De Vegetarische Optie door Simon Hopkinson

De Vegetarische Optie - Simon HopkinsonIn Nederland kennen we de maandag vleesvrij en in België is donderdag uitgeroepen tot donderdag veggiedag, wat kan je als notoire vleeseter eten op een vleesvrije dag? Simon Hopkinson heeft zijn ideeën in zijn kookboek ‘De Vegetarische Optie’ uitgewerkt. Het boek is bedoeld voor mensen die eens een dagje zonder vlees of vis willen. Simon Hopkinson laat zien dat je met goede, seizoensgebonden ingrediënten en juiste smaakcombinaties heerlijke smaken op je bord kan toveren, zonder dat je je stukje vlees of vis mist.

Het boek is ingedeeld in ‘groenten’, ‘kruiden’, ‘pasta’, ‘peulvruchten en granen’, ‘rijst’, ‘eieren’, ‘fruit’, ‘noten en knabbels’ en ‘french 75 en andere cocktails’. De hoofdstukken zijn op een andere manier ingedeeld dan de meeste kookboeken. Ingrediënten die goed bij elkaar passen worden telkens beschreven per deel met een inleiding van Simon Hopkinson over hoe hij er mee heeft gewerkt in zijn maaltijden onder andere en daarna volgen een aantal recepten met deze twee ingrediënten als hoofdingrediënt. Niet alle recepten in dit boek zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. De fotografie van de gerechten in ‘De Vegetarische optie’ was in handen van Jason Lowe. Wel is elk recept voorzien van extra tips en anekdotes van Simon Hopkinson. De recepten in ‘De Vegetarische Optie’ zijn bedoeld voor 4 personen, sommige recepten zijn eenvoudig en andere vergen wat meer inspanning.

Apart is misschien wel dat in ‘De Vegetarische Optie’ een recept voor kippenbouillon staat. Simon Hopkinson zegt er zelf over dat hij zich niet kan voorstellen binnen afzienbare tijd ineens geen vlees meer zal eten en daarom voor iedereen die er ook zo over denkt dit recept in dit boek heeft geplaatst.

De Vegetarische Optie is een boek om iedereen die eens een dag zonder vlees of vis wil doen op goede ideeën te brengen qua smaakcombinaties en mogelijkheden. Met groenten, kruiden, peulvruchten en dergelijke kan zoveel meer. Simon Hopkinson brengt ingrediënten en smaken bij elkaar zonder dat je je stukje vlees of vis mist in De Vegetarische Optie.

Titel: De Vegetarische Optie
Auteur: Simon Hopkinson
Uitgever: Inmerc
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789066115101
Winkelprijs: 24,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Allerhande BBC GoodFood Becht boekrecensie Boodschappen Carrera chocolade Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Gordon Ramsay Herman den Blijker Jamie Magazine Jamie Oliver Karakter Karin Luiten koffie Koken & Genieten Kosmos La Cucina Italiana Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Lekker Libelle Proeven Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Patisserie & Desserts Piet Huysentruyt Proef Meisje recensie RTL Sonja Bakker Tech Meisje Tefal Terra thee Van Dishoeck Wallpaper Wining & Dining