Spitsuurkoken ‘Gezond en Snel’ door Loethe Olthuis

Spitsuurkoken - Gezond & Snel loethe olthuisJe kent het wel, je hebt net in een lange file gestaan of de trein had een vertraging, je moet snel wat koken om daarna weer naar de sportschool te gaan. Niets is dan verleidelijker dan snel een magnetronmaaltijd te bereiden, een pizza in de oven te stoppen of even langs de snackbar te gaan. Maar wat als je kooktijd maar maximaal 15 tot 30 minuten hoeft te duren en je eet daarbij nog gezond ook. Waar zou dan je keuze naar uitgaan?

In het boek Spitsuurkoken gezond en snel geeft Loethe Olthuis, onder andere bekend van haar column ‘de Volkskeuken’ in de Volkskrant, recepten en tips om tijdens een echt spitsuur in de keuken het hoofd koel te houden. Het boek begint met ‘sneltips’, hoe kan je water sneller laten koken af hoe krijg je aardappels in 10 minuten gaar. Erg handig in dit boek is de lijst van vervangende ingrediënten als je een bepaald ingrediënt niet lust.

De recepten in dit boek zijn ingedeeld in ‘voorgerechten en salades’, ‘soepen voor wanneer dan ook’, ‘hoofdgerechten’, ‘uit de oven’, ‘hapjes, snacks en bijgerechten’ en ‘zoetjes en toetjes’. Allemaal snel of zelfs turbo snel. Onder de recepten zie of het gerecht geschikt is voor kinderen, geschikt is voor etentjes, goed vooraf te bereiden is, vegetarisch is, vis is, turbo is, of voor lente, zomer, herfst of winter is. Er worden netjes vinkjes geplaatst bij opties waarbij dit recept uitstekend past. Ook voor de vegetariër genoeg recepten te vinden in ‘Spitsuurkoken’. Niet elk recept heeft een foto van het eindrecept. De recepten zijn niet 10 in een dozijn recepten. Ze zijn net even iets anders dan andere.

Zeker een leuk kookboek voor mensen die gewoon geen tijd hebben om te koken en gerechten op tafel willen zetten die net iets anders zijn.

Titel: Spitsuurkoken ‘Gezond en snel’
Auteur: Loethe Olthuis
Uitgever: Terra
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789058978677
Winkelprijs: 17,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


1 reactie op “Spitsuurkoken ‘Gezond en Snel’ door Loethe Olthuis

  1. Beste Loethe,

    Wij koken regelmatig uit je kookboek “Spitsuurkoken” en eigenlijk elk recept is een succes. Complimenten en bedankt voor de heerlijke recepten!

    Groeten,

    Pierre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Ainsley Harriott Albert Heijn Allerhande Amsterdam Andy McDonald Appetito BBC BBC GoodFood Becht Ben J. Kuyper Bill Granger Blond Amsterdam boekrecensie Boodschappen C.H. van Donselaar-Dijksterhuis C1000 Carrera chocolade Cornelia Schinharl CuisinArt Culinaire Ambiance Culinaire Saisonnier Culiperslunch 2013 delicious-uk delicious. Donna Hay Donna Hay Magazine EasyCook Elle Eten Fontaine Foodies Fresh Friends of Glass Good Cook Publishing GoodFood Gordon Ramsay Gregg Wallace Herman den Blijker Inmerc Jamie Magazine Jamie Magazine NL Jamie Oliver Janneke Vreugdenhil Jeroen Meus John Torode Joop Braakhekke Karakter Karin Luiten Kinderboekenweek 2009 koffie Koken & Genieten kookworkshop Kosmos La Cucina Italiana Lannoo Lees Meisje Lekker Leven Le Magazine Libelle Libelle Lekker Libelle Proeven Lonny Gerungan Mathijs Vrieze Michele Cranston Mijn Jumbo Nespresso Nieuw Amsterdam Nigella Lawson Nintendo Olive Op Smaak Patisserie & Desserts Philips Pickwick Pierre Wind Piet Huysentruyt Proef Meisje Ramon Beuk Ready Steady Cook Magazine recensie Rosti Mepal RTL Rudolph van Veen Scriptum Sebastian Dickhaut Smaak Smaakwereld Snor Sonja Sonja Bakker Standaard Tech Meisje Tefal Terra thee Tip Van Dishoeck VTM Wallpaper Wining & Dining