Johma Panini’s

Johma PaniniVandaag zag ik deze broodjes liggen in het versvak bij de supermarkt ‘Johma Panini’s’. Lekker makkelijk, 10 minuten in de oven schuiven of tussen de contactgrill leggen en je panini is klaar. Ze smaken ook nog eens heerlijk en je hoeft eens een keer niet zelf je broodje te smeren, ideaal.

De Johma panini’s zijn er in 3 smaken, prosciutto, pollo en tonno. Wij hebben de prosciutto en pollo geproeft. Deze panini’s met Provençaalse kruiden waren goed belegd met flinterdunne ham, kaas en tomatentapenade en kipfilet, kaas en groene pesto.

Kortom met deze panini’s van Johma haal je de panini’s uit de lunchrooms gewoon in huis.


0 reacties op “Johma Panini’s

 1. Ik heb op de site de ingredienten opgezocht en hoe lekker ze ook mogen zijn, het zit bomvol troep:

  Brood:
  57% (tarwebloem, water, plantaardige olie, melkpoeder, gist, zout, suiker, kruiden: 0.5% (tijm, majoraan, basilicum, oregano, rozemarijn, salie), gemout tarwemeel),
  Kaas: 17% (melk, zout, zuursel,

  zuurteregelaar: E509,zeer schadelijk E nummer

  stremsel,

  conserveermiddel:
  E251, zeer gevaarlijk E nummer

  kleurstof: E160a, kan ermee door,

  Ham: 12% (varkensvlees (68%), water, aardappelzetmeel, zout,

  voedingszuren: E325/E326, kunnen ermee door

  glucosesiroop,

  stabilisator: E450, zeer schadelijk e nummer

  aroma,

  smaakversterker: E621, kankerverwekkend en de ergste onder de e nummers

  antioxidant: E301, prima

  varkenseiwit, knoflookextract, dextrose,

  conserveermiddel: E250, kankerverwekkend

  Mosterdsaus: 9% (mosterd (23%), water, plantaardige olie, azijn,

  gemodificeerd zetmeel: E1422/E1450, kunnen beiden ermee door

  glucose-frutosestroop, mosterdzaad, specerijen, suiker, droge melkbestanddelen, zout,

  verdikkingsmiddelen: E410/E412, kunner er beiden mee door

  emulgator: E471, zeer schadelijk e nummer

  voedingszuur: E270, kan ermee door

  conserveermiddel: E202, zeer schadelijk e nummer

  antioxidant: E385, zeer schadelijk e nummer, in Australie verboden!

  kruiden, aroma), Tomatentapenade: 5%, (tomatenpuree, water, augurk, ui, wijnazijn, suiker, wortel, peper, bloemkool, mosterd, zout, specerijen, sulfiet).

  Het is maar dat je het weet :(

  • Ik ken inderdaad het boekje van Will Janssen die over die E-nummers heeft geschreven en eigenlijk denk je aan een broodje met simpel kipfilet, kaas en pesto kan weinig mis zijn. Kennelijk is dat anders. Ik vraag me dan ook zeker af wat er in de panini’s in de lunchrooms zitten, die panini’s zijn vaak ook niet versgemaakt aangezien de dozen panini’s gretig aftrek vinden bij de Makro.

   Daarnaast vraag ik me wel af, vroeger ging men prat op conserven en dergelijke alles kwam zo’n beetje uit blik en anders wel uit een pakje. Toen was de sterfte aan ziektes zoals kanker niet zo hoog. Zeker voeding heeft er mee te maken, maar ik denk dat ook andere omstandigheden waaronder het jachtige bestaan waar we nu in leven zeker een nog grotere invloed heeft.

 2. Ach Anja, ik eet ook dagelijks e nummers, maar ik dacht bij dit verhaal; ik ga het toch eens uitzoeken. De enige twee die ik echt probeer te vermijden is e621 (en wat erbij hoort) en e951 (apartaam en wat erbij hoort) want is puur vergif en zwaar kankerverwekkend. De rest probeer ik zoveel mogelijk te vermijden, maar idd als ik in een lunchroom is bestel kan ik moeilijk vragen wat er allemaal in zit. Het moet wel leefbaar blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Nintendo Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Philips Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining