijn wat ik vaker op tafel zou kunnen zetten. Makkelijk voor een snelle maaltijd, geen kruiding nodig.

In Groot-Brittanniƫ wordt Cirio zelfs verkocht bij de Italiaanse delicatessenzaken, dat wil dus best wel wat zeggen. In ieder geval ik ga op zoek naar deze tomaatblokjes, Albert Heijn had al wel de cherrytomaten in blik, dus wie weet vind ik ze binnenkort ergens.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Nintendo Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Philips Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining