Proef Antwerpen door Erik Verdonck

Proef Antwerpen - Erik VerdonckDe stad Antwerpen heeft zijn eigen kookboek ‘Proef Antwerpen’, een boek waarin Erik Verdonck duikt in de volkswijken en op zoek gaat naar specifieke culinaire tradities. Acht Antwerpse wijken worden onder de loep genomen in ‘Proef Antwerpen’.

In Antwerpen, wonen als in net zoveel grote steden, verschillende mensen met evenveel verschillende achtergronden en dat zorgt voor uiteenlopende culinaire tradities in de stad. Het boek start in De Slachthuisbuurt om vervolgens langs de wijken Chinatown, De Joodse wijk, Antwerpen Noord, Het Zuid, Het Eerste Kwartier om tot slot te eindigen op en om de Grote Markt in Antwerpen. Elke wijk heeft zijn adressen die je eens moet hebben bezocht en gerechten die je eens geproefd moet hebben. Proef Antwerpen is een boek vol portretten van mensen die Antwerpen op de culinaire kaart zetten, ondernemers in hart en nieren.

De recepten in Proef Antwerpen zijn in duidelijke stappen beschreven en zijn voorzien van foto’s van het eindresultaat. Proef Antwerpen is zowel een culinaire gids, als kookboek als een fotoboek. Kortom van alle markten thuis, net als de stad Antwerpen zelf.

Titel: Proef Antwerpen
Auteur: Erik Verdonck
Uitgever: Linkeroever
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789057203237
Winkelprijs: 12,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Monthly Brutsellog Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Sneak Peek Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining