La Cucina Verde door Carlo Bernasconi & Larissa Bertonasco

La cucina verdeMet groenten kan je eindeloos variëren, dat bewijst ook het boek La Cucina Verde van Carlo Bernasconi en Larissa Bertonasco. Zij presenteren in 18 hoofdstukken de heerlijkste Italiaanse groentegerechten.

Na een inleiding over de Italiaanse groentekeuken, waarin de belangrijkste regels en basisrecepten van deze keuken aanbod komen, is La Cucina Verde ingedeeld in 18 hoofdstukken die elk voor een belangrijke groente in de Italiaanse keuken staan. Dit zijn: artisjok, bonen, broccoli & bloemkool, spinazie, courgette, venkel, doperwten, asperges, polenta, paddenstoelen, pompoen, wortel, paprika, tomaat, ui, radicchio, aubergine en aardappelen. Elk hoofdstuk start met een inleiding over de groente die behandeld wordt in het hoofdstuk met herinneringen en informatie.

De recepten bevatten een klein aantal ingrediënten die je eigenlijk zo puur en vers mogelijk zou willen gebruiken in het recept om zo echt Italië op je bord te krijgen. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en daardoor voor iedereen makkelijk te volgen en te maken. Leuk is dat de benamingen van de gerechten zowel in het Nederlands als Italiaans zijn geschreven, wat het extra leuk maakt als je een gerecht uit dit boek serveert aan je gasten.

La Cucina Verde bevat geen foto’s, de recepten zijn namelijk voorzien van illustraties van Larissa Bertonasco wat dit kookboek (vegetarisch kookboek) tot een mooi, vrolijk en kleurrijk kunst-kookboek maakt.

Titel: La Cucina Verde
Auteur: Carlo Bernasconi & Larissa Bertonasco
Uitgever: Becht
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789023013013
Winkelprijs: 18,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour